Ahojte..možno to čo napišem pride niekomu zvlaštne ale je to pravda..Ide oto že sme štvorčlenna rodina..mama,otec,ja,sestra...Lenže...Cely život byvame v dome kde sa da spať len v jednej izbe..Obyvačka je velmi tesna,ale prejdem rovno k veci..Všetci štyria spime v jednej izbe..Pride mi to velmi divne..Ja mam 15 rokov sestra 9...Proste nemam svoju izbu,uplne by mi stačila mala izbička hlavne aby som mala svoj kľud..To určite patri aj k zakladnemu byvaniu..A my cely život žijeme takto..Rodičia to akosi neriešia hoci som už x krát nadhodila tuto temu..Pride vam to normálne?Lebo mne určite nie a viete si aj predstaviť ake je to rušive...Čo mam robiť? :/ vidite mam 15 takže osamostatniť sa ešte nemožem a rodičia mi nechcu dovoliť intrak čo bola jedina možnosť..Ja už naozaj neviem..A to zdôraznujem že niesme natom finančne ani najhoršie proste bežna rodina..Nikdy som domov nepriviedla ani žiadne kamaratky ani nikoho lebo som sa hanbila ako pes zato ako byvam..poznate nejaku rodinu ktora tak žila? pravdepodobne takych rodin je uplne minimum... :/ možno žiadna,,,nevadilo by mi mať izbu so sestrou ale spať cely život všetci štyria ?neviem mne to pride na hlavu trochu :/ veď spanok je dôležity a ja som sa už velakrat vobec nevyspala :/
Rodina
Ahoj no ja som v tvojom veku a zijem s mamou v jednej izbe takze ta uplne chapem..
Ked mas peniaze, tak si mozes v Jyske kupit kvalitny matrac, co sa dava na rost do postele a spat na nom na zemi v obyvacke, v obchode ti poradia.
poradim38- nemaš pravdu....otec si nedavno kupil nove auto a nie najlacnejšie takže určite natom neisme najhoršie...pracuju obaja rodičia,otec v zahraniči...vreckove dostavam tiež celkom slušne..aj sestra...a nie nemyslim len na seba...samozrejme že aj sestre to prekaža,ona sa už začina hadať...ja som bola doteraz tolerantna...vobec by mi nevadilo mať izbu so sestrou...ale žiť s rodičmi v jednej izbe je smiešne...nikoho si nemožem domov pozvať,ak je chory jeden samozrejme že potom aj cela rodina a podobne....proste su lenivi do toho sa pustiť...ak sa to nezmeni v najbližšej dobe tak sa musim čo najskor odsťahovať po 18tke...
Moja zlata tak asi na tom nie ste tak financne dobre ako si myslis!!!! Asi by tvoji rodicia dobrovolne takto nezili.... kebyze mate peniaze ako priemerna rodina, tak si kludne mozete zobrat uver na vacsi byt, no zrejme tie peniaze nemate........ a intrak ti tiez nedovolia z nejakeho dovodu, ak ti nedoslo tak urcite to neni kvoli tomu ze tvoji rodicia nechcu, ale ze nemaju prostriedky ti platit intrak...... ktory tiez nie je zadarmo ak vies....... ide o to ze ty myslis iba na seba.... preco hovoris iba o sebe, ked aj ostatnych to urcite stve a chceli by mat vlastne izby...... porozpravaj sa s rodicmi o tom, ze ich chapes ak nemate peniaze a ze kludne ti to mozu povedat, aspon budu vediet ze maju podporu, ked budes uz na strednej, najdi si brigadu popri tom a financne ich podpor aj ty....oni asi zrejme nechcu aby ste vedeli o ich problemoch a preto vam nepovedia ako to je....
Moji znami byvali 5 v 1-izb. byte, teraz 4. Najstarsie dieta sa uz odstahovalo. Je od poslednych dvoch surodencov takmer o 8 rokov starsie, tak si vies predstavit ako sa doma tlacili. Aj v minulosti ludia byvali spolu v jednej, dvoch izbach, vtedy to bol normal.
Potrebujes svoj vlastny priestor, avsak nie ste jedini kto takto zije este aj v dnesnej dobe. Prestavba domu nieco stoji, pokial su tvoji rodicia s prepacenim lenivi, tak ani dostatok financii nebude stacit.
Mas 15rokov,cize ak oni nebudu ochotni aspon trochu zmenit sposob zivota, ty si velmi nepomozes. Na tvojom mieste si kupim stan a rozlozim si ho v izbe, na protest. Predtym vsak rodicov pekne popros a vysvetli im rozumne dovody, preco si myslis, ze potrebujete dalsiu izbu. Rozhovor si dopredu premysli a zacni ho, ked bude doma pokojna atmosfera, aby si zbytocne nevyvolala hadku. Hadam rodicia sami navrhnu riesenie. Good Luck!
tinkaffff-to určite nie babka nebyva sama ale ešte s dalšimi 4 ľudmi...a nemame ani blizky vztah a ani by to rodičia nedovolili..
nemozes ist byvat k babke?
Podla mna ani nemusis kupovat novy matrac pokial mas dobry svoj na posteli..len si ho prenesies do obyvacky
Neviem, ci na dlhodobe spanie su vhodne, lebo su tensie penove matrace, aj hrubsie, tie su drahsie, mozes sa pozriet aj v Jyske a tam sa spytat, su aj skladacie postele pre hosti, ale asi za 50 E, ak mas peniaze, v Jyske ti poradia.
mtv-a su pohodlne da sa nanich dlhodobo dobre spať?lebo nerada by som si privodila nejake problemy s chrbticou ktore sa somnou budu tahať..ak su tak jasne kupim si..