Prečo sa ženy po pôrode tak zmenia?

Príspevok v téme: Prečo sa ženy po pôrode tak zmenia?
AnettaZA

Zdravím, dobrý deň, alebo ako chcete.

Veľmi by ma zaujímalo prečo sa niektoré ženy po pôrode tak zmenia, že nič iné ako ich dieťa ich nezaujíma. Ja sama som žena, mám 3 ročnú dcérku za ktorú som veľmi veľmi rada, som šťastná, venujem sa jej naplno, dala by som jej všetko na svete, nenávidím keď plače, alebo je smutná, ale to vy, ostatné matky určite poznáte. No nezabúdam predovšetkým na to, že som žena a žena má aj iné povinnosti ako vidieť všade iba dieťa. Myslím tým napríklad starať sa o seba, starať sa o partnera (manžela) lebo aj ten existuje. A existujete aj vy, nie len dieťa. Uvediem príklad mojej známej. Predtým ako otehotnela, bola to krásna žena ktorá sa o seba stará, s partnerom chodili asi všade, hovorila mi o ich chvílach aj intímnych ako im to klape, ako ju pozval na večeru aký je spokojný že má takú partnerku. Ja sa tiež o seba rada starám, pre svoj pocit ale aj pre partnera, lebo viem, že každý chlap je rád keď má pri sebe ženu, ktorá sa o seba stará, je upravená a srší z nej sebavedomie. No a prejdem k tomu príkladu. Neskor otehotnela, stále sme sa stretávali vyzeralo že to je ok, stále rada chodila ku kaderníčke, na pleť atď. No a po pôrode, ako keby bola vymenená. Samozrejme sa to dá pochopiť že toľko času už na seba nemala, ako predtým, keď je dieťa malé tak potrebuje matku non-stop. Ale jej syn už má skoro 5 rokov a keď som ju minule stretla tak som ju nespoznala skoro. Tá žena sa zmenila o 180 stupňov, úplne niekto iný. Mastné vlasy, odrasty, neoholené nohy, oblečenie ako keby po matke vytiahla. Dala som sa sňou do reči, nakolko sme sa stretli na ihrisku s deťmi, tak ani nevnímala čo jej hovorím, iba vkuse na syna niečo hovorila, kontrolovala, ledva mi odpovedala. Pritom jej syn má 5 rokov ako som spomínala a to už nie je také malé dieťa že na neho treba dávať na ihrisku stále pozor a upozorňovať ho stále. Nejak som potom odišla a pozvala ma k sebe že sa mám zastaviť. Tak som prišla asi o týžden k nej, u nej katastrofa, všade detské veci, na stenách v obývačke obrázky detské, o izbe ani nehovorím, ako keby tam iba to ich dieťa bývalo a rodičia nič. Ja sama mám dcéru a takýto extrém doma nemáme. Má svoju izbu kde sa hráme, tam má hračky a to stačí. U nej? Tam to bolo ako v škôlke. Ďalej mi rozprávala o detskej strave, ako sa snažia obmedzovať mäso, lebo je infikované a že predtým ako dá dieťatu do úst niečo tak to musí dôkladne prezrieť, myslím zloženie lebo nechce mať choré dieťa. Ako vtedy som vedela že kamarátky už dlho nebudeme. Ja som ju aj volala že na kozmetiku, ku kaderníčke alebo na kávu, že nech sa postará o malého otec a ona nie, ja ich nenehám samích bezomňa. A že ona chodí von iba s malým a nikde inde. Absolútne nezáujem, vidí iba decko. Naša spoločná známa tiež mi spomínala že ako keby jej niekto treskol po hlave, že kde sa stratila tá sebavedomá žena. A potom sa ženy čudujete, že od vás partneri/manželia zdrhnú. Česť výnimkám. Ja by som sa ani takému mužovi nečudovala, mne keby takto preplo tak si neviem predstaviť ako by môj partner trpel. Tak to prestaňte robiť lebo dieťa nie je úplne všetko. Predovšetkým máte rodinu, manželov, ktorí chcú mať tiež pre seba raz za čas svoju ženu, nie mamu ich dieťaťa ak chápete čo myslím.

Prepáčte že je to dlhé, ďakujem za každé prečítanie, rozumný názor a pekný deň ešte prajem :-)

katka7362

Podla mna im preskoci z hormonov. Moja sestra sa velmi zmenila, vsetko sa toci len okolo deti. Bez nich nikam nejde, muz ako keby bol nesvojpravny. Vytahane teplaky a tricko 100% casu, normalnu podprsenku vidi asi len v obchode :D Nemali sme si vela co povedat kym ich nemala ale teraz je konverzacia vyslovene narocna. Najviac ma vie dojat kojenie na verejnosti v jej podani asi tak ze jej prsia vidi uplne kazdy a je jej to uplne jedno. Ani ju len nenapadne trochu sa zakryt. Staci ze ju mala potiahne za tricko a ona uz cecky von. Minule sme tak sedeli familia a aj nejaky znamy pri stole ked toto urobila :D Takmer vsetci sa hned nenanapdne vytratili lebo kazdemu bolo trapne. Keby boli naokolo len zeny a jej muz tak nic nepoviem ale vela krat su to aj iny muzi a jej je to uplne jedno. Vela krat sa mi tlaci na jazyk poznamka ci by sedela hore bez pred inymi muzmi aj keby nekojila, iba tak, ved je to normalne. Vtedy si hovorim ze jej totalne preskocilo.

