prvé vzťahy

Príspevok v téme: prvé vzťahy
nunan2

dobrý večer

mám len jednoduchú otázku - v akom veku vám vaša dcéra/syn povedal/a, že má priateľa/priateľku? schválili ste im to? mám dospievajúcu 15 ročnú dcéru a neviem či jej mám povedať, že sa toho nemá báť, alebo naopak, že si má ešte počkať. ja som sa s manželom spoznala až na vysokej škole, takže neviem povedať kedy by bol ten ideálny vek pre ňu

Hahahah444

Mal by si sa zabiť to je moja rada :) ale nie, nikto nemôže za to kde sa narodí ale môžeš ty za to ako tvoj život ide ďalej :) co ti bránilo v tom ísť do zahraničia robiť a tu si kúpiť byt alebo niečo? Ja som išiel do nemecka v 19 a v 22 som mal vlastný byt bez úveru! Ale to je také slovenské, plakať nadávať na všetko všetkých ale priznať si ze som de*il to nie. A teraz keď som zabil čas sa aspoň nad tým zamysli.

Enter24

Dopi*** ja mam 24 rokov a v zivote som nemal ani babu ani jeden posraty vztah ani sex.... a chcel by som len jednu na cely zivot

A strasne je mi luto ze ja som bol cele mlade roky ba skolach len sikanovnany a odstrkovany lebo som z chudobnej rodiny a nemohol som si nic dovolit..

Teraz mam z tej mladosti nic len komplexy a depresie z toho ze ma ziadna nechce... vo veku 24 sku r. venych rokov sa citim ako odpad co abi este nemal sex pritom moji rovesnici uz maju aj deti... je mi z toho celeho zle... vsetky baby uzsu zadane alebo skusene a ja sa bojim aby som si nesiahol na zivot lebo uz mi to fakt lezie na nervy
..taky zivot nema zmysel, jedine co zazivam je len sku r vene trapenie z osamelosti

Co som komu spravil ze toto musim zazivat... ked si mam predstavit ze do konca zivota mam byt sam tak sa mi chce ukoncit to hned teraz a netrapit sa zbytocne...ked uz 14 rocne sexuju ako dive a to iste ocakavaju aj od partnera... tak ma kazda odkopne ked zisti ze v takom vysokom veku som nedal ani jednu dole

NeznamyTHM1986

Zakazovať určite nie... Není nič lepšie, keď niekto nič pod. v mladom veku nezažije a vo vyššom veku to ma problem zažiť lebo nemá žiadne skúsenosti (čo, jak, čo povedať, ako reagovať...)

Pilcuk

Keď tu čítam, kto mal v akom veku prvý vzťah, tak mi je normálne nevoľno uvedomujúc si, že ja som svoj prvý vzťah, bozk ešte nezažil, a to mám 49 rokov. A mužov ako ja bude len pribúdať, keďže ženy sú každým rokom arogantnejšie, namyslenejšie a náročnejšie. Ale verím, že každého dobehne spravodlivosť, aj ženy za ten ich pocit nadradenosti...

orol1

velmi pekne si to vyjadrila sophiaella. suhlas velky. v 15 niekomu staci platonicka laska, niekto uz skusa aj ine. suhlas s nezakazovanim a byt kamarat k detom.

SofiaElla

Vy ste sa s manželom spoznali až na VŠ, ale určite ste mali aj tie detské a pubertálne lásky a veľké "zamilovania". Ja síce dieťa nemám, ale spomeniem príklad z mojej mladosti a reakcie mojich rodičov. Prvý vážny vzťah som mala, keď som mala asi medzi 12 - 13 rokov, beriem to dodnes ako "kvázi" vážny vzťah, lebo sme zažili a plánovali budúcnosť. Kým moja mama vtedy tohto priateľa ani nechcela spoznať, otec bol úplne super, spoznali sa a dokonca, aby sme sa po večeroch neflákali, občas sme mohli byť v jeho kancelárii. Ten chlapec bol môj prvý v sexe a ja som mu bola prvá tiež a dodnes ďakujem, že som takúto "skúsenosť" prežila s niekym, s kým som bola skoro 4 roky. Naše cesty sa síce potom rozišli, a ja mám dnes už nad 35 rokov, ale myslím, že otcove správanie - ktorý sa snažil byť vždy chápavý aj k takýmto "kvázi" pubertálnym láskam, si cením viac ako to matkine zakazovanie.
Z môjho pohľadu z toho vyplýva, že je lepšie nezakazovať, skôr byť kamarát. Btw, o to panenstvo som síce prišla ešte pred nárokom na občiansky, ale nebolo to v tej otcovej kancelárii. Mladí keď chcú cestu si nájdu...