Pricina zvracania macky

Príspevok v téme: Pricina zvracania macky
BizuBizu

Dobry den. Moja 15 rocna macka minimalne raz za dva tyzdne vracia. Ziadne jedlo nevracia, skor bud gucu chlpov (co mi pride normalne), alebo len zaludocne stavy. Nie v nejakom extremnom mnozstve, ale aj tak mi to robi starosti. Teraz tuto noc vracala asi 3 krat. K veterinarovi ju posledne dva roky neberiem, lebo je extremne bojazliva a ked sme boli naposledy, strasne jej bilo srdiecko, az som sa o nu bala. Takze k vetosovi ist nechcem. Navyse uz nema zuby a neviem uz cim ju krmit. Poradite?

Tomas12345

Tak ak sa tvoja mačka bojí ist k zverolekarovi tak nech príde zverolekar k vám domov. Urcite predsa existuju aj zverolekar ktoremu ak zaplatíš, tak príde k vám domov

Biela Kobra

Ani neviem, čo to stálo, ale mám malý plat a nezdalo sa mi to veľa :) Ak má kameň, netreba nevyhnutne trhať zuby, možno bude stačiť kameň odstrániť. Naša má FORL, zápal ďasien, do toho kameň, zúbky odhnívali, tak šli von a zápal sa preliečil, odvtedy je už dlho pokoj.

Surové mäso je pre mačku najlepšie, je to mäsožravec a varením sa ničia živiny potrebné pre mačku. Len treba, aby bolo mäso pred podaním aspoň 48 hodín v mrazničke, aby sa vyhubili prípadné parazity alebo baktérie, potom rozpustiť v teplej vode a kŕmiť. Ak jej nechutí, treba posypať mäso nejakou voňavou kapsičkou alebo paštétou. Ak jej nechutí vôbec nič, zvyknem mačky rozjedať mačacím mliekom z DM drogérie alebo lyžičkou bieleho smotanového jogurtu. Dlhšie ako dva dni by nemala hladovať, lebo môže dôjsť k nezvratným zmenám na pečeni, takže ak by to do zajtra nebolo lepšie, bude treba toho veterinára :(

Držím palce.

BizuBizu

Dakujem ti za rady. Skusim toho vetosa zavolat k nam. Kolko ta cca vyslo odstranenie zubkov? Nasej by trebalo tie zadne odstranit, lebo ma riadny kamen, ale bojim sa aby jej srdiecko vydrzalo narkozu. Z tepla zrejme nevracia, lebo toto sa deje sem tam aj v zime. Ale pravda, ze malinko. Kupila som jej kuracie maso, ale kedze moc nesihlasim s tym, aby jedla surove, uvarila som jej ho vo vode. No ani sa ho nedotkla...tak snad si da este neskor vecer. Inokedy by sa isla potrhat za kuracim a dnes nic...

Biela Kobra

Teraz sú extrémne horúčavy, môže jej byť zle prosto len z horúčav. Príčina môže byť aj mechanická - kvôli horúčavám viac pĺzne a pri oblizovaní sa do žalúdka dostane viac chlpov, takže bude treba častejšie vyčesávať.

Neviem, čím kŕmiš, ale aj keď nemá zuby, mala by si poradiť s nakrájanou surovou kuracinou, ktorá je aj šťavnatá aj mäkká, takže zaženie aj hlad aj smäd. Plus nejaké kvalitnejšie granulky pre mačiatka. Naša mačka už tiež nemá zuby a v pohode sa nakŕmi mäsom aj dospeláckymi granulami s vysokým obsahom mäsa.

Vracanie ale môže byť okrem toho spôsobené vírusom, takže treba len tekutiny a malo by to za pár dní odoznieť, alebo zjedla niečo pokazené a tiež to býva predzvesťou problémov tráviacieho ústrojenstva, prípadne aj obličiek.

Takže ak to bude pretrvávať, veterinárovi sa nevyhneš. Naša mačka je už tiež staršia dáma a cestovanie tak neznáša, že by si sama privodila infarkt, takže to riešime návštevou veterinára u nás doma a všetci sme spokojní. Mnoho veterinárov je ochotných prísť k pacientovi, len treba vopred povedať, čo jej je, aby rátal aj s nejakým vybavením, čo treba doniesť. My sme doma už aj vyťahovali zuby v narkóze.