Prečo sa ženy po pôrode tak zmenia?

Príspevok v téme: Prečo sa ženy po pôrode tak zmenia?
AnettaZA

Zdravím, dobrý deň, alebo ako chcete.

Veľmi by ma zaujímalo prečo sa niektoré ženy po pôrode tak zmenia, že nič iné ako ich dieťa ich nezaujíma. Ja sama som žena, mám 3 ročnú dcérku za ktorú som veľmi veľmi rada, som šťastná, venujem sa jej naplno, dala by som jej všetko na svete, nenávidím keď plače, alebo je smutná, ale to vy, ostatné matky určite poznáte. No nezabúdam predovšetkým na to, že som žena a žena má aj iné povinnosti ako vidieť všade iba dieťa. Myslím tým napríklad starať sa o seba, starať sa o partnera (manžela) lebo aj ten existuje. A existujete aj vy, nie len dieťa. Uvediem príklad mojej známej. Predtým ako otehotnela, bola to krásna žena ktorá sa o seba stará, s partnerom chodili asi všade, hovorila mi o ich chvílach aj intímnych ako im to klape, ako ju pozval na večeru aký je spokojný že má takú partnerku. Ja sa tiež o seba rada starám, pre svoj pocit ale aj pre partnera, lebo viem, že každý chlap je rád keď má pri sebe ženu, ktorá sa o seba stará, je upravená a srší z nej sebavedomie. No a prejdem k tomu príkladu. Neskor otehotnela, stále sme sa stretávali vyzeralo že to je ok, stále rada chodila ku kaderníčke, na pleť atď. No a po pôrode, ako keby bola vymenená. Samozrejme sa to dá pochopiť že toľko času už na seba nemala, ako predtým, keď je dieťa malé tak potrebuje matku non-stop. Ale jej syn už má skoro 5 rokov a keď som ju minule stretla tak som ju nespoznala skoro. Tá žena sa zmenila o 180 stupňov, úplne niekto iný. Mastné vlasy, odrasty, neoholené nohy, oblečenie ako keby po matke vytiahla. Dala som sa sňou do reči, nakolko sme sa stretli na ihrisku s deťmi, tak ani nevnímala čo jej hovorím, iba vkuse na syna niečo hovorila, kontrolovala, ledva mi odpovedala. Pritom jej syn má 5 rokov ako som spomínala a to už nie je také malé dieťa že na neho treba dávať na ihrisku stále pozor a upozorňovať ho stále. Nejak som potom odišla a pozvala ma k sebe že sa mám zastaviť. Tak som prišla asi o týžden k nej, u nej katastrofa, všade detské veci, na stenách v obývačke obrázky detské, o izbe ani nehovorím, ako keby tam iba to ich dieťa bývalo a rodičia nič. Ja sama mám dcéru a takýto extrém doma nemáme. Má svoju izbu kde sa hráme, tam má hračky a to stačí. U nej? Tam to bolo ako v škôlke. Ďalej mi rozprávala o detskej strave, ako sa snažia obmedzovať mäso, lebo je infikované a že predtým ako dá dieťatu do úst niečo tak to musí dôkladne prezrieť, myslím zloženie lebo nechce mať choré dieťa. Ako vtedy som vedela že kamarátky už dlho nebudeme. Ja som ju aj volala že na kozmetiku, ku kaderníčke alebo na kávu, že nech sa postará o malého otec a ona nie, ja ich nenehám samích bezomňa. A že ona chodí von iba s malým a nikde inde. Absolútne nezáujem, vidí iba decko. Naša spoločná známa tiež mi spomínala že ako keby jej niekto treskol po hlave, že kde sa stratila tá sebavedomá žena. A potom sa ženy čudujete, že od vás partneri/manželia zdrhnú. Česť výnimkám. Ja by som sa ani takému mužovi nečudovala, mne keby takto preplo tak si neviem predstaviť ako by môj partner trpel. Tak to prestaňte robiť lebo dieťa nie je úplne všetko. Predovšetkým máte rodinu, manželov, ktorí chcú mať tiež pre seba raz za čas svoju ženu, nie mamu ich dieťaťa ak chápete čo myslím.

