Prísni rodičia

Príspevok v téme: Prísni rodičia
Prisnirodicia

Dobrý deň. Nečakala som,že s týmto budem prosiť o radu neznámych ľudí na internete,ale bohužiaľ ma to teraz trápi v takej miere,že sa uchylujem aj k takej možnosti a jednoducho asi radu potrebujem. Akúkoľvek. Mám problém s tým,že moji rodičia nechcú prijať to,že už som takmer dospelá.Mam jednoznačne tých najlepších rodičov na svete a je mi jasné,že mi dávajú všetko čo môžu a chcú mi to najlepšie,ale som zástancom toho,že rodičia,ktorí držia svoje deti príliš na krátko si vychovajú doma klamárov. Mám onedlho 18 a rodičia mi nenechávajú voľnosť v takej miere ako by som si to ja predstavovala- a ako to vidím napríklad u rovesníkov. Snažím sa byť empatická a pochopiť ich,viem že som stále dieťa,stále žijem pod ich strechou,že je úplne normálne že sa o mňa strachuju a na jednu stranu si to neskutočne vážim ,ale aj tak si myslím,že si zaslúžim aby mi viac rodičia dôverovali. Aby ma nechali vonku dlhšie a nemali vždy podozrenia. Nikdy som im nedala dôvod na to,aby mi neverili-v živote som neprišla domov opitá,neskôr ako som mala dovolené,a nikdy som im neklamala o tom kde som/ s kým som,ale aj tak mi to nikdy neveria a až chorobne sa o mňa boja. A dovolím si tvrdiť,že aj keď som ešte v podstate dieťa som v týchto veciach dosť rozumná a väčšinou aj za všetkých v partii tá zodpovedná.Zatiaľ čo moji rovesníci si užívajú leto na plno ja bývam doma väčšinou pred polnocou a dokonca som nemala dovolenú ani brigádu čašníčky. Je asi dôležité podotknúť,že sa teraz nebavím o každodennom flakani do 5 rána- to má ani neláka. Ale tak raz za týždeň/dva vyraziť niekam na party,alebo len tak s kamošmi posedieť na dlhšie. Napríklad teraz mali problém s tým,že som plánovala ísť so spoluziakmi na víkend na chatu-to bol vlastne aj impulz na napísanie tohto fóra. Svojich rodičov milujem a vážim si každú chvíľu s nimi,ale myslím,že ak to takto pôjde ďalej a aj po mojej osemnástke,tak vypadnem od nich čo najskôr ako to bude možné.Dufam,že to stalo za to a dostanem nejakú radu,ktorá by mi pomohla a ak nie snáď sa v tom aspoň niekto nájde a dá mi vedieť,že niesom sama hihi:) Ďakujem.

Tomas12345

Este by som dodal že vaz si ze ta rodicia neposielaju pracovat. Kebyze v tychto teplotach budes musiet robit casnicku tak by ta to hned omrzelo. Iny rodicia v 18 hned vyrazia deti, alebo po nich chcu aby pracovali ako kone.

Tomas12345

S kamaratmi predsa mozes chodit pocas dna, naozaj nemusis byt s nimi po polnoci.

Dvihas rodicom mobil ? Lebo vela ludi nedviha mobil, a potom necudo ak by sa o teba rodicia bali.

svetlinka

preco im to takto nepovies? proste s dostatocnym respektov, ze si vazis to ako ta vychovali a co vsetky ti dali ale proste nemozu tvoj zivot kontrolovat stale. uprimny rozhovor dokaze zazraky :)

AngelineMolie

Pilcuk, ty si taky traged ;) to je koniec, by som sa hanbila napisat to, co davas ty na tomto fóre, ja sa necudujem, ze si sam, ved si ako mamin cecek, kks 49 a doma s matkou? To ti nieje blbe? Co sa neosamostatnis? Takeho chlapa, co je pri maminke ziadna nebude chciet ..... je to trosku chore, tym chcem povedat, ze aj tvoje prispevky su nulove, ludom je jedno, co si mysli jeden traged co zije pri svojej materi

