Zdravím, chcela som sa spýtať či by mi vedel dať niekto odbornejšiu radu čo sa týka tohto lieku lebo ja som len laik, užívateľ. Kupujem si v lekárni konkrétne MagneB6 Forte od firmy Sanofi a jedno balenie je pomerne dosť drahé cca 10 eur, 50tbl a zaujímalo ma, či za tú cenu je toto magnézium naozaj dobré tj. či sa po ňom budem cítiť ozaj lepšie a bude mať lepší účinok než nejaké iné magnézium lacnejšie alebo sa účinkom vyrovná tým lacnejším alebo sú aj lepšie než toto čo užívam. Lebo 10 eur je ozaj dosť keď som ešte aj na invalidnom. Ďakujem.
Magnézium - doplnok výživy
Našla som aj výhodné balenie 100 + 50 tbl, takže myslím,že za vyskúšanie to stojí ;)
Takže aj Magne b6 má horčík vo forme soli kyseliny citrónovej, takže vstrebateľnosť by mala byť síce ok, ale podľa príspevku lekárničky vo fóre na pilulka 24 sk má malý obsah čistého horčíka. Magnex citrate b6 má 375 mg v 2 tbl a je to 100 tbl balenie, cena tiež okolo tých 10 eur.
Neviem v akej forme je viazaný horčík v Magne b6, ale práve včera som čítala, že najmenej sa vstrebáva, ak je vo forme oxidu - údajne len 4%. Ja si plánujem kúpiť buď Magnex citrate b6 alebo Magnerot.
Niečo musia napísať,aby sa im to drahšie predávalo. Ostaň u klasiky,je to osvedčené.
No to Forte sa vraj lepšie vstrebáva do organizmu či čo, neviem čo je na tom pravdy. Inak som brala aj to obyčajné.
Úplne stačí Magne B6.