Prepáčte že je to dlhé, ďakujem za každé prečítanie, rozumný názor a pekný deň ešte prajem :-)

iny pohlad

Pre Pilcuka: ak hovoris o zenach, ktore chcu dieta pre peniaze....
...ja mam opacny problem, som stastna aj bez dietata no moj partner velmi chce svoje...

mam rada deti no ak sa nebudem stihat starat o seba tak ako doteraz, budem nestastna...chcem byt stihla a chodit cvicit !!! Nie ze on si to urobi a bude krasny a ja jak veleryba to teda nie !!! Ziadne prachy mi nevratia zdravie a postavu !!! aj keby bol milionar dieta vlastne chcem pod podmienkou, ze sa bdue venovat aj ON a JA pojdem cvicit a relaxovat... takze nesud vsetky zeny rovnako. Deti su mile a fajn, ale pre prachy by som postavu neobetovala... jedine pre muza, co sa od ieta postara nech vyzeram ako rped tym (asi som opacny extrem od problemu v teme :D )

Pilcuk

Že prečo ? Dôvod je jasný. Decko partnerke/manželke poistí zdroj financií (partnera či manžela) a tak jej môže byť jedno, či pre partnera bude atraktívna. Ak odíde, vdaka nášmu súdnictvu, ktoré je 100 rokov za opicami, ženská od neho vytlčie slušné alimenty, ktoré, samozrejme, nevyužije len na starostlivosť o dieťa. Muži si toto väčšinou uvedomujú, a tak radšej držia huby a chvália jej výzor, akoby bola modelka. Že rovnoprávnosť...

Abcd888

Síce deti nemám, ale mám kamarátky, ktoré sú staršie, a potom ako mali deti už nie sú to čo bývali. Zmenili sa... Chápem, že dieťa je pre nich dôležité, ale človek by sa mal o seba starať aj keď má deti a nájsť si pre seba čas aj pre svoju polovičku. Potom sa niektoré ženy čudujú, že ich manžel má milenku, keď mu pritom nevenujú dostatok času a nevedia sa nejak pekne upraviť, pretože okrem dieťaťa pre nich nič iné neexistuje. Ak by sama chcela, tak by s tým niečo urobila takže asi nejaké motivovanie je zbytočné, keď jej to tak vyhovuje.

Aliss

Kafe, myslis, ze to je ferihitka, ci ako? Kedy by stihla to dieta? :D Ved mala len frajera dakeho, nie manzela. Ale mozno mi cosi uslo

Aliss

Neviem, ci mam pravo sa vyjadrit, kedze som este nerodila :D Ale snad mozem. Tak ako dopadla tvoja kamoska, by som nechcela dopadnut v ziadnom pripade. Co je zaujimave, vo svojom okoli pozorujem zeny, o ktorych je uz teraz jasne, ze tak skoncia. Kamaratka, ako nahle sme vonku s jej neterami, ma nevnima. Reaguje len na poziadavky deti, na to, kam deti idu, co robia. Jasne, na ulici je to normalne, ide o bezpecnost. Ale v uzatvorenom dvore, kde je dalsich 5 dospelych ludi, ktori hladia na decka?? Svojimi pozorovaniami (hahaha), som objavika niekolko druhov zien. Take, ktore po porode nemozu za to, co sa s nimi deje - su vyrazne ovplyvnene hormonmi, ktore skacu ako dive. Potom su pohodacky, ktore sice miluju svoje deti, dali by im prve posledne, ale nezabudaju, ze maju aj svoj zivot, svoje potreby. A potom su take ako tvoja kamoska - zeny, pre ktore sa dieta stalo zmysel zivota. Co by bolo v poriadku, ak by to bolo v tom krasnom a najlepsom slova zmysle. Lenze nie je. Je to upiatie, prehnana starostlivost, vychova, ktora v mnohych smeroch nedovoluje dietatu rast po osobnostnej stranke. Take zeny by vsetko v pohode zvladali, aj so spinavymi oknami a mesiac neutretym prachom, lenze nezvladaju z vlastnej vole. Same si vyberaju z roznych dovodov byt perfektne, dat dietatu aj to, co nepotrebuje a prehanat. Prehanat od striehnutia na dieta az po vzdy zladene oblecko, jedlo atd...Zabudaju, ze nielen ony, ale aj dieta potrebuje dychat. Podla mna, a opravte ma, ak sa mylim, dieta sa potrebuje zaspinit, vyrevat, ofucat, udriet, spadnut, poprhlit na zihlave, slahnut lopatkou kamosovi po hlave, vyliat na seba nieco....A prehnane pobehovanie okolo neho, z neho lepsieho cloveka neurobi. Skor uzlicek nervov zo strany, ale na strane matky...

