Ahojte baby mam 23 rokov a s priatelom sme uz rok a mam s nim jeden poblem. Ked mam menstruaciu aa ja ju mam FAKT ze silnu potrebujem najhrubsie najvacsie vlozky, sprava sa ku mne odmerane a akoby znechutene. Inokedy je milujuci a naozaj na nom vidim ako ma ma velmi rad ale ked mam menzes je ako vymeneny. Uz sa aj hambim cez noc davat pod seba uterak a vlozky z kosa nesiem rovno von do kontajnera. Nieto este ho ziadat aby mi vlozky kupil. Naozaj v tomto obdobi to mam velmi tazke a vela krat aj preteciem a taketo spravanie od priatela je to posledne co potrebujem. Aki postoj maju vase polovicky? Mala by som sa s nim o tom porozpravat alebo je to normálne?
Otázka na baby
No vidis predsalen ti na to nieco povedal........len aby sa to este nezhorsilo
a rozpravala si sa s nim uz o tom? povedal ti, co mu vadi cez to obdobie? moj drahy s tymto vobec nema problem. ved je to predsa ludske a ma to kazda zena a chlapi to maju respektovat!
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za odpovede,moc si to vážim. S priateľom sme mali dlhší rozhovor a dozvedela som sa, že nevie prečo ale príde mu to nechutné. Tiež mi povedal, že mu je ľúto ak sa ku mne vtedy správa nevľúdne ale neuvedomuje si to. Vraj sa posnaží byť lepší, čo veľmi oceňujem. Myslím, že sa s tým časom vysporiada.
Inak po precitani komentov ma tiez napadlo, ze ci nie si az prilis precitlivena, lebo to ma tiez vela zien, ze muz to niekedy kolkokrat ani tak nemysli a zena na to reaguje uplne inak.... niektore su dokonca take ze nemozu zniest ani vtipkovanie a nevedia co je sranda.... skratka - citlivost.... nenormalna...... skus sa nad tym zamysliet, ci to nahodou nie je tvoj pripad..... ale moze to byt kludne aj tak, ze je odmerany aby ta zbytocne nevytacal ale on nevie ze ty to beries inak ako to on mozno mysli......to sa celkom nadvezuje na ten prvy pripad ale je to nieco ine ak si ma pochopila
Nepoznam nic take ako ty. Partner sa o mna stara v tom zmysle, ze viac urobi v domacnosti, kedze mavam priserne bolesti, pripravuje mi teplu vodu do flias, nezatazuje ma zbytocnostami...berie to ako absolutnu sucast zivota. Ten tvoj ma nejaky problem s fungovanim zenskeho tela. Preco je tomu tak, vie iba on. A mozno ani nevie, mozno by nevedel vysvetlit co konkretne ho odpudzuje. V kazdom pripade, pohovor si o tom s nim. Mozno sa dozvies nieco zaujimave.....
skús sa ho v kľude, bez obviňovania, na to spýtať. povedz, že sa ti zdá, že sa k tebe vtedy správa inak, a či má na to nejaký dôvod.
mne k tomu napadli tri veci:
1) možno má skúsenosť s inými babami, alebo to skrátka počul, že bývame vtedy nervózne a podráždené (nie je to žiadne tajomstvo :-D ). a tak sa automaticky "odtiahne", aby ťa náhodou nejako neprovokoval
2) bojí sa krvi a desí ho predstava, že krvácaš. sú ľudia, ktorí pri pohľade na krv omdlievajú. je to síce "len" menštruačná krv, ale stále krv.
3) a možno je to len v tvojej hlave - si vtedy citlivejšia a každé mimovoľné zamračenie viac prežívaš :-) skús sa zamyslieť aj nad touto možnosťou, len pre úplnosť
bonus na pobavenie: 4) je to Žid a považuje ťa v tomto období za nečistú :)
ale fakt, porozprávaj sa s ním a snáď sa to časom zmení k lepšiemu.
Ja by som ho zatiaľ kadeľahšie neposielala. Tvoj priateľ má evidentne problém s tým, ako prirodzene funguje ľudské telo. Môžno za to môže nejaký zážitok alebo vzťah s jeho mamou, možno nejaká predchádzajúca skúsenosť. Možno je to niečo, o čom ani nevie, nepamätá si to. Skús sa s ním pekne porozprávať, nie vtedy, keď budeš mať menzes. Navoď nejakú príležitosť a opýtaj sa ho, čo si myslí o terajšom trende, že muži sú prítomní pri pôrode svojho dieťaťa a ako by to hypoteticky znášal on. Je celkom možné, že práve táto vec ho desí a preto sa ti počas menštruácie vyhýba. Možno je ale príčina celkom inde. Nechcem sa ťa teraz dotknúť, ale veľa žien počas menštruácie výrazne zmení svoj pach (nemyslím tým teraz problém s hygienou, tú, predpokladám, dodržiavaš), ktorý niektorým mužom vonkoncom nepripadá príťažlivý. Je na to jednoduchý test. Ponos nejaké čisté tričko jeden deň bez toho, aby si si dala parfum alebo nejaký voňavý krém, dezodorant, proste nič. A večer mu daj to tričko ovoňať, trebárs s tým, že si skúšala nový parfum a ostal na tričku, že čo naň povie. Ak mu bude voňať neutrálne alebo až príjemne alebo povie, je to OK, aj vtedy, keď povie, že nič necíti. Väčšine mužov takéto tričko ich partnerky vonia (okrem prípadov, že by bolo nechutne prepotené :) ) Cez menštruáciu urob taký istý pokus a večer mu daj ovoňať tričko. Ak pokrčí nosom alebo povie, že tento "parfum" sa mu nepáči, tak je to jasné a neostane ti nič iné, len sa cez menštruáciu niekoľkokrát denne sprchovať, používať aniónové vložky alebo proste sa priateľovi cez menzes vyhýbať. Možno si časom zvykne.
Ak nie, tak treba naozaj pátrať po tej príčine, čo môže pokojne skončiť aj u psychológa. Držím palce.
takéhoto chlapa by som poslala kade ľahšie..
Bozeeee, ach, toto nechapem, vsak vie, ako zenske telo funguje. Ja manzelke kludne kupim vlozky a kludne jej ich aj odnesiem na wc, ak ich necha na druhom, co mame v dome. A aj hodim do kosa, ked si vymeni, lebo na wc nemame kos. Akoze o co ide? Lubim ta iba ked mi to vyhovuje? ...