Krvný tlak

Príspevok v téme: Krvný tlak
Marmeladaa1234

Dobrý večer poprosím o radu alebo skúsenosti.Je podľa Vás normálne ak si moja mamina meria tlak každú pol hodinu?Už som ju na to upozornila že po správnosti by si ho mala merať ráno ,obed,večer...Poprípade Ráno a večer.Mamina si ho meria v intervaloch každú hodinu ,niekedy aj polhodinu,už mi príde ako by trpla fóbiou z tlaku...Stáva sa že niekedy na večer jej vyskočí ale to už len z toho že vie že ide večer ,určite bude vysoký.Ked má 120/80 povie že to je čudné že asi nejde tlakomer dobre o pol hodinu ide zas náhodou má 145/80 a už ma stres že presne toto vedela.Potom sa vystresuje ešte viac z toho že už mala trošku zvýšený a ide si ho merať za desať minút a má 167/80 ale to z toho že je už vystresovaná...dáme tabletku na zníženie,ľahne si...vždy som pri nej aby sa ukludnila že to je dobre a a bude dobre a ona si ho ide zas o 15 min merať či sa znížil,miestami je to už choré viem že sa boji pretože raz ho mala tak vysoký že bola hospitalizovaná ...ale dostala lieky bola na veľkej kontrole u fakt super kardiológa a všetky výsledky mala krásne ...a povedal že jej stav je akoby bola zdravá a nebola kardio pacient....podľa všetkého...vtedy sa tešila ....a teraz zas....a v týchto teplach sa ani nečudujem že jej sem tam vyskočí...ale podľa mňa by to už bolo na psychológa...o inom celé dni nehovorí len o tlaku a ako sa jej zvýši...aj keď niekam ideme na dlhší deň autom ,povie že ako môže ísť keď nebude mať tlakomer.Trapi to aj mňa,lebo pre mňa znamená všetko a priznala sa mi že už má depresie,lebo býva sama doma a celý deň aj keď varí aj upratuje stále si meria tlak a čaká že sa jej zvýši.Prosim nejaké rady,tipy,skúsenosti??????s tlakom,popr.s meraním tlaku,prírodnými receptami,skúsenosti vaše a ako zvládate tieto pekelne horúčavy v teplach????chcem mamine poradiť,pomôcť jej aby stále nemyslela len na tlak?veď ju už ani nič neteší aj keď by som jej zniesla aj modré z neba ona stále hovorí len o tlaku a jediné témy na ktoré sa rozprávame je tlak a skúsenosti od známych,z práce a pod.Asi si myslíte že mi šibe ale fakt poprosím o radu a vaše skúsenosti,lebo chcem maminu trošku podporiť.Bola aj u psychiatricky ale tá to len spisala a dala jej len oblbovaky nejaké lieky a to mamina nechce brat aj tatino je proti tomu,aj náš kardiológ sa snaží mamine vysadiť lieky...aby bbolo tých liekov čo najmenej.On je fakt skvelý kardiológ z Novej Bane ...a maminu aj pochválil a ona sa stále len boji...ďakujem za každú radu,už som jej to nazvala tlakofobia....lebo toto už fakt nie je normálne merať si ho 160x za deň.

Marmeladaa1234

Ďakujem Vám za všetky rady...každú jednu som si prečítala a ďakujem.Asi to prečítam aj mamine,takisto som ten tlakomer chcela si vziať do práce aby nemala možnosť si ho merať 135x denne,idem to s ňou prebrať.Ste skveliii vsetci a veľmi pekne ďakujem za postrehy a každú radu.Velmi si to cenním...a zdieľam každý jeden Vás názor.:-)

Tomas12345

A ešte k tomu že ten tlak bežné máva tých 120/80 akurát sem tam navecer jej vyskočí ...raz ,dva krát za týždeň alebo si ho sama tak napumpuje tým stresom že si ho vlastne zvýši sama,lebo len stresuje.

No nie nie je to normalne. Jednoducho mame povedz ze nech si krvny tlak nemeria vôbec, respektive nech si ho zmeria len vtedy ak sa necíti dobre, napriklad ak ma busenie srdce, inak nie je treba si merat krvny tlak. Ked si ho odmeria a uvidí tu hodnotu tak aj tak tým nic nezmeni.

Kazdopadne aj ked sa neciti dobre tak ani vtedy by si primarne krvny tlak merat nemala. Pretoze ak si krvny tlak zmeria a zisti ze ho ma vysoky tak sa znova len prelakne a krvny tlak jej este viac vystupi.

Ak jej aj príde horšie, tak v prvom rade by si mala sadnut/ lahnut dat pohar studenej vody, a mozno nejaky ten benzodiazepin a po urcitom case sa jej to zlepsi. Nema zmysel si merat tlak zakazdym ked cloveku pride horsie, lebo to znova vyvola len to ze sa clovek tak akurat z hodnot vysokeho tlaku prelakne.

Treba si vsak uvedomit ze krvny tlak kolíše, a aj zdravemu cloveku niekedy ten tlak na malu chvilku vystupi. Kazdemu sa to stane a preto je to najlepsie neriesit. Tak ako to prislo tak aj to odíde.

philips

Pokiaľ sa to mame nedá vysvetliť, tak jej treba tlakomer zobrať, tak časté meranie tlaku je nezmyselné a nesprávne.

Marmeladaa1234

A ešte k tomu že ten tlak bežné máva tých 120/80 akurát sem tam navecer jej vyskočí ...raz ,dva krát za týždeň alebo si ho sama tak napumpuje tým stresom že si ho vlastne zvýši sama,lebo len stresuje.