AnettaZA

kafe:

Úprimne som nepochopila tvoje rozhorčenie, napísala som, že si prajem rozumné názory a nie to že si mám dať facku. Facku, ako za čo? Za to, že prejavím svoj názor keďže mám na to právo, ako každý z nás. No ja nepríjmem názor takého ako si ty. Lebo ty si zjavne presne to isté čo ona. Možno ešte horšie. Sranda že nikto sa tu nad tým nepohoršuje iba ty. A netýka sa to iba jej. Takých žien je veľmi vela, nie som zavretá v jaskyni a mám veľa známych, ktorí hovoria to isté. Stačí sa ísť pozrieť na pár stránok na internete, kde je žien takých habadej. Potom povedia, že muž ich podvádza a má milenku, alebo radšej úplne utečie. Prečo? Lebo táto doba je taká. A keď má muž ženu, do ktorej sa zamiloval pre niečo, kludne aj pre výzor čo je dosť bežné, zrazu to muž stratí a má doma opak ženy do ktorej sa zaľúbil, tak tie city pomaly opadávajú. Obzvlášť ak žena muža zanedbáva. A nehovor že to tak nie je. Keď je to normálny muž, ktorý si vie povedať svoje a nie je na svoju ženu upnutý tak, že mu rozkazuje a on chudák počúva na slovo, tak každý muž by zdrhol. Stačí len pozerať okolo seba a počúvať. Toto sa naozaj deje.

AnettaZA

Tiež plánujú ďalšie dieťa, no mne to príde že skôr ona plánuje. Ale to si už potom neviem predstaviť. A že sa vie niekto takto zmeniť behom pár rokov, to je už sila.

kafe

úprimne? Daj si facku ferihitka a potom skús ešte ľadovú sprchu.

Máš jednu (slovom JEDNU kámošku) a ideš tu zovšeobecňovať, že všetky ženy sa po pôrode zmenia a prestanú starať o seba? Prečo? Prečo riešiš, ked niekto žije INAK ako ty, páči sa mu niečo iné ako tebe a žije si po svojom. Domýšľaš si pinďoviny, ako že jej muž musí byť v koncoch a nepáči sa mu ako sa jeho žena správa a chová. To sú len tvoje výplody, lebo ty NEmyslíš ako jej muž a jednoducho NEVIEŠ, ako im to funguje, či nefunguje, možno aj jej muž k dieťaťu priľnul a majú ho OBAJA na prvom mieste, vychutnávajú si ho a starajú sa oň inak ako ty, inak ako tvoji susedia a majú na to právo. Si predstav. Žiť si svoj život po svojom, tak ako sa to páči tvojej kámoške a jej mužovi. Teba je do toho houno. Vychutnávaj si svoj život, plánuj si výletíky, kaderníčku, kávičky.. a hlavne bacha, aby ten chlap nakoniec nezdrhol od teba :) Aj to sa môže stať. Také ťa ešte nenapadlo? Viem, ty sa ho držíš ako kliešť, tak on to má trochu ťažšie, ale aj kliešťa sa dá zbaviť :D

vsetkosmierou

To sa ešte dá zvládnuť, najhoršie sú katolícke dogmatičky. To je ako si popísala + každý rok - rok a pol ďalšie nové dieťa, inak skončí v pekle. Vtedy muž už rozmýšľa, že si zoberie povraz do lesa, nič zo života nemá.

AnettaZA

Ďakujem za prvú odozvu

Práveže ja som sa snažila ju motivovať, ja chodím tiež cvičiť, chcela som ju aspoň na kávu pozvať, ale ona nemá záujem ani o to. Ona sa skratka bez dieťaťa nepohne ani na krok. Stále rieši iba stravu, detské hračky, kedy pojde zas na ihrisko a na aké. Rieši iba čo aká mama dáva jesť dieťaťu potom samé články o chorobách. Ja ju poznám skoro celý život a takáto nebola. Jej muž musí byť podla mňa v koncoch lebo on je človek čo si potrpí na svoj vzhlad a na spoločné zážitky, ako ho aspoň ja poznám. A určite sa mu tiež nepáči že jeho žena takto vyzerá a chová sa tak.
A tiež si myslím že dieťa jej prerástlo cez hlavu ale ktovie čo z toho potom vyrastie. Na to treba myslieť.