Chapem ta

Presne niečo podobne som mala aj ja...po maturite som vypadla z domu a mam pokoj..s rodičmi sa stretavam len občas...oni nech si uvedomia že keď sa ma nieco stat stane sa to aj cestou do školy...načo byť paranoidni...choré toto...ja som sa zbrala čo najskôr ako som mohla a je mi fajn...ten pocit je na nezaplatenie.. nechápem prečo by som im mala byt vďačná zato že má živili a že som mala kde byvat a preto robiť čo oni chcu...bola to ich povinnosť ale to neznamená že si rodičia z decka spravia väzňa preboha!!!!!!

Pilcuk

A čo by si akože chcela ? Si ešte decko a rodičov máš poslúchať. To ti naozaj chýbajú nejaké chlastačky, fajčenie, žúry ? Aj keď budeš mať 18 a budeš u nich bývať, s vysokou pravdepodobnosťou budú od teba očakávať poslušnosť. Ja mám 49 rokov a mama zamyká po 22. hodine dom a aj keby som chcel, nemôžem nikam ísť. Tiež ju musím poslúchať, pokiaľ bývam pod jej strechou, hoc už aj zarábam a neživí ma len mama. A mne ani nenapadne odporovať jej. Tie dnešné decká sú strašne nevychované, netrpezlivé...

miforka

Tak to ste jej poradili, určite sem ani nepríde. Veľký dospeláci, mladí ľudia sú tiež ľudia, tiež majú vlastnú osobnosť. Jej rodičia sú paranoidní, prehnane úzkostliví, a vylievajú si to na nej, síce majú za ňu zodpovednosť, zatiaľ. Ale ona vypadá, že je rozumná.
Ako s istotou môžete vedieť, že keď bude mať 18, tak neodíde od nich? Keď jej to veľmi bude vadiť ich chovanie tak odíde, najmenší problém si nájsť izbu, aj keď je to dosť drahé, ale sloboda je cennejšia ako peniaze.
Čo také strašné sa vo svete/na slovensku/ deje, prečo by nevedela čo a ako to na svete chodí? Možno v noci, na chate kde sa moc chlastá sa niečo stať môže, ale to sa môže stať aj dospelým.

Budeš musieť počkať do 18-tich. Aspoň si potom budeš viac vážiť slobodu.

Omen

Kočka, však si ty jedináčik? Čo sa teba týka, verím ti. Dokážem však pochopiť aj tvojich rodičov, hoci tú brigádu ti mohli dovoliť.
Čo sa týka tej chaty, koľko máš presne rokov? "Mám onedlho 18" nestačí. Oni sú za teba zodpovední ešte aj v deň dovŕšenia 18-ky! Máš rodičov, ktorým na tebe záleží. Ak by všetci mali takých a boli ako ty, pustili by ťa. Lenže to tak nie je. A ty to vieš!
Aby si pochopila, nie je to o tom, že NEVERIA TEBE, ale neveria tvojim spolužiakom, chate a tomu, čo sa tam bude diať. Ty môžeš dodržiavať všetky pravidlá, ale aj tak sa ti môže niečo stať. Niečo, čo ťa poznačí na celý život... A nie, neprajem ti to, ani tvojim rodičom!
"... ak to takto pôjde ďalej a aj po mojej osemnástke,tak vypadnem od nich čo najskôr ako to bude možné." - Si ma rozosmiala. Nie, nevypadneš! : D
V dnešnej dobe je vzácnosť mať takéto rodinné vzťahy, tak si ich stráž. A tú ich prísnosť raz oceníš, ver mi! : )

mojazlata

Pozri sa čo sa deje vo svete ... pochop že si zasraná sopľaňa ... nepoznáš ako to funguje vo svete ... bud rada že máš dobrých rodičov ... bo tak možno spadneš na pysky ked vypadneš z domu , že budeš ľutovať to že si odišla .... bud rada a buď vďačná