Odkial na to ma?

Príspevok v téme: Odkial na to ma?
Gabriellka44

Vazne nechapem jednu vec. Vseobecne dnesny ludia, hlavne mlady v mojom veku (mam 21), maju tolko potrebu sa rozhadzovat s peniazmi. Este mi nejde jedna vec do hlavy, odkial na to podaktori beru peniaze. Zoberte si, ze taky clovek je chvilu po maturite, popripade ide na vysoku, kde sa jeho sance zarobit si zuzuju, ale aj ked ma trvale zamestnanie ako napriklad ja, tak ten zarobok tiez nie je bohvie aky. Mna to velmi zaujima, lebo mam pocit, ze sa to vobec neriesi, ludia si uzivaju kade tade, cestuju po svete, vkuse nakupy, drahe veci, ale odkial? Tato otazka mi prave napadla, ked som bola s jednou mojou kamaratkou prednedavnom von, ta mi rozpravala ako ide tam a tam, pritom studuje na VS a pracuje v obchode, kde chodi iba 2x do tyzdna a na hodinu prace nema nad 3€, ale pritom ide vkuse niekde, v drahych hoteloch je, oblecenie vkuse nakupuje, ale aj parfemy, sperky atd... jej rodicia pokial viem nie su bohaty ani nejak nadpriemerne plateny, aby jej toto mohli platit a pochybujem ze z jej platu jej vychadza skoro kazdy tyzden na taketo dovolenky. Kedze ju poznam, nie je z tych dievcat co by vyhladavala bohatych muzov. Ale stale niekde je. Diskoteky, vylety, dovolenky, nakupovanie stale. Mozte mi to niekto prosim vas vysvetlit? Aj skolu urcite nema zadarmo. A nie je to zavist ani nic podobne, ja taky typ cloveka nie som, ja nemam problem sa uskromnit, mne prave vadi ze mlady v mojom veku sa rozhadzuju ako keby nepoznali hodnotu penazi.

poradim38

Pilcuka si nevsimaj, ved staci ked si precitas kazdu temu a v 99% tem najdes jeho komentar, potom zistis co to je za cloveka a ze nemusis na neho vobec reagovat ani sa pozastavovat nad tym.....

Pilcuk

Gabriellka44. tak si asi výnimka. Každopádne to, čo som napísal, je 100% pravda. A nemám to len tak "vycúcané z prsta", ale za tie roky odpozorované. Zároveň je to aj príčinou toho, že som nikdy nemal vzťah.

Gabriellka44

Nick s menom Pilcuk, tak toto co pises nie je pravda. Myslim hlavne prvy komentar. Ja som poctivo zarabajuca mlada zena, ktora ma uplne ine priority ako zeny ktore ty opisujes. Neviem co sa ti sice stalo, ze si sam, ale zrejme to bude tym, ako ty sam vnimas zeny. Teraz si to naplno ukazal v tvojom komentari, ktori si ty sam napisal. To bude asi ten dovod preco. Mne islo v tomto prispevku hlavne o zodpovedanie otazky odkial na to tak mladi ludia beru peniaze a preco si nevedia vazit peniaze. Lebo aj ja som mlada a predstav si, ze peniaze si vazit viem. Zarabam tak akurat, ze mi vzdy ked si poplatim vsetko co mam, zostane aj na dalsie menej potrebne veci. Ale v tom je prave to, ze ja to nepotrebujem rozhadzovat do vzuchu, ale radsej to odlozim na horsie casy a prave preto si myslim ze hospodarit s peniazmi viem a nie som ako moje rovesnicky. A ani zavist ma nedohnala k tomu aby som napisala tento prispevok, lebo touto vlastnostou bohuzial/chvalabohu nedisponujem.

