Pes ma ignoruje

Príspevok v téme: Pes ma ignoruje
majus_pod

Mám takýto problém. Mám psa 5.mesiacov starého nemeckého ovčiaka. Dávam mu žrať, chodím s ním na prechádzky 2 krát denne,
cvičím ho, dávam mu všetok svoj čas a energiu. Lenže on sa veľmi naviazal na môjho otca čo ma strašne štve. Keď sme na dvore a pes je pustený tak stále behá za otcom a poslúcha ho na slovo, a mňa len odignoruje. Už som sa aj oca pýtala že čo robí že ho má ten pes tak rád a on že nič. No ja si myslím že niečo robiť musí lebo ja robím všetko a pes stále len za ním. Dosť mi to vadí pretože k tomu psovi vstávam o 7:00 (čo by som ešte mohla dávno spať) starám sa o neho, za každého počasia ho venčím, a keď mu rástli zuby všetky kúsance a škrábance som schytávala ja. Neviem čo mám ešte urobiť. Psovi sa nevtieram ani nič také. Snažím sa správať ako "vodca" ale niekde je háčik. Za každú rozumnú radu budem vďačná. Pekný deň.

simiona

To nezáleží, či je človek chlap alebo žena. Keď som bývala s rodičmi, mali sme tiež psa. S rodičmi sa viac hral. Počúval najviac mňa, keď som išla spať, išiel aj pes, keď som vstávala, vstával aj on, chodil tam, kde ja, mohla som mu povedať len raz príkaz a hneď počúval. A to som mala okolo 19, bola som postavou malá a vychudnuta dievčina, je to skôr o osobnosti.

Hugo7

My máme s manželom psa, kde ja som na "hranie" a manžela poslúcha, obávam sa, či tí chlapi nemajú vačšiu autoritu prirodzenú v sebe...Proste ked si má vybrať, koho poslúchne, tak jeho, už som si zvykla (a to mu povie normal.alebo iba zvýši hlas)...

PagPR

Ja mám svoju Sárku rád, síce pojedla už niekoľko mačiek a potkanov, ale práve kvôli tomu ju mám rád. Aj mne už nechtiac skočila po krku, ale to neva, vie, že na mňa nemá, tak na mňa útočí. Idem ju trochu poťahať za tie jej ušiská, aby vedela, že ju až tak nemám rád.

lululala

Sorry ale tvoj pes je múdrejší ako ty. Výchova psa nejde o to,že ja mu dávam ''žrať ''ako to môžež tak to napísať?!
Nikdy som môjmu psovi nedala žrať ale jesť.
Pes cíti z teba,že očakáváš autoritu zato čo mu dávaš.
Nikdy ťa nebude rešpektovať,lebo cíti že to dávaš za niečo.
Tvôj otec sa pohrá sním atd. bez toho aby očakával,že bude vodcom. Psík cíti,že ho má rád tvoj otec bez očakávanie. Nebudˇdieťa a uvedom sa.
Pes je najlepší priateľ človeka,dá ti všetku lásku čo má,ale on to od seba chce dať a nie od očakávania.

Aliss

Nemusis psa ignorovat! Staci vidiet sirsie suvislosti jeho spravania. Ze to, ako ta vnima je normalne a prirodzene. Urcite sa na neho nevykasli, staraj sa o neho ako doteraz. Akurat si nerob tazku hlavu, ze nie si vodca smecky :) Ten pes ti to vrati nesmiernou laskou a oddanostou.

MamOvciaka

Vacsina psov a hlavne nemecke ovciaky si zo svorky vyberu najsilnejsieho, najprisnejsieho a najdominantnejsieho vodca. Tak isto aj nas pes nikoho okrem otca neposluchne. Mozno len ak sa mu zachce ale otca na slovo.

Aliss

Tak ako ti tu pisali - pes vie velmi dobre, kto je vodca. Nemen nic na svojej vychove. Staraj sa prikladne o neho, pozitivnou a vytrvalou vychovou dosiahnes socializovaneho psa. A najma, nech sa stretava aj s inymi psikmi, aby sa naucil, ze nie su nepriatelia. Uz to, ze nepovazujete teba za vodcu, je absolutny detail v celeh starostlivosti a socializacii psa