Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Životna smola

Príspevok v téme: Životna smola
Mirror

Dobry deň, ahojte,

podelim sa s Vami o časť mojej (absurdnej?) životnej situacie. V istom obdobi môjho života sa mi začalo nedariť. Pred dvomi rokmi mi začali zdravotne problemy, ktore poctivo riešim až doposiaľ. Avšak presne tu začina aj obdobie, odkedy sa mi nesmierne nedari - a to najmä v riešeni tychto problemov.

Kde je pričina? Sčasti môžeme hovoriť o ľudskom faktore, asi prevažna časť tej smoly (že sa niečo nepodarilo, nevyšlo, dokonca aj uplne hlupe chyby, ktore človek nechape, ako k nim mohlo dôjsť). No stalo sa mi aj niekoľko urazov (ktore ma priputali na lôžko), kde nehral rolu žiaden iny človek. A hlavne, vždy keď sa mi už po zdravotnej stranke polepši a ja sa z toho po dlhočiznej dobe, kedy sa z tej smoly dostanem, začnem konečne tešiť, stane sa okamžite niečo, čo to zneguje. Tuto, nazvyme to smolu, si všimli už aj dvaja zdravotnici, ktori nezavisle od seba povedali, že mam smolu alebo že som začarovana. Pre ilustraciu napr. uvediem, že bežna zaležitosť, ktoru niekto vybavi za jednu navštevu, mňa stoji 5-krat tolko, a to vysledok nie je hodny spokojnosti. Atď, atď...

Žiaľ, môj zdravotny stav si vyžaduje častu navštevu lekarov, a preto je to naročne už aj na psychiku (keď nezaživate nič ine, len spad zlych udalosti tykajucich sa Vašho zdravia). Pripada mi to ako bludny kruh, z ktoreho niet vychodiska. Akakoľvek moja iniciativa pre zlepšenie situacie ma veľmi maly, ak vôbec nejaky pozitivny efekt. Nečinna byť nemôžem..no mam pocit, že už aj akakoľvek rutinna zaležitosť pre mňa predstavuje riziko, že sa niečo pokazi, nevyjde, bude horšie než keď by som to neriešila. Podotykam, moje zdravotne problemy vyžaduju lekarsku starostlivosť, takže rady typu "tak sa lekarom vyhybaj" nebudu veľmi prinosne.

Keď to čitam, znie to ako spoveď psychiatrickeho pacienta. Pred dvomi rokmi by to aj mne pripadalo absurdne. Čo si o tom myslite? Ako preťať tento začarovany kruh? Už mam toho dosť...potrebujem sa z toho dostať, aby som mohla žiť život hodny môjho veku a nie riešiť taketo nezmyselne situacie.

poradim38

No ako myslis, je to samozrejme tvoja vec, ja tiez nepodporujem tieto vestenia a podobne, ale vynimky su urcite, co sa o to zaujimaju a nerobia to len pre peniaze...... ale ja by som to vyskusala, ked si sama nevies na to najst vysvetlenie, vtedy kazda moznost moze pomoct.......

damned

Ahoj, ja mám zdravotné problémy už dlhšie a doživotné, no zatiaľ mi dovolia pracovať, keďže mám aj sedavu prácu s prispôsobeným prac.casom čo mi vyhovuje. No raz nastal v mojom živote zlom, čo sa týka práce, zlepšili mi funkciu a celkovo sa mi začalo viac dariť, no o pár dní na to sa mi zdravotné maximálne pohoršilo, a začalo to ísť so mnou z kopca, dokonca sa pridružili aj enormná únava a depresie. Skutočne som začala mať pocit akoby mi niekto neprial alebo akoby ma niekto prekliatie odkedy sa mi začalo dariť. Tie zle stavy, bolesti v celom tele akoby ma ihlami pichal, lámanie, depresie a únava plus moja zhoršená diagnoza nasvedčovali tomu že to nieje v poriadku a že je za tým zlá energia. Trvalo mi asi rok kým som sa z toho ako tak dostala. Nič mi nepomohlo až vlastná znovu nájdená vnútorná sila, vedome pálenie zlej energie sviečkami atď. No polepšilo sa mi. Myslím že šlo o nejaké urieknutie, čo môže byť aj vývojom prípade, no skús sa poradiť s niekým kto má s tým viac skúseností. Drž sa

Mirror

Ano, som pomerne mlada. 30 som ešte nemala Ja som ten typ človeka, ktory veri vede a čo sa tyka veštenia, tomu som verila, keď som mala možno 16 (čo už je celkom davno). Ale možno ma situacia prinuti. No rada by som našla aj ine riešenie. Ak existuje.

Ešte som rozmyšľala nad tym, že ma to ma naučiť to, aby som bola priebojnejšia a viac asertivna, drza. Priliš pokory zrejme škodi. Ale nech som akakoľvek, keď sa nedari, tak sa nedari.. Chce to niečo ine

Mirror

O tieto veci sa nezaujimam. Čo konkretne je na tom riskantne? Zrejme maš na mysli magiu. Mysliš, že by pomohol psycholog? Už som aj rozmyšľala, ak by šlo o magiu (voči ktorej som aj tak skôr skepticka), kto by mi tak "doprial". Došla som len k zaveru, že to musel byť niekto, kto ma problem sam so sebou. Lebo ja ľuďom neprajem ani zle, ani im nejak vedome neškodim a neviem o tom, že by som niekomu ubližila. Jedine mi napadli ľudia, ktori sa sami hraju na mučenikov a cely svet im ubližil, a pritom oni sami su ti, ktori ubližuju.

poradim38

Kolko mas rokov? Predpokladam ze si mlada...... no je to o hubu ako sa povie, asi mas naozaj smolu, treba vyhladat cloveka ktory by ti mohol pomoct ti ukazat preco sa ti toto deje, ako nie som podporca liecitelov a vestic, sama mam odskusanu iba jednu vesticu ktora mi doposial vzdy povedala co ako preco je, preco sa mi deju niektore veci a zatial sa mi vzdy podari vyvarovat niektorym nastraham ktore by sa mi mohli stat....ale osud samozrejme zmenit nemozes..... skus to aspon, najst si nejaku overenu vesticu, alebo cloveka co pomohol naozaj vela ludom a cez toho to skus....... ale to najprv musis verit tomu cloveku, aby si sa dokazala z tohoto dostat... porozmyslaj nad tym

Mirror

Ja som racionalne zmyšľajuci človek, ale toto mi už pride zvlaštne. Nechce sa mi veriť, že v tom nie je niečo viac, keďže sa to stalo u mňa bežnym. Keby to bolo vynimočne, tak ok.

Pag

Ono pravda je taká, že ľudia, ktorí majú tzv. magické myslenie, sú považovaní za simplexných, lebo vraj také veci neexistujú a tak ďalej. Ja si to nemyslím a moje myslenie isto nie je ani magické, ale ani simplexné. Isto by som všetko nevysvetľoval tým, že za všetkým je niečo negatívne alebo veľmi zlé, ale ak niečo už trvá veľmi dlho, tak to isto nie je normálne a niečo tam je bloknuté. Máš v ponuke x ľudí, ktorí ti pomôžu, možno. Ja tu kontakt na sebe nedám, lebo ja sa do týchto vecí a do pomáhania nehrniem, lebo je to riskantné.