Zeny, chcem sa opytat, ked vas chlap nema naladu, ale tak, ze nie je k vam zly alebo nevrly, len jednoducho mlci, rozmysla nad niecim, nepozera sa na vas... riesite to v zmysle, ze sa neustale pytate co mu je, ako by ste mu pomohli, ci ste nieco zle neurobili, ci mu vadite? On vam povie, ze jednoducho nema naladu a poprosi vas, aby ste ho nechali, nech ho to prejde. Odisiel som si aj sadnut von do zahrady na terasu a prisla za mnou s tymi istymi otazkami dookola a mal som co robit, aby som neodisiel teraz v noci niekam von. Ako jej mam vysvetlit, ze potrebujem svoj klud a priestor pre svoje vnutro? Stava sa mi to tak 2-3x do mesiaca a viem, ze tak za 3-4 hodiny ma to prejde, len nechapem, preco to furt zena riesi.
Ked je muz smutny
coze, to co su za stavy, tiez by mi to bolo cudne, esteze hovoris. a nevies co to je? depresie?
no tvar sa, ze citas knihu, keby bolo najhorsie
asi jej to nevies vysvetlit, ked tomu nerozumie.
..niekedy je lepsie nechat to tak..neriesit..
Niektorí ľudia majú stále potrebu sa do niekoho starať, niekoho dirigovať a tak... Odo mňa by mal človek pokoj aj 3 týždne, ak by mi to povedal :D
Ja by som ti poradila: ak máš tie smutné stavy, že chceš byť sám, choď si ľahnúť do postele a povedz, že si potrebuješ trocha oddýchnuť (pospať) - a proste aj keď nebudeš spať, mal by si mať pokoj :) Môžeš si k tomu pustiť aj hudbu do sluchadiel :)
vsak boji sa o teba nie?
Si jej manzel tak sa stara aby si si daco neurobil
Tak to ta chapem. Ja to mak tak ako ty a tiez nemam rada ked ma niekto potrebu vtedy do mna ryt. Zober auto a chod sa niekam povozit. Alebo povedz ze ides za rodinou, zober psa a chod sa prejst do lesa.. proste dalej od nej lebo ona s tym pravdepodobne neprestane.
Dakujem za odpovede, hned idem kupit tu knihu. Ja normalne nechapem, ze vy to tu pisete s takou samozrejmostou a u nas doma je s tym velky problem...
my to mame tak, ze raz sa ho spytam a ked mi nechce povedat, tak sa ho uz viac nevypytujem. proste chapem, ze niekedy clovek potrebuje byt aj sam. ked uz potom ma lepsiu naladu tak mi to vzdy povie
Niektoré ženy nerozumejú mužovej potrebe občas byť sám, preto lebo oni sú nastavené tak, že keď sú smutné, zdieľajú svoje pocity obvykle s ostatnými ženami a to im pomôže, aby sa cítili lepšie.
Navyše keď sa jej nevenuješ, lebo potrebuješ byť sám, začne mať pocit, že ju asi nemiluješ a to ju ženie k tomu, aby ťa "otravovala" s otázkami čo ti vlastne je.
Ako tu už bolo spomenuté, to nikdy nečítala aspoň nejakú knihu typu Muži sú z marsu, ženy z venuše? Snáď by jej to pomohlo ťa lepšie pochopiť...
To akoze 20 rokov jej to vysvetlujes a aj tak do teba furt ryje? Skus jej dat precitat knihu Muzi su z Marsu, zeny z Venuse, tam sa pise o tom ze muz sa obcas stiahne do svojej jaskyne a zena by mu vtedy mala dat pokoj. Ak to nepomoze, tak jej asi chyba empatia.
20 rokov jej to vysvetlujem, ze to tak jednoducho mam a neda si to vysvetlit. Ved jej nic zle tym nerobim, chcem mat na par hodin svoj vnutorny klud a ona to akoby nevedela pochopit. Ale to neriesi iba mna, ked vidi niekoho smutneho a pozna ho, tak hned, ze ved sa usmej atd. Ja to nechapem, preco je take tazke neriesit cloveka a nechat ho na pokoji v tej chvili. To akoze sa kazdy musi stale usmievat a mat dobru naladu a na iny stav nema narok?