poradim38

Boze ludia autorka ma uplnu pravdu, ja nevidim ze by niekoho ohovarala, normalne napisala priklad na danu problematiku ale vy vkuse budete riesit ako ona ohovara a este podporovat jej choromyselnu kamaratku, ktora nema vsetkych 5 pokope a uprimne, ja takato matka byt nikdy nechcem, ale ok, nenukam nazor nikomu.......... mna len zaujima, ako ste vy podaktori prisli na to, ze ta jej kamaratka je stastna a ze jej to takto vyhovuje........tak ak autorka pise, ze taka predtym nebola a zrazu je ako prepnuta, tak len tak jej to asi vyhovovat nezacalo.......ja si myslim ze tej jej kamaratke asi nieco velmi chybalo predtym a ked prislo na svet dieta tak sa na neho upla a bude to tak este velmi dlho........ ale tym to dieta trpi..... ano je super ze sa stara a urcite ma jej decko vsetko co len chce, ale naozaj sa treba zamysliet kam takato vychova deti smeruje......... dalsia vec, podla mna taketo spravanie matky sa vyzaduje skoro vsade, vsimnite si kolko matiek je prepnutych do bio, vegan, raw a neviem co este a nutia do toho svoje deti....... a niekolkokrat sa mi potvrdilo ze to su matky velmi velmi podobne opisovanej...........toto nie je staranie sa o dieta, to je iba trend tejto doby a je to smutne, ale velmi vela mladych dievcat si robi deti, aby boli trendy...... na fotky, videa atd....... hrozna doba....

divokavoda

Aneta vies nie kazda zena ma prioritu sediet u kadernika, kozmeticky a chodit denne cvicit. Su aj zeny ktore potrebuju pracovat starat sa o domacnost platit hypoteku. Nechapem ked si taka stastna a spokojna ze riesis druhu zenu a jej zivot. Aj ked nevyzera ako miss mozno ma spokojnejsi zivot ako ty.

AnettaZA

Ako s prepáčením, ja tu nikoho neohováram aby bolo jasné. Toto je čisto volná téma, nech každý napíše čo si o tom myslí a prečo to tak vo veľa prípadoch je. Poprípade skúsenosti. Ja tu nikoho nenútim ohovárať a nerobím to ani ja. To bol iba príklad, ktorý ma kvázi prinútil toto napísať. Lebo vidím, nie som slepá. Počujem, nie som hluchá. Toto je téma, ktorá by sa mala riešiť. Tu ide aj o tie deti, nie o to že sú nimi ich matky posadnuté. A ako píše Aliss, to je ten prípad, ten posledný čo opisuje. Úplne do bodky to sedí na ňu.

Petra0525

náhodou - antislovensky, neviem, koľko rokov si ty žil mimo SR , ale asi 0. Tam sa ľudia starajú a zdieľajú všetko, až mám pocit, že aj ranné hovn.. Lenže sa im tam lepšie žije, keďže za svoje odvedené dane dostávajú aj kvalitné služby.

antislovensky

a ja sa zasa pytam preco slovenske zeny musia stale riesit ostatnych hodnotit kto ako vyzera, zije, zaraba ako sa tvari a ci ide rano na wc. atd atd. TO sa fakt neviete starat sami o seba? Slovenske zeny sa stale musia porovnavat stale niekoho riesit. Chory narod toto. Berte si uz konecne priklad zo zahranicia tam sa nestara nikto do nikoho .

Petra0525

Hovorí sa: tehotenstvom stratia ženy 50% zdravého reálneho zmýšľania, pôrodom ostatných 50%. Želám si, aby to tak nebolo, ale ich názory, reakcie a spôsob života to len potvrdzuje (aj keď nie v takom "pejoratívnom" zmysle).

Soiree

Prečo sa tak zmenia? Odpoveď je jednoduchá.
Preskočí im z toho, že celý deň len behajú okolo uvrieskaného decka, kŕmia, prebaľujú, upratujú, behajú s ním po lekároch atď., a ešte ani v noci nemajú pokoj, lebo decko, to je práca na 24h denne. Je viac ako jasné, že takýto kolotoč ich musí zmeniť, veď na seba vôbec nemajú čas alebo od únavy nevládzu sa ani učesať :) A ešte sa aj musia chudery tváriť, že "našli zmysel života" v starostlivosti o decko, lebo taký je tlak spoločnosti.

Ja som šťastná, že nemám takéto problémy, žiadne decká totiž neplánujem, mám už svoj zabehnutý život a životný štýl, ktorého sa nemienim vzdať.

Matyo

Nazýva sa to hyperprotektívna výchova alebo ľudovo povedané - opičia láska. Nie je to dobré pre dieťa, pretože sa nenaučí samostatnosti a robiť vlastné rozhodnutia, vkuse má za zadkom matku. Ten syn bude v dospelosti svoju matku buď nenávidieť alebo naopak sa z neho stane mamičkár. Normálny vzťah medzi matkou a synom sa tam asi nevybuduje...