Agresívny králik

Príspevok v téme: Agresívny králik
Katkka3459

Dobrý deň, mám 3 a pol ročného zakrslého Durínskeho kralíka samčeka. Je už vykastrovaný. Myslela som si že je agresívny z toho dôvodu že chce samice tak som ho dala kastrovať. Má veklú klietku pre šteniatká. Býva na balkone . No nemám ho od malička mám ho asi rok. Po tej kastrácii to je ešte horšie. Keď ho chcem preložiť prská sičí vrčí kope . Keď ho mojkám škrípe zubami asi sa ma bojí. Prosím ako tu agresiu znížiť. ... a je asi jasné že hryzie a tak no .

Defcon

V niecom tomu kralikovi pripominas asi predchadzajucu majitelku. Mozno na teba utoci, len ked si v nejakom konkretnom obleceni ? Doporucujem sa mu nevnucovat prehnanou starotlivostou a skor ist nanho tak cez krmivo. Nerob mu to co sa mu nepaci, len to co sa mu paci, aj ked to bude znamenat, ze ho nebudes hladkat.

Katkka3459

Nie nepadol mi ani som ho nikdy neudrela. No predomnou ho malo jedno 7ročné dievčatko. A jej rodičia mi ho predali kôli tomu ze sa oňho nevie postarat. Bol na balkone už u nich mal tam len misku s vodou a zachod ani zatepleny domcek na zimu. :( Ja mám 14 a určite by som si naňom nevibíjala zlosť. Dokonca od malička chcem byť veterinárka alebo nejaký druh inšpekcie pre zvierata. ;) ale skôr veterinárka. No máme aj britského kocúra (no a jeden druhého sa boja alebo ako to mám povedať jednoducho kocúr Iggy má strach z Ajka a Ajko zas z Iggyna ale skôr sa ho bojí viac Iggy ako Ajko jeho) no potom mame fenku mini yorkshirika Jessie a tá zo všetkým čo máme doma vichádza a aj oni s nou. Takže ešte sýrskeho škrečka Teodora ... Ajko a Teodor su kamaráti vkuse za sebou behajú ked ich púšťam. No a mloka toho ani nevidel :D z neho nemôže mať strach. No píšem tu zvierata z toho dôvodu že môže mať strach, no skôr v nich môže vidieť súpera a Ajko v kocúrovi predátora. Ale keď ich oddeluje pletivo klietky tak si spolu aj lahnu vedla seba . Ale to je ojedinelý prípad . Kocúr je tiež kastrovaný. Nemáte tip ako si nájsť k Ajkovi cestu ? Myslím k jeho srdiečku :( mám ho z mojich zvierat najradšej. A nechcem aby sa trápil a aby bol smutný a celkovo nešťastný.

Ps: prepáčte za prvácke gramatické chyby :) píšem narychlo.

Ďakujem za rady.

Inge

A mas ho cely cas zatvoreneho v klietke? Nechaj ho trochu pobehat, po byte alebo po dvore..mozno preto je agresivny..moje pieskomile ked nenecham kazdy den poriadne vybehat, tak hryzu a snazia sa rozbit akvarium :-D