Životna smola

Príspevok v téme: Životna smola
Mirror

Dobry deň, ahojte,

podelim sa s Vami o časť mojej (absurdnej?) životnej situacie. V istom obdobi môjho života sa mi začalo nedariť. Pred dvomi rokmi mi začali zdravotne problemy, ktore poctivo riešim až doposiaľ. Avšak presne tu začina aj obdobie, odkedy sa mi nesmierne nedari - a to najmä v riešeni tychto problemov.

Kde je pričina? Sčasti môžeme hovoriť o ľudskom faktore, asi prevažna časť tej smoly (že sa niečo nepodarilo, nevyšlo, dokonca aj uplne hlupe chyby, ktore človek nechape, ako k nim mohlo dôjsť). No stalo sa mi aj niekoľko urazov (ktore ma priputali na lôžko), kde nehral rolu žiaden iny človek. A hlavne, vždy keď sa mi už po zdravotnej stranke polepši a ja sa z toho po dlhočiznej dobe, kedy sa z tej smoly dostanem, začnem konečne tešiť, stane sa okamžite niečo, čo to zneguje. Tuto, nazvyme to smolu, si všimli už aj dvaja zdravotnici, ktori nezavisle od seba povedali, že mam smolu alebo že som začarovana. Pre ilustraciu napr. uvediem, že bežna zaležitosť, ktoru niekto vybavi za jednu navštevu, mňa stoji 5-krat tolko, a to vysledok nie je hodny spokojnosti. Atď, atď...

Žiaľ, môj zdravotny stav si vyžaduje častu navštevu lekarov, a preto je to naročne už aj na psychiku (keď nezaživate nič ine, len spad zlych udalosti tykajucich sa Vašho zdravia). Pripada mi to ako bludny kruh, z ktoreho niet vychodiska. Akakoľvek moja iniciativa pre zlepšenie situacie ma veľmi maly, ak vôbec nejaky pozitivny efekt. Nečinna byť nemôžem..no mam pocit, že už aj akakoľvek rutinna zaležitosť pre mňa predstavuje riziko, že sa niečo pokazi, nevyjde, bude horšie než keď by som to neriešila. Podotykam, moje zdravotne problemy vyžaduju lekarsku starostlivosť, takže rady typu "tak sa lekarom vyhybaj" nebudu veľmi prinosne.

Keď to čitam, znie to ako spoveď psychiatrickeho pacienta. Pred dvomi rokmi by to aj mne pripadalo absurdne. Čo si o tom myslite? Ako preťať tento začarovany kruh? Už mam toho dosť...potrebujem sa z toho dostať, aby som mohla žiť život hodny môjho veku a nie riešiť taketo nezmyselne situacie.

Tomas12345

V tvojom príspevku neuvádzas nič konkretne. Ano, síce viem že uvádzas nejake zdravotne problemy, lenže ake zdravotne problemy ?

(Žiaľ, môj zdravotny stav si vyžaduje častu navštevu lekarov, a preto je to naročne už aj na psychiku (keď nezaživate nič ine, len spad zlych udalosti tykajucich sa Vašho zdravia). )

Definuj presne akou chorobou to trpíš a ako sa na nu liečiš.

Mirror

Pre ujasnenie, aby sa nam diskusia nezvrhla nespravnym smerom. Oznacenim "znie to ako paranoja, spoved psychiatrickeho pacienta" som chcela poukázať na absurdnost daneho diania. Ktore pre niekoho, nezainteresovaného človeka, moze vyznievat neuveritelne. A tym spochybňovať osobu, ktora to preziva. Mne samej o pripada neuveritelne, zvlastne. Avšak, ako uvadzam vyssie, nie som jedina, ktora si tu smolu vsimla.

ALE, verim, že ste natoľko inteligentni, že ste to pochopili už z mojho hlavneho prispevku.

Mirror

Mily Tomas12345, v mojom prispevku uvadzam o aky nezdar ide (zdravie). Psychiatricku diagnozu nemam ziadnu. Prosim, citaj s porozumenim.

Tomas12345

Stačí ak konkretizujes, aku smolu to v živote zažívas, a čo vsetko si spravila preto aby si sa tejto smoly zbavila.

Pisala si tiez o nejakej psychiatrickej chorobe, ktorou udajne trpíš. O aku chorobu ide ?

Mirror

Ildiko 0904 dakujem za tvoj prispevok. Mala si stastie, ze sa odstahovala a tymto padom si prisla na to, kde je zrejme pricina. Este pred tym ako som si precitala prispevok nad tym tvojim, napadlo mi, ze obcas mam pocit, ze este stale to nie je ok. Mozno je to kratko alebo, presne ako je napisane vyssie, nestaci iba prerusit kontakt.

GigiHabs

Upir. Niekedy nepomoze prerusit kontakt. Je schopny posobit aj na dialku, ci zakliat.
Mne s tym pomohla skvela vestica. Niekto veri, niekto nie. Ten, co zazil veri a ten, co nezazil nech sa neposmieva, lebo to zazije.

Ildiko0904

Ahoj prečitala som si všetky komentare a najviac ma zaujalo ako si napísala že si sa stretávala s istým človekom a zrejme kvoli tomu máš zdravotné problémy. Ja som bola tiež na tom istý čas zle, aj po finančnej aj po zdravotnej stranke a v tom istom čase som sa stretávala s jednou známou, ktorú som stretla na jednom školeni, potom sme sa skamaratili a zistili sme, že byvame blízko seba, čiže začali sme sa skoro stále vydavať, no a dovtedy som bola zdravá. Nikdy mi nič nebolo. Potom sa to začalo, najprv mykózy, čo som brala že asi z bazéna alebo tak keďže bolo leto, potom neskôr bolo umrtie v rodine čo som znašala velmi zle, nastali psychicke problemy, ktore ma úplne vykolajili, dotoho som mala žalúdočne problemy, samé vyšetrenia, iba u lekárov som bola až som musela byť hospitalizovaná na týždeň a to niekolko krát, lebo sa nedalo ani za nič zistiť čo mi je, čiže v robote som nebola, mala som malé výplaty, nedokázala som skoro nič utiahnuť... ta známa za mnou stále chodila, tiež sa stále vypytovala že čo budem teraz robiť že to nie je normálne čo je somnou, potom ma prepustili z nemocnice, začali mi kožné problémy, ekzémy zo stresu, takže ja som už bola úplne psychicky vyčerpaná. No a dotoho mi zas člen rodiny odchádzal do anglicka študovať, čiže zas ďalsí smútok... no a potom jeden deň mi tá znama povedala, že sa sťahuje že má vybratý byt a že jej je to luto že sa už nebudeme tolko stretávať. Odvtedy, ako sme spolu ako keby prerušili kontakt, zrazu začali moje zdravotné problémy miznúť, ako keby mi nikdy nič nebolo, jedine čo mi ostalo bol ekzém, ktorý mám kvoli stresu... a ked sa ma aj snažila kontaktovať tak mne už všetko došlo a už som ju uplne vystrihla zo života. A ulavilo sa mi velmi. Takže áno ľudia vplývaju na zdravie človeka a aj na iné veci.

Mirror

A čo presne mam konkretizovať? Keby som to všetko napisala dopodrobna, to by bolo na dlhe citanie. Myslím, ze podstatu som uviedla. Čo ešte?