Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cvičenie a bielkoviny

Príspevok v téme: Cvičenie a bielkoviny
Pepo331122

Dobry den
Chcel by som sa poradit. Zacal som cvicit, no ak by som chcel nabrať svalovú hmotu, co by som mal jest? Viem, ze tvaroh je Dobry obsahuje vela bielkovín, no ked som ho jedol vzdy s nechuťou lebo mi nechuti, a zas ochuteny nema význam jest, co by som si mohol nahradiť namiesto tvarohu? Po cvičení pijem proteín, a každé rano pred jedením.
Vie mi niekto poradit kto cvičí co mam jest? Cvičím pol roka, vidim výsledky ze som akurat pevnejší no viem ze je to dlha cesta k tomu aby som nabral, dôležitá je strava no moje raňajky vyzerajú tak ze si dam proteín s pečivom- su to dve malé pečiva 4x zahryznem a uz nemam nic :D cize 2 takéto pecivka su sladke ale malé, o 2-3hod na to obed mäso zemiaky alebo mäso ryža, potom o 3-4h si dam kedy ako niekedy kebab, niekedy si urobím sunky, zelenina a tekvicovy chlieb 1-2kusky a to je vsetko
Moze to byt ok?

Tomas12345

No tak ked na ranajky zjes len samotne dve male peciva, a veceru nejes vobec tak akoze z coho chces nabrat svalovu hmotu ?

Vsak normalne jedz. Na ranajky si daj chleba s maslom, sunkou, syrom, a potom k tomu nejaky ten mliecny jogurt. A na veceru si daj tiez nejake normalne jedlo podobne ako na obed.

Timi168

Pepo a keď cvičíš prečo neješ také veci ako tuniak v konzerve (veľa bielkovín a zdravých tukov), nejaký losos alebo celkovo ryba s prílohou čerstvá (detto), cottage(zdroj bielkovín),vajíčka(viac bielok ako zltok)... Ved mas toľko možností tvaroh není jediná vec ktorou sa musíš napchavat teraz
Btw keď ti nechuti samotný stačí do neho dat lyžičku džemu a zamiešat

Timi168

Defcon to nemyslíš vážne ze "Ranajky mas v pohode, pecivo su sacharidy a tie naozaj su najlepsie rano, aby dodali energiu."??? Ved to je sama biela múka to niesu dobre sacharidy hlavne pri cvičení nie ak chce na raňajky sacharidy nech si dá ovsené vločky a nie ze pečivo preboha... Ved z neho nema žiadnu výživu nič pečivo ta len zasýti i...

GOING

Ak dlho spíte cca. 8-10h odporúčam proteín užiť aj pred spaním aby organizmus nešiel do katabolizmu bielkovín.

Defcon

Ranajky mas v pohode, pecivo su sacharidy a tie naozaj su najlepsie rano, aby dodali energiu. Proteiny pred nimi su o nicom a su zbytocne. Neodsudzoval by som po treningu ten kebap, nemusime sa stravovat zas presne podla knizky. Tvaroh je naozaj uplne jedno ci ochuteny alebo nie, ta trocha cukrov ta nezabije. Nezabudni pred treningom a po treningu proteiny a uzivaj zivot.

GOING

Nezabúdajte na minerály, ktoré sú hnacím motorom metabolizmu aminokyselín. Pri zvýšenom príjme aminokyselín treba zvýšiť aj príjem
minerálov aby nevznikali patogénne bielkoviny.

poradim38

Kebab nejedz vobec, je tam vela tukov a detto ked si to das po cviceni tak to ani cvicit ist nemusis lebo cely ten trening je zbytocny ked si potom zadrbes kebab......

Pepo332211

Ďakujem za radu mas pravdu, a po cvičení zvyknem ten kebab to mozem ked po cvičení nie?
No a k tomu tvarohu, tak ak by som mohol uchyteny tak je to fajn, to mozem iba čistý mi nechuti a bolo mi z neho raz nevoľno tak sa mi zhnusil... :-D

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

poradim38

Ked chces nabrat svaly tak pecivo mozes vynechat, lebo to ti nedava ziadnu vyzivu, iba ta to nafukne.... radsej si daj na ranajky tie ovsene vlocky s bananom a ovocim, je to lahke a nastartuje ta to do dna.... na desiatu skus ten tvaroh a ked ti nechuti samostatne tak si daj do toho tiez nejake ovocie alebo granko, nieco na ochutenie.... a neviem odkial si zobral ze ochuteny tvaroch nema vyznam jest.... ked je to tvaroh, tak je uplne jedno ci je ochuteny alebo nie...... ten obed mas v pohode, len neviem co tam robi ten kebab, z toho priberies akurat tak tuk, nie svalstvo.... ale ak ti ide o to byt velky ale maslovy, tak kludne si dat aj mcdonald atd..... ale ak chces naozaj svaly tak by si kebab a podobne veci mal uplne obmedzit.... viem co pisem, ja sportujem, partnera mam byvaleho kulturistu....takze radsej si daj ten tekvicovy chleba so sunkou a zeleninou.....