Ahojte, mam 28 a pred mesiacom som vysaadila HAK ktoru som brala 5rokov. Prve tyzdne bolenie prs, v podbrusku - preslo. Menstruacia nabehla, slabsia, skoro bez priznakov, ale super, ze nabehla.
Prve co som si vsimla ze mam nizsi tlak, nie o vela v ramci normy, HAK mi ho drzala mierne vyssi.
Posledne dni mi je na zvracanie, citim take brnenie v sanke, minuly tyzden v noci mi tak klesol tlak alebo co, ze som stratila rovnovahu a zosekala som sa pri posteli na zem. Vydychala som to a isla lahnut.
V praci taktiez, trosku viac bolo teplo, zas mi doslo na zvracanie, hucalo mi v usicah tak som si musela sadnut. Dneska som bola v solarku po 10minutach som sa zosunula dole na zem lebo uz som skoro odpadla. Zase hucanie v usach, pocit na zvracanie, stracanie obrazu. Trvalo to asi 20 minut z toho som sa trikrat pokusala vstat zakazdym to na mna slo. Aj teraz..proste nemozem sa nejak namahat a vkuse mam pocit ze sa pozvraciam. Tehotna nie som ani byt nemozem. Moze to byt z antikoncepcie? Nikdy som v lete takto nereagovala, zeby teplo?
vysadenie antikoncepcie, kolapsove stavy
Múdro si sa rozhodla! Aj tak si toho ešte užiješ, kým sa z toho dostaneš... Ak si mala tlak "trocha vyšší 5 rokov", potom na zníženie (aj keď v rámci normy) reaguje tvoje telo tak, ako popisuješ. Chce to pravidelné meranie (v rámci možností) a prijatie opatrení, aby si neodpadla. Najbližšie si ľahni na chrbát a nohy vylož dohora, daj si šumivý celaskon, kávu, dodržiavaj pitný režim ( minerálky s vyšším obsahom Na), pomaly meň polohy...Viac oddychuj, zaraď detox, pobyt na čerstvom vzduchu... A dávaj na seba pozor!
Omen slnko by bolo ideálne ale cely den som zavreta v robote od 10:00 do 18:00..zial..a cez vikend mam natrieskane ine povinnosti..ked nechcem chodit ako bledula, tak aspon to solarko :/ no uz asi nepojdem...:/
Áno, je viac ako isté, že tie stavy ti spôsobuje vysadenie HAK-u. Len sa čudujem, že v takom stave chodíš ešte do solárka a naviac, keď sa môžeš opaľovať na slnku!