Diéta/vyvážená strava na predpis

Príspevok v téme: Diéta/vyvážená strava na predpis
pujon

Zdravím všetkých, mám takýto problém a neviem sa dopátrať aké sú možnosti. Mal som 186cm a 120kg BMI cez 33. Prestalo ma baviť byť tučný tak som začal cvičiť a vcelku vyváženou stravou (s obmedzovaním sacharidov) som dokázal schudnúť 30kg za polroka čo a s váhou 90kg som vydržal jeden celý ďalší rok. Problém je v závodnom stravovaní - udržovať jedálniček (nosiť si obedy z domu, žijem sám takže variť len pre seba) je časovo a finančne náročné. Po roku som sa vrátil k našemu závodnému stravovaniu ktoré je značne nekvalitné (všade samá múka, polievky a omáčky skôr gél ako tekutina) a pozvoľna v priebehu ďalšieho roka som pribral spať 7kg napriek mojim slušným športovým výkonom. Vo firme mi povedali, že stravné lístky dostanem iba v prípade lekárskeho potvrdenia že potrebujem diétu ktorú závodné stravovanie nespĺňa. Byť znevýhodnený o zamestnávateľom dotované obedy je pre mňa cca 100€ mesačne väčší výdaj (tak som fungoval keď som chudol). Neviete niekto, či je vôbec možné bez alergie/intolerancie (som úplne zdravý) alebo iných zdravotných problémov získať nejakú diétu na "predpis"? Pochodím niekde s argumentáciou, že s múčneho jedla proste priberám hŕbu tuku? Ďakujem za prípadné rady alebo skúsenosti.

dobreuz

Ta fasa... Dobrý žgrloš zamestnávateľ... Tak to radšej obetovať financie a čas navyše ako jesť také gebuziny.

pujon

Žiaľ, zákon tradične na slovensku nezabezpečuje slobodný výber. Je tam iba uvedené, že zamestnávateľ musí zabezpečiť jedno teplé jedlo za smenu, a to spĺňajú. Tým nás stále odbíjajú a opakujú že bez papiera od lekára budú stále v práve oni.

dobreuz

No to je pekné svinstvo, na stravné lístky máte predsa nárok! Ja by som tiež nejedol také gebuziny a to mám podváhu ešte k tomu, ale tiež dodržujem stravu kvôli športovaniu. Takže toto by som si overil v zákonníku práce, veď každý zamestnanec má nárok na stravné lístky, či sa mýlim?