Dobrý deň.
Prešla som si zopár príspevkov a je mi jasné že ma budete súdiť, no aj tak sem napíšem lebo sa chcem spýtať ohľadom zubov.
Nikdy som nebola vedená k umývaniu si zubov, proste som z takej rodiny kde sa to neriešili, neviem orečo. Teraz keď mám 15 som si to tak nejak uvedomila a začala som si pravidelne ako každý normálny človek umývať zuby. Problém ale je, že mi zostali príliš citlivé nie na teplo a tak, ale keď hryziě, napríklad jablko, tak ma bolia ďasná. Je to len z toho, že zuby niesú zvyknuté na toľko chémie z pasty alebo ako? Ajo mala by som s tym ist k zubarke ale ma dva tyzdne dovolenku takze preto sa pytam tu
Zuby
V prvom rade si kúp najjemnejšiu / najmäkšiu zubnú kefku soft/ultra soft(najmäkšie štetinky) pokiaľ si ďasná na umývanie nezvyknú .
Potom sa nauč techniku čistenia zubov zub. kefkou, používať zubnú niť, kefky na medzizubné priestory. Najlepšie keby si navštívila ústnu hygienu, všetko ti ukážu.
Medzizubné priestory majú plochu dlane, ktoré zubnou kefkou nevyčistíš.
Umývaj si zuby poctivo už. Na tvojom mieste by som absolvoval aj dentálnu hygienu, kde ti vysvetlia a ukážu ako správne umyť zuby, vyčistia ti ich profesionálne.
Chodila. Ale to som si zuby umývala len deň pred návštevou. Nejak jej to nevadilo a vraj som ani kazy nemala. Teraz som si našla na začiatku leta brigádu, pracovať budem aj počas školského roka a tak som prešla k súkromnej zubárke, čo si už budem platiť sama. No má veľa pacientov a zatiaľ som bola iba na prvej preventívnej prehliadke, kde mi spravila röntgen a zoškrabala zo zadných zubov nejaký čierny povlak.
Ďasná môžu byť teraz citlivé.
A k zubárke si doteraz chodila?