Ahojte, vďaka, že ste sem nakukli. V poslednom čase som dosť pribrala, cca 5-6 kg navyše, ktorých sa chcem zbaviť. Ale to je druhoradá vec. Prvoradé je to, že sa necítim dobre, často ma páli záha, občas cítim akoby nafukovanie a bolesť brucha, "ťažký" žalúdok. Lekár mi nezistil priamo žiadnu alergiu na lepok či inú, ale odporučil nejesť biele pečivo a nepoužívať bielu múku.
Aké pečivo teda kupovať? Počula som aj také, že keď si niekto namiesto bieleho chleba kúpi tmavý, to ešte nie je to dobré preňho.
Mám si hľadať celozrné produkty, či špaldovú múku? Kde ju zoženiem? Čo mám vlastne jesť? Zelenina tiež je ťažká na žalúdok, nafukuje..Neviem si predstaviť denne jesť len zeleninu s bielym mäsom či zeleninové šaláty alebo jogurty. Ovsené vločky mi nechutia :-( Všetky recepty čo pozriem sú dokola to isté. Šaláty zo zeleniny a ryba či hydina. Nemusím salámy, šunky, bôčiky, to nie, no netuším, ako mať pestrú, ale vyváženú a zdravú stravu, prípadne aký normálny jedálniček si zostaviť.
Dosť dôležité je u mňa aj to, že príprava týchto jedál si vyžaduje čas, ktorý ja nemám, v robote trávim cca 10-12 hodín, často nemám čas jesť, potom ma bolí hlava, je mi na vracanie. Ale tam nemám možnosť všetko nechať a robiť si papaníčko.
Poraďte, prosím, strašne by mi pomohlo, keby tu nejká osôbka v minulosti mala podobný problém a ako ho teda poriešila pri minime času na prípravu jedla.