Byvaly fajciari

Príspevok v téme: Byvaly fajciari
Mirus123

Ahojte vsetci, chcem sa spytat byvalych fajciarov... momentalne som odhodlana skoncit s fajcenim (chcem zacat cvicit a zdravo zit) fajcim niekolko rokov.. a potrebujem vediet.. mate niekedy este chut na cigaretu? Pocit ze vam nieco chyba? Ked som naposledy prestavala a vydrzala asi dva tyzdne mala spm pocit, ze moj zivot uz nema cenu bez cigy, ze nic ma uz tak nebude bavit ako s cigaretou zrazu take prazdno.. prekde to casom? Uvedomim si, ze to stalo za to a zmizne ten pocit prazdnoty????

Mirus123

Alana Carra som citala asi 3 krat.. prvy krat ked mi “doplo” asi v polovici knihy to pokaslal tym, ze som mala fajcit az do docitania knihy, cize ten okamzik sa uplne tym pokaslal a uz som na to viac nereagovala.. znizovat cigy ani nemusim, poznam sa.. akonahle si v hlave dam nejaky limit, obmedzenie vyfajcim v strachu a v panike este viac ako keby som si tie limity nedavala.. som mlada, mam necelych 25 rokov.. fajcim 12 rokov a vazne s tym potrebujem prestat lebo viem co je to za svinstvo.. ale pevnu volu ja nemam, okolo mna sami fajciari.. co som citala rozne diskusie tak ta biorezonancia mala napodiv celkom pekne vysledky.. nejdem liecit ziadnu zavaznu chorobu, tak verim ze to vyjde.. no bud alebo.. tak v najhorsom hodim 40 eur do vzduchu ale mne to za pokus stoji, pre mna je 40 eur smiesny peniaz oproti tomu co som uz prefajcila... kazdopadne vam dakukem krasne za kazdy jeden komentar ! ;) niekto kto skoncil s fajcenim pokocou Biorezonancie sa tu nenajde ? :)

Tomas12345

Pokial sa chces uspesne zbavit zavislosti na fajceni, potrebuješ k tomu niekolko krokov, ktore musis sucasne spravit.

1) Nemozes vysadit cigarety náhle, alebo rýchlym tempom. Musis ist na to len velmi pomaly. Cim pomalsie budes cigarety vysadzat, tým menšie alebo dokonca žiadne / či skoro žiadne abstinencne príznaky budes mať. Ideálne je vysádzat 10% dávky za 10 dní. To znamena ze ak uzivas 30 cigariet denne, tak si nabuduce dáš o 10% menej, teda 27 cigariet denne. O 10 dní si das už len 24, a o dalsich 10 dní 21 cigariet, a takto až do uplneho vysadenia. Samozrejme, nemusis vysadzovat 10% kazdych 10 dní - ak sa nebudes cítit na to aby si znovu išla nadol o 10%, tak jednoducho zostan na aktualnej davke az dovtedy, dokial sa na to nebudes cítit.

2) Velmi dolezite je tiež odhodlanie. Napíš si na papier dovody preco je dolezite zacat s vysadzanim cigariet a tento papierik nos vzdy pri sebe. A vzdy ked budes mat slabsiu chvilku, ze budes chciet s cigaretami znovu zacat, sa pozri na papierik a pripomen si svoje odhodlanie.

3) Pri vysadzaní, aj tom pomalom vysadzaní sa moze stat ze nejake malinke abstinencnbe priznaky predsa len pridu. Najcastejsie to býva uzkost. Preto je dobré, ak budes v tom case užívat nieco, co ty bude pomáhat proti uzkosti. Odporucal by som ti Guajacuran. Uvolnuje to svalstvo, a je to aj proti uzkostiam. Mne to proti uzkostiam velmi pomohlo.

Rovnako tak sa ale moze objavit i chut na cigaretu. V tom prípade si pochopitelne ze cigaretu nedaj, neporus denny prijem cigariet, drz sa plánu. Ak uz chut na cigaretu príde, daj si okrem cigarety radsej nieco sladké, a týmto zazehnáš chut na cigaretu. Pomáhaju aj zuvacky.

Urcite nechod na ziadne antinikotinove terapie. Je to neoverene a zavána to podvodom. Ak tam pojdes, tak tam pod, ale na vlastne riziko.

