Ahoj mám hrozný strach z toho že mám rakovinu pľúc. Nikdy som nefajčia no dneska som sa Zobudila malatna a začala som cítiť taký akoby chlad v nose a nižšie v ustach. Mám hrozný strach bojím sa vždy keď ma niečo pichne bojím sa že mám hneď rakovinu. Z našej rodiny ju nikto nemal no aj tak sa hrozne moc bojím poraďte prosím
Bojím sa rakoviny
Zobudila malatna a začala som cítiť taký akoby chlad v nose a nižšie v ustach. Mám hrozný strach bojím sa vždy keď ma niečo pichne bojím sa že mám hneď rakovinu. Z našej rodiny ju nikto nemal no aj tak sa hrozne moc bojím poraďte prosím
Este som nepocul o tom žeby "chlad v nose", či v ustach u niekoho predstavoval rakovinu. Toto su skor príznaky ktore sedia na prechladnutie, alebo na nieco zcela iné.
Navyse u mladych ludí nie je pravdepodobny vyskyt rakoviny. Rakovina sa vyskytuje prevažne u starších ludi, kde na nu ochorie priblizne kazdy stvrty clovek teda 25%, zatial co u mladych na nu ochorie okolo 0,5% z mladých ludi.
Naozaj. Pravdepodobnost, ze budes mat pocas zivota nejaku vaznejsiu dopravnu nehodu je zhruba rovnaká.
Ked ale chces pravdepodobnost chytenia rakoviny zminimalizovat co možno najmenej, tak začni jest antioxidanty, ktore sa nachadzaju v zelenine. Ucitel biologie nam to este davnejsie v skole vysvetloval, že antioxidanty maju svoju ulohu v organizme, lebo chrania pred volnymi radikalmi.
Ešte som chcela povedať že má dnes pichalo na hrudi
Rakovina vzniká podľa mojej logiky vtedy, keď má človek oslabenú imunitu. Ja tiež poznám ľudí, ktorí nikdy nefajčili a dostali raka. Silné antibiotiká stoja na počiatku, potom to pokračuje ďalej tým, že človek sa snažiť udržiavať sterilitu nábytku za každú cenu. Aj špina má v živote človeka svoje miesto. Tiež treba chodiť častejšie na čerstvý vzduch, aby sa vírusová databáza mohla pravidelne aktualizovať etc. Už je iné, ak si niekto o sebe myslí, že je slon a chce otvoriť banán tým malým frňákom. To nebolo smiešne, ale ak si gorila, tak treba došľapovať na ruky:-)