Mám na to strašné nervy. Moja dlhoročná najlepšia kamarátka, no neviem či sme ešte také kamarátky, si našla pred časom, cca 3 roky speť chlapa, ktorý je dobre zazobaný, hlavne že je od nej o 12 rokov starší ale ok, jej vec. Ona pochádza z menšej dedinky ako ja, chodili sme spolu aj na strednú do rovnakého mesta, vždy bola skromná, rodinny typ, stále na strednej omielala ako keď výjde školu tak by si chcela založiť rodinu, ona sama má veľkú rodinu (5 súrodencov). Pomáhala stále doma, v záhrade, starala sa o súrodencov keďže bola druhá najstaršia. No po škole sme sa akosi prestali stretávať, stretli sme sa možno pár krát za pol rok. No raz som bola na soc. Sieti, pozerala som si fotky a zrazu som natrafila na nejakého muža čo má s ňou fotku na nejakej pláži ako sa držia, ja som pozerala že čo to akože je, tak asi mi doplo že partner nový, neriešila som. Stretli sme sa potom po čase, tá sa tak strašne zmenila, draho oblečená, prišla na luxusnom aute, afektovaná, nepripustila ma k slovu, hovorila mi že si kúpila byt - že ona si ho kúpila (no určite), že si ho zariaďuje že tam má terasu a velké okná, ale čo je sranda, tak nepovedala mi, že má priatela, povedala že nemá nikoho, len že si našla novú prácu a tam sa jej darí. No to je úplná blbosť, lebo jedna z našej dediny sňou pracuje a hovorila že stále robí s ňou v tej istej robote. Tak som jej to všetko pochválila že nech sa jej darí, no teraz ako sa správa tak to je otras. Bola som u jej mamky na návšteve keďže sa poznáme a tá mi vravela že doma ani nebola dlho že o nej nič nevie, len odišla a odvtedy jej niet. Tak som jej vravela ako sa má, došlo mi jej mamky luto velmi. Teraz to je otrasné s ňou, bola som odvtedy aj “u nej doma” kde sa mi už konečne priznala že má partnera ale že on nie je bohatý, no potom sa prekecla že je nejaký manažér a vlastník 3 firiem a neviem ešte čoho a že je starší atď. No mne bolo jasné že sa uchytila na takého. Mne len je blbé že všetko prezentuje ako svoje, že ona si to kúpila a že je bohatá sama od seba a tieto veci. Keď si tak pomyslím aka bola predtým tak je mi do plaču. Aj jej rodina to zle znaša lebo takto ju nevychovali a ako jediná z ich detí je taká. Aký máte na to názor?
Vychvalovanie sa cudzím majetkom
No asi si to nepochopila. Čo by som jej ja mala závidieť? To, že má peniaze a majetok od cudzieho človeka? Nezarobila si na to sama, keby áno, tak jej gratulujem a nech sa má dobre. Tu ide o to, že sme boli výborné kamarátky od malička, jej rodina je skromná, sú to slušný ludia, ktorí majú ako pritority súdržnosť, lásku a priateľstvo voči iným, vždy si pomáhali aj keď neboli bohatí. Ona bola tiež taká, rodinný typ, vždy by rodine pomohla, nikdy by od nich neodišla a teraz to spravila. Čím to bude? Nehala sa zlákať. Vieš aký pocit to musí byť pre jej mamu, čo ju vychovala úplne inak a nie ako zlatokopku, za ktorú sa môže hambiť? No asi taký je život, to je možno príklad toho, ako peniaze hýbu z človekom, že ani vlastnú matku nespoznáva keď má peniaze.
Co ti je prosim ta blbe? :D Za prve, ak ste boli dobre kamosky, o svojich pocitoch z nej, dokonca aj negativnych, mozete normalne hovorit. Za druhe, nemas pravo ju sudit. Ani ja neskacem dva metre do vzduchu z takychto zien, ale v konecnom dosledku, co ja mam s nimi? :D Naco sa nimi zapodievat? Je ti luto, ze nadobudla veci lahko a bez vacsieho pricinenia? Je ti luto akou cestou sa ubera? Vsetky tieto tvoje pocity su nezistne a cisto kamaratske, ci tam je aj zavist, neprajnost a zloba, ze ona ma a ty nie? Odpovedz si na tieto otazky. Ak sa na nu hnevas, ze sa ma dobre, je to cisto tvoj problem. Ak ti je vsak luto, ze si stratila kamaratku, je mozne s nou o tom hovorit a vyjasnit si to :)