Mirus123

Ahojte, tuto stredu som objednana na biorezonanciu na antinikotinovu terapiu, som teda zvedava ci ozaj to nie je nejake sarlatanstvo :D je mi jasne ze aj ja musom chciet, velmi chcem ale mna tie cigarety nenormalne ovladaju to ma najviac stve, ze nemam slobodu a samozrejme zdravie.. no fajciari su na hlavu podla mna so mnoi na cele.. fajci aj priatel tak dufam ze ak prestanem ja nakopne to aj jeho.. btw.. boli ste niekto na biorezonancii a prestali vdaka tomi fajcit?

Ankajar

Prestala som z minuty na minutu. Pred 11timi rokmi. Neviem preco. Proste mi v hlave prebehlo "posledna"a od vtedy ani nenapadlo qby som si zapalila. asi pol roka predtym presla na celkom slabucke. A to som fajcila 15 rokov.sice sim trosku nabrala na váhe ake nech to čert vezme. Nevadi mi to. Vela ludi chcelo okolo mna prestat, ale nevedia. Pretoze naozaj nechcu, iba skusaju ci by to šlo .

andy321

ahoj, mne sa to podarilo prestať asi až na 6 raz, no som rád. Skús si nájsť nejakú osobu ktorá chce tiež prestať, mohlo by to ísť ľahšie. Popravde na cigaretu mám chuť iba ak som poriadne depkárčim, ale inač pohoda. Prestal som pred 3 rokmi.Držím ti palce :)

matthiola

asi zalezi od osobnosti, ja som sa pokusala prestat, vydzala som 5 mesiacov. Prve tri tyzdne najhorsie, proste abstaky bola som podrazdena, agresivna aj som si to uvedomovala, ale proste moc som s tym nenarobila..Po troch tyzdnoch to bolo lepsie, mozog sa pomalinky ,,vycistil,,..Strasne sa mi ale rozbehla bulimia, mala som ju predtym, nie taku hroznu, len obcas...Bez fajcenia som proste nevedela co so sebou strasne mi chutilo jest aj ked som nebola hladna piate cez deviate otras...Pribrala som samozrejme, lebo som zacala do toho tu bulimiu riesit, nestastnaa som bola, depresivna...ked to ani po 5tich mesiacoh nepreslo, vzdala som to...zacala som znova...Takze teda teraz uz som z bulimie da sa povedat vonku, lenze som zacala znova fajcit...Skusim to zas o rok...Mozno to zvladnes, prve tri tyzdne cca budu peklo . Musis si robit radost niecim inym, napr. usetrene peniazky investuj do seba, plavaren, wellnes, kozmetika, fitko..Priprav sa ze ti bude tiez chutit jest takze si rovno vyplat fitko, nemusis, pokial si typ tela, co moc nepribera. Ach...drzim palce..no ale poviem ti, ked som zacala znova fajcit, proste vsetko sa ustalilo...pred 10timi rokmi som prestala fajcit a nefajcila som dva roky...pribrala som 20kil:/ noo a potom zacala moja bulimia..takze som sa vratila k fajceniu...scenar sa mi zopakoval..neviem...asi to fakt zalezi od osobnosti...ja na to zatial nemam...

Leee

Ahoj, s tym že "mi bude niečo chybat" suhlasim to som si aj ja myslela ale už nefajčím dva roky a je mi fajn. Akurát sociálna interakcia s fajčením spojená mi chýba... inak nič. už mi to aj smrdí. A pijem alkohol a kaaaaavu stále. Z môjho pohľadu to nemá nič spoločné. Ak chceš žiť zdravšie tak sa možno skôr na to, čítaj o tom, pozeraj vlogy, oni ti vlogeri o životnej sprave aj tak povedia aké je fajčenie zlé čo aj sama vieš lenže ked to budeš robyť stále a oni ti to budú stále opakovať až to začneš nakoniec vnímať ako familiárnu informáciu a budeš automaticky inklinovať k prestaniu fajčenia.
Mozog je tak fascinujúci že? ja som tak prešla na raw stravu, skoro uplne sa tym zbavila vyražiek, schudla, a zlepšil sa mi psychycký stav (dostávam sa zo silnej depresie). :)))
ˇKaždopádne, mnoho šťastia! :)