Winsno

Gabriellka44, prečo si myslíš, že kamarátka ti prezradí svoj tajný zdroj peňazí? Možno vyhrala, zdedila.. čo ty vieš? Dnes takto žije prevažná väčšina mladých - samé zábavy, dovolenky, nakupovanie.. Tiež sa niekedy zamýšľam nad tým, odkiaľ na to majú, ale viem, že dnes sú možnosti získavania peňazí doslova neobmedzené. Tak si niečo z tých možností vyber a potom už môžeš nakupovať a dovolenkovať spolu s ňou :D. A našepkám ti: seriózna práca v kancelárii či obchode tam určite nepatrí.

filipa

Nie je nad pocit, keď si sadnem na kávičku s kamoškou po tom, ako sme si obe dali urobiť vlasy a nechty, s manželovou kreditkou v kabelke...

Pilcuk

katka, deti sú len výhovorka zámienka žien, aby si hľadali prachatých mužov a same nemuseli ani prstom pohnúť. Určite nestačí aby mal muž sebavedomie, keď nemá prachy. Keď som bol mladý, na strednej škole, tak vzťah mali tí frajeri s motorkou či autíčkom od rodičov, my ostatní (boli sme v menšine) sme si mohli trhnúť nohou a vzťah si len predstavovať a v mojom prípade je to tak doteraz, nakoľko mám podpriemerný plat, nemám auto...Kedysi aspoň ženy boli ochotné partnerovi pripraviť obed, večeru, postarať sa o rodinu, no u dnešných emancipovaných ženičkách to neplatí. Chcú si len uživať, ak už majú decká, tie by najradšej niekam vyhodili a takéto ženské má muž živiť, po vašom zabezpečovať ?

katka7362

Pilcuk uz len ty si tu chybal so svojimi dokonalymi nazormi. Nie vsetky zeny su take. Mala som len jednu spoluziacku z dvadsiatich ktora evidente chodila s chalanom starsim co mal peniaze. Jedna si zarabala pred kamerou. Vsetky ostatne mali normalnych chalanov z nebohatych rodin. V tomto veku staci aby chalan mal perspektivu, sebavedomie a chut nieco vybudovat. Netreba mu tisicky na ucte na to aby zbalil zenu. Ak ale stale vo vyssom veku nic nemas a byvas u mamky tak bohuzial si nepouzitelny. Ziadna zena sa nehodi na krk muzovi co byva s rodicmi, a uz vobec si s nim nebude chciet zalozit rodinu.

Pilcuk

No odkiaľ na to asi má ? Samozrejme, že je vydržiavaná nejakým pracháčom ako všetky jej rovesníčky. Dnešné neschopné ženy nevedia absolútne nič, len rozkročiť nohy a "zarábať" na drahé handry, dovolenky, auto, dom či byt, pričom poctivá práca im nič nehovorí. A bude to len horšie, pretože je "demokracia" a ženy nechcú byť "žienky v domácnosti" či v kuchyni alebo ako to oni hovoria...

Alana7894325

A možno nerobí vôbec nič nemorálne, iba má jednoducho nejakého sponzora. Sponzora, ktorý ju dotuje peniazmi, aby ona mohla chodiť po drahých hoteloch, nakupovať sprostosti, ktoré by inak nikto nikdy nekúpil...ležiaky síce vyblýskané, ale inak zapadnuté prachom. Spoločnosť sa delí na dve skupiny: na tých, ktorí musia žiť denne z mála a potom na takých ako ona. Je ich veľa takých ako ona a z normálnych príjmov to nemajú, to je isté; akože slnko svieti na nebi - ale aj práve títo sú veľmi potrební, aby tie luxusné hotely nezívali prázdnotou... a vyblýskané ležiaky zapadnuté prachom niekto kupoval. A hlavne preto, aby sa tí iní čudovali odkiaľ na to má??

Alana7894325

Gabriella, ty hovoríš, že "ona taká nie je"? Keď je schopná takto "sa váľať", že fakt nepozná hodnotu peňazí, tak to vypovedá o tom, že asi taká je. Jej životný štýl je tomu veľmi podobný.