Problém po jedle

Príspevok v téme: Problém po jedle
jane123

Dobrý deň prajem. V poslednej dobe si všímam že skoro po každom jedle mi treba na velkú potrebu. Hlavne teraz v lete to je niekedy neznesiteľné, idem niekam von, alebo na jazero a nemôžem sa najesť, lebo hneď ma preženie na záchod. Nie je to hnačka, ale mám predtým taký pocit ako keby bola. Strašne ma to obmedzuje, lebo môžem zjesť čokolvek a nepomáha to. Stravujem sa celkom normálne, zjem všetko. Tieto problémy pozorujem cca od konca minulého mesiaca, keď som sa najedla a prišlo mi zle z toho aj som vraciala. Ale neviem či to bolo hneď od toho dňa ale približne vtedy to bolo. Viete mi niekto poradiť, čo by tomu mohlo pomôcť a aspoň keby to nebolo po každom jedle... len prosím žiadne diéty, ani detoxy, nechcem schudnúť, som chudá aj bez toho. Ďakujem za odpovede

miliaca58

tak treba ist s tymto problemom k doktorke. mozno mas nejake zaludocne alebo traviace problemy, na ktore je potrebne lieky

jane123

A každé jedlo sa snažím jesť pomaly a poriadne ho požujem, čiže tam problém nemôže byť, ja sama nezjem niečo keď viem že na to nemám dostatočný čas aký potrebujem. Takže asi bude príčina iná.

jane123

Nemám žiadne bolesti, kŕče, ani iné veci takého charakteru. Skratka ma iba preháňa na záchod po každom jedle s pocitom ako pri hnačke, ale hnačku nemám. Dnes napríklad som ráno jedla omeletu a zas ma prehnalo 2x na záchod už. Bojím sa obedu, lebo poobede idem preč a rozmýšlam že asi ani jesť nebudem až kým sa nevrátim. Veľmi ma to obmedzuje :-(

GOING

Hlavne potravu nehltaj. Poriadne ju požuj a premiešaj so slinami. Trávenie začína v ústach. Aj polievky. Tým odľahčíš žaludok.

Tomas12345

Mozno mas este stále podrazdeny zaludok, vzhladom na to, že si pred mesiacom vracala. Zacni teda užívat probiotika, a vyhybat sa nejakým ťažkým jedlám. Jedavaj pomaly, jedlo nezjedz za 15 minut, ale vyclen si na jedlo trebárs aj hodinu aj viac ak bude treba. Takto to praktikuj nejaký ten čas, a potom ak uvidis ze saa ty stav zlepsuje tak sa postupne zacni jest vsetky jedla a normálnym tempom ako si zvykla jedávat.

Confess

Co s tym narobis. Si chuda jest musis inak schudnes este viac. Ja mam podobny problem, ja curam asi kazdu hodinu a to nepijem nejak extra a ked som a priatelom vonku tak chodine po benzinkach čúrať, po kaviarnach, dokonca aj vonku... tak to proste ries aj ty. Zachody su na kazdom rohu.

poradim38

Autorka nepise ze ma bolesti krce a podobne veci ktore byvaju pri intolerancii, tak to urcite nebude ono..... podla mna je to normalne, ved aj ked je teplo tak clovek ani nema chut jest a potom sa naje a hned bezi na zachod lebo telo nema pravidelny rezim prijmu potravy...... mne sa to stava tiez v lete a autorka to tiez spozorovala az nakonci minuleho mesiaca takze to moze byt kludne sposobene tym.... pokial nemas krce, bolesti, inu farbu stolice tak je vsetko ok a je to len nepravidelnou stravou

GOING

To môže byť hoci čo.
Problém je, že potrava cez teba prejde rýchlo za krátky čas a do tela sa nedostane výživa z jedla v takom objeme v akom by sa mala.
Je to ako keby si nič nezjedla.

Pokiaľ máš normálnu farbu stolice nie zelenú, žltú, čierne bodky v stolici alebo nerovnakej farby nemusí to byť funkčné a také vážne.

Z toho čo si napísala viac neviem poradiť.