Ahojte.Mám 14 a ešte som to nedostala teda myslím si to...Predvčerom som bola na wc a na spodnom prádle som mala hnedý výtok nekládla som tomu dôraz ale na včera som bola zase na wc a zase hnedý výtok na internete bolo že to dostávajú staršie ženy ale nič o prvej menštruáci tam nebolo potom som našla že to môže byť choroba ktorá spôsobý nrplodnosť tak dom to povedala mamine tá bovedala že pôjdeme ku gynekologičke.Ale chcela by som vedieť váš názor.
Prvá menštruácia a hnedá krv
najlepsie bude, ked pojdes s tym k doktorke...
najlepsie bude, ked pojdes s tym k doktorke...
myslím, že sa nemáš prečo znepokojovať, ak nemáš žiadne iné ťažkosti. ja som to mala presne takto - prvé menzesy slabučké, nepravidelné, 1-2 dňové, hnedá farba. neskôr sa to postupne rozbehlo. a tiež som už mala 14 - je to relatívne neskoro, ale v norme :)
Pokial si este nedostala prvy menzes, moze to byt kludne jeho zaciatok.... to ma skoro kazde dievca ktoremu zacina prvy menzes....je dost mozne ze ten vytok budes mat dlhsie az kym ti nezacne menzes..... alebo aj ti moze ustupit a potom ti uz pride rovno menzes, kazda to ma individualne a myslim si ze o tomto by ta mala mama poucit a nie hned robit dramy z toho..... k ziadnemu gynekologovi nechod, v tomto pripade je to zbytocne... az ked zacnes pravidelne menstruovat tak vtedy chod aby pozrel ci je vsetko ok