Dobry deň, ahojte,
podelim sa s Vami o časť mojej (absurdnej?) životnej situacie. V istom obdobi môjho života sa mi začalo nedariť. Pred dvomi rokmi mi začali zdravotne problemy, ktore poctivo riešim až doposiaľ. Avšak presne tu začina aj obdobie, odkedy sa mi nesmierne nedari - a to najmä v riešeni tychto problemov.
Kde je pričina? Sčasti môžeme hovoriť o ľudskom faktore, asi prevažna časť tej smoly (že sa niečo nepodarilo, nevyšlo, dokonca aj uplne hlupe chyby, ktore človek nechape, ako k nim mohlo dôjsť). No stalo sa mi aj niekoľko urazov (ktore ma priputali na lôžko), kde nehral rolu žiaden iny človek. A hlavne, vždy keď sa mi už po zdravotnej stranke polepši a ja sa z toho po dlhočiznej dobe, kedy sa z tej smoly dostanem, začnem konečne tešiť, stane sa okamžite niečo, čo to zneguje. Tuto, nazvyme to smolu, si všimli už aj dvaja zdravotnici, ktori nezavisle od seba povedali, že mam smolu alebo že som začarovana. Pre ilustraciu napr. uvediem, že bežna zaležitosť, ktoru niekto vybavi za jednu navštevu, mňa stoji 5-krat tolko, a to vysledok nie je hodny spokojnosti. Atď, atď...
Žiaľ, môj zdravotny stav si vyžaduje častu navštevu lekarov, a preto je to naročne už aj na psychiku (keď nezaživate nič ine, len spad zlych udalosti tykajucich sa Vašho zdravia). Pripada mi to ako bludny kruh, z ktoreho niet vychodiska. Akakoľvek moja iniciativa pre zlepšenie situacie ma veľmi maly, ak vôbec nejaky pozitivny efekt. Nečinna byť nemôžem..no mam pocit, že už aj akakoľvek rutinna zaležitosť pre mňa predstavuje riziko, že sa niečo pokazi, nevyjde, bude horšie než keď by som to neriešila. Podotykam, moje zdravotne problemy vyžaduju lekarsku starostlivosť, takže rady typu "tak sa lekarom vyhybaj" nebudu veľmi prinosne.
Keď to čitam, znie to ako spoveď psychiatrickeho pacienta. Pred dvomi rokmi by to aj mne pripadalo absurdne. Čo si o tom myslite? Ako preťať tento začarovany kruh? Už mam toho dosť...potrebujem sa z toho dostať, aby som mohla žiť život hodny môjho veku a nie riešiť taketo nezmyselne situacie.