Menštruácia, dovolenka

Príspevok v téme: Menštruácia, dovolenka
Karamituse

Dobrý deň, mám 14 rokov, a teraz, 4.8.2018 odlietam aj s rodinou na týždeň do Turecka.... Mám len problém, pretože som už menštruáciu nemala 50 dní, čo väčšinou mám menštruáciu každý 31 alebo 41 deň po predchádzajúcej menštruácii (mám ju nepravidelnú )..... Trocha sa obávam, že ju dostanem na dovolenke..... Menštruáciu mám 2 roky.... Za ten čas som bola na troch dovolenkách, a na každej som mala menštruáciu, a už mi to lezie na nervy..... Mohli by ste mi poradiť, čo mám robiť? Chcela by som si dovolenku uzit, kúpať sa, šmýkať sa na toboganoch, hrať vodné pólo a nie sa celé dni opaľovať ....... Ďakujem predom za odpovede a rady

Karamituse

No, pri gynekológovi som ešte nikdy nebola a ani nemienim ísť..... Som asi zmierená s tým, že si musím vystačiť s tampónmi, no ešte nikdy som ich neskúšala.... So zavádzaním by asi problém nebol, ale mám strašný strach, že dostanem ten syndróm toxického šoku, či čo...... Takže neviem, naozaj sa veľmi bojím

poradim38

A tampon musis menit po kazdom pobyte vo vode, to znamena, ze ked pojdes do mora napriklad, tak ked vyjdes treba vymenit tampon za novy, ked budes na suchu ze sa budes iba opalovat, tzn. Nepojdes vobec do vody, tak staci podla toho ako silnu ms mas. Ale nie dlhsie ako 4 hodiny. Potom treba vymenit...... ale akonahle pojdes do vody, treba postupovat ako som ti napisala... no v prvom rade by si mala navstivit gynekologa

PomocnicaRomca

Karamituse ja ich uz dlho pouzivam ziadnu infekciu som nedostala a staci si ich menit kazde 4-5hodin
Ja som.s tamponmy bola ma dvoch dovolenkach pri mori a uzila som si ich kupala som sa sko keby som ju nemala

Karamituse

Áno, ale musím si tampón meniť každú hodinu a aj tak môžem dostať infekciu, takže to riskovať nechcem...