Sluch

Príspevok v téme: Sluch
jumbacisko

Dobrý deň, pred týždňom mi pri uchu vystrelila hračkárska pištoľ. ORL diagnóza: akustická trauma. Beriem Betahistin a včera som bol na audiometrií. Výsledok je, že ľavé ucho, ktoré utrpelo zvukovú traumu je v poriadku a že v pravom mám stiahnuté cievy. Pocitovo ale počujem slabšie na ľavé ucho. Mohla sa vyšetrujúca sestra pomýliť? Mám ísť na vyšetrenie sluchu k inému špecialistovi? Alebo ide len o môj subjektívny pocit?

GOING

Keď nemáte audiogram robený niekedy z minulosti ešte pred výstrelom tak sa nedá z ničím porovnať.
Ucho na ktoré podľa audiogramu a vášho pocitu počujete horšie a nevystrelila pri ňom akustická hračka mohlo byť poškodené už skôr
a nemusí súvisieť jeho poškodenie s posledným výstrelom.
Pokiaľ sa to udialo v uzavretej miestnosti je to prípustné aj keď zdroj akustického tlaku bol v blízkosti druhého ucha.

jumbacisko

Neviem, akú mám stratu sluchu. Vyšetrujúca mi povedala, že pravé ucho, ktoré nebolo postihnuté traumou, je na hranici normálneho počutia. A že ľavé ucho, kde bola diagnostikovaná akustická trauma, je v pohode, v norme. To ma prekvapilo, preto sa v téme na to všetko pýtam.

mate59

Betahistin actavis je na rozšírenie jemných ciev,pomôže ti,ale trvá to i mesiac,dva.Audiometria je určite správne,pretože ty si sám pri počutí zvuku stískaš gombík či počuješ alebo nie.Koľko máš na tom uchu percent straty?Iste ťa volá po určitom čase na kontrolu a na kontrolnú audiometriu.vyčkaj,uvidíš.Ja by som k inému dr. nešiel,počkal by som.