Ahojte. Musim uz zo seba vypustit trocha pary lebo mam pocit ze sa asi zblaznim. Minuly rok som nastupila do novej prace v januari vsetko bolo super kolektiv paradny. Mala som uzasnu kolegynu s ktorou som pracovala velmi sme si rozumeli no ta isla na vaznu operaciu a dostala som zanu na zastupovanie novu. Nieje iste ci sa moja stara kolegyna vrati a s touto novou je to tam na nevydrzanie. V praci si normalne varim antistresove caje na ukludnenie . Nova kolegyna je katastrofalna povaha stale sa stazuje vkuse nadava. Proste tip cloveka co ma neustale problem Neustale jej nieco vadi vsetkych by dala robit vo firme na polovicne uvazky lebo vraj malo pracujeme. Bola som strasne dlho trpezliva ale uz sa nevladzem ani pretvarovat a byt mila. Normalne mam take stavy ze by som najradsej odisla z prace. Ako s takym clovekom vydrzat? Co robit? Mozno je to pre niekoho banalny problem ale ked mate niekoho takeho cely den pri sebe da to zabrat.... ako si s takou osobou poradit? Chodim domov ako vyzmykany citron ....
Nová kolegyňa mi úplne sprotivila prácu čo robiť?
A co takto jej to povedat narovinu? Tu sa ides stazovat ale otvorit si pri nej hubu ta nenapadne....... ved vidis co to s tebou robi, ked ta to stve, tak to vyries a nie utekat pred problemami........
chorakolegyna, je to pre teba velke plus, ze si jej nevhodne spravanie vsimla uz aj nadriadena a riesila to s nou. O to viac by ti ostatni v praci verili, keby si sa ohlasila a riesila to. Poviem ti uprimne, taketo nieco treba hned zlikvidovat v pociatku. Lebo staci jedno hnile ovocie a to nakazi aj ostatne dobre plody. Ta kolegyna nie je prilis inteligentna, ked sa takto sprava. Lebo tym, ze nadava stazuje sa ze je u vas vsetko zle vratane ludi, potapa samu seba a stve vsetkych proti sebe. Ak sa bude nevhodne spravat, hned ju slusne uzemni. Byt tebou, upovedomila by som o jej nevhodnom spravani aj nadriadenu (aby si zas sefka nemyslela, ako s nou super vychadzas a vsetko je OK). Ako vravim. Je tam len na zastupovanie. Tak sa ozvi. Lebo ked si ticho, kazdy si mysli ze je vsetko v poriadku. Chran samu seba. Kolegyna si ulavuje vkuse a ty tam ticho trpis stresujes sa a nepridavas si na zdravi. Ako sa vravi, nememu ani vlastna matka nerozumie. Ak by ju prijali nastalo, bude uz neskoro sa az potom ozyvat. Takze si urci hranice a nedaj si znechutit pracu. Lebo pod stresom mozes zacat robit nevedomky chyby, moze ti vsetko dlhsie trvat, zacnes vyzarovat tiez negativitu, nalepia sa na teba choroby ai. Tak sa nedaj udupat znechutit. Ries to uz pri najblizsom vystupe. Nemas naco cakat
dakujem vam velmi pekne za rady ved aj ja sa modlim nech si najde nejaku inu pracu...naozaj s ludmi nemavam problemy ale ona je desna zenska... ked uz je chvilu v praci klud taka zase do niecoho zacne rypat proste tip zeny ktora stale musi nieco riesit a rypat... Nielen ja mam taky pocit ale aj nadriadena si s nou minule ale na hodinu sadla a hovorila jej do duse :( plus hra sa tam na strasne iniciativnu aby ju tam mal kazdy za najlepsiu stale nieco chce vylepsovat stale sa tam vtiera do priazne vsetkym a potom rozprava ako druhy malo pracuju....
Iba sama máš tieto pocity voči nej alebo viacej kolegov s tebou zdieľa tieto názory? Podľa mňa by si to mala povedať nadriadenému. Stály už skúsený zamestnanec má pre mňa vyššiu hodnotu ako nováčik ktorý vytvára nepohodlnú atmosféru. Aj od toho máš skúšobnú dobu 3 mesiace v ktorej ho môžeš vyhodiť bez udania dôvodu.
