Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problém s bolesťou lýtok

Príspevok v téme: Problém s bolesťou lýtok
Landa10

zdravím, už dlhšie mám problémy s bolesťou lýtok, nič iné iba lýtka, niekedy to prejde do stehien, mal som aj problémy s prehltaním a dýchaním v noci, ale tie ustúpili ale stále niekoľko mesiacov má bolia tie lýtka a neviem čo robiť, mám diagnostikovanú hyperventilačnú tetániu z EMG bol som aj na EEG a tam všetko ok, to že tie nohy bolia vkuse a nie len pri zadýchaní ako by to malo byť podľa vyšetrenia EMG, už neviem čo robiť, už sa bojím či to nie je ALS ale jasne, že nechcem, len už som v koncoch, tá bolesť sa dá zniesť ale je nepríjemná a samozrejme chcem zistiť príčinu, neviem či mám ísť ešte na nejaké vyšetrenia, poradte mi prosím

Landa10

No tie bolesti zacali, asi tak mesiac po tej diagnóze a pretrvavaju permanentne, aj pocas toho ako som bral Mg na tetaniu, vcera som si p dlhej dobe dal Mg 375mg a trochu to pomohloje ale to nie je riesenie problému kedze ma bolelito aj pocas uzivania Mg

Omen

Ak ti "bolesti lýtok" začali v čase nástupu hyperventilačnej tetánie, potom je najpravdepodobnejšie, že to s touto dg. súvisí. Jedným zo symptómov sú totiž parestézie, čo znamená "nepríjemné subjektívne pocity vo svaloch alebo v kostiach - zmena citlivosti". Pre istotu si to odkonzultuj so svojím neurológom, ktorý ti v prípade potreby vyšetrí svaly pomocou EMG...

Landa10

a myslíte si, že tá hyperventilačná tetánia čo mi bola diagnostikovaná s tým nesúvisí? či to nie je s tým spojené

Poletucha

Manžel mal tieto isté pocity, behal po lekároch, stále mu tvrdili, že mu nič nie je...potom sa po známosti dostal na cievne do BB a tam zistili, že mú úplne upchaté hlavné cievy v nohách. Bohužiaľ, prišli na to až v štádiu, že sa s tým údajne už nič nedá robiť...takže skúste to cievne...pre istotu...

SimPatrik

Tiez mam diagnostikovanu hyperventilacnu tetaniu no ja som s lytkami a vseobecne s krcmi problem zatial nemal . Mne skor trpne cele telo problem s dychanim toci sa minhlava trasiem sa stavy uzkosti strach atd . Ale krce nie . Popisujes bolest lytok . Su to lece ktore patria k tejto diagnoze .
Nebudem sa ani bavit o tom ze cim viac sa snazim pozistovat sa co to o tetanii kedze ju mam diagnostikovanu necele tei mesiace zistujem ze tetania je len zasterka lekarov . Resp neriasia jej priciny . Kedze tetania vznika z niecoho . Z nejakej infecie zapalu vyrusu bakterie atd. Proste nepride sama od seba . Preto sa to vola aj tetanicky syndrom . Je to priznak niecoho . No lekari stale omielaju to iste dookola . Stres . Malo horciku . Daj si magne b6 forte a oddychuj . Prehodnot svoj zivot nestresuj sa a nauc sa s tym zit . To ze mozes mat boleriozu alebo nejake bakterie ci zapal alebo hoci co ine neriesia .