Normalne sa s nou slusne otvorene porozpravaj. Povedz jej priamo, ze tebe jej negativne reci, neustale nadavanie a ohovaranie inych kolegov prekazaju a rozptyluju ta od prace. Povedz jej, ze je v praci a nech sa podla toho adekvatne sprava. Ak sa jej spravanie napriek slusnemu upozorneniu nezmeni a nezlepsi, pohovor si s nadriadenym. Hlavne je, aby si mala ty sama dobre vztahy s ostatnymi kolegami ci nadriadenym. Lebo ak by sa to riesilo, potrebujes mat ludi na svojej strane. A este nieco. Ona je tam teraz len na zastupovanie. Ries to preto vsetko teraz. Lebo ak ju prijmu natrvalo, bude uz neskoro
Ach jaj tieto slova a odpustani tak nemam rada..Lebo ludia to tak zneuzivaju az to nieje pekne. Kazdy aby kazdemu odpustal a ten zly clovek bude aj tak stale robit zle. Zmeni sa mozno na par dni a potom bude zase vsetko tak ako bolo. A stale davajme sancu ludom co si ju ani nezasluzia...ked si to niekto uvedomi a opravi sa to je samozrejme ine....
No tak kolegyna pocituje v zivote nejaku frustraciu, a svoju frustraciu si vylieva v práci na vás. Bolo by dobré s nou niekedy hodiť reč a tak medzi rečou sa jej spýtať ako sa jej darí v živote, a ona medzi rečou určite spomenie svoje problemy. Ak ich spomenie, tak sa pokús jej s tými jej problemami nejako poradit, a ak sa ty bude dať, tak aj nejako pomoct ich vyriesit.
Nevieme a hlavne nechceme odpúšťat lebo nám to nedovoluje naše ego.Neuvedomujeme si že odpúšťaním robíme službu aj sebe! Čoloveka musíš od seba pustiť dopustIť inak tvoja zlá energia ktorú uchovávaš narúsa tvoje ochranne biopole a si viac zraniteľná trochu empatický neznamená dovoliť iným aby nám ubližovali,ale zo začiatku aspoň pouvažovať čo viedlo dotyčného k tomu ,že sa k nám nevhodne správal.(ved predsa nikto nieje len zlý)Lebo vesmír funguje tak,že keď chceš aby niekto spravil krok k tebe musíš začať o ňom zmýšľať tiež v dobrom.Každý si hneď predstaví podlizovanie a pod.nie o tom to nieje .Ja som sa snažila ale...to rozprávajú malé deti ked prídu zo školy...Požiadat vyššiu moc o silu čo je na tom zlé Januska 67?Veľakrát ked niečo vyslovíme nahlas povzbudí to minimálne naše vnútro keď už v boha aj neveríme!Naučiť sa odburávať stres športom alebo vedieť odložiť starosti v prírode je tiež fajn a o to viac to funguje ked pri vykonávaní tohto rituálu si to vedome uvedomujeme atď veci ktoré som popísal nižšie naozaj fungujú .Príd sa pozrieť k nám domov spoznaj mňa moju rodinu urob si názor.Potom prijmem kritiku.
- Nechápem to ako je možné, že tak rýchlo nejaká iná žena ti sprotivý robotu. -
Boze ako lahko sa hodnoti cloveku co takeho niekoho pri sebe nikdy nezazil. Tie reci co tu pisete ako dakovat za kazdy den :-D Autorke temy uplne rozumiem. Ci si to nepriznate ci priznate strasne zalezi aky kolektiv a kolegov mate v robote. Tiez som mala taku kolegynu ako pises a uplne ti rozumiem. Bola som na prasky nastastie u nas robila len kratko. Stale nas kontrolovala sledovala kto kolko robi stale vsetk okritizovala aj ked bol spokojny aj nas riaditel. Proste si myslela ze je tam viac ako on. Niektore kolegyne su skratka otrasne povahy a je utrpenie s nimi byt 8 hodin v robote. Zenska ma nevysporiadany zivot a vybija si to v robote. Strasne vela je takych.