prvé vzťahy

Príspevok v téme: prvé vzťahy
nunan2

dobrý večer

mám len jednoduchú otázku - v akom veku vám vaša dcéra/syn povedal/a, že má priateľa/priateľku? schválili ste im to? mám dospievajúcu 15 ročnú dcéru a neviem či jej mám povedať, že sa toho nemá báť, alebo naopak, že si má ešte počkať. ja som sa s manželom spoznala až na vysokej škole, takže neviem povedať kedy by bol ten ideálny vek pre ňu

AllisonWolf

A ako hovorím, sama by ste svoju dcéru mali poznať lepšie ako cudzí ľudia na internete lebo tu sa stretnete s rôznymi názormi, každý rodič chce vychovávať deti podľa svojej filozofie, ale najdôležitejšie je s nimi komunikovať :)

AllisonWolf

Je to strašne individuálne, si myslíte že vtedy keď som ja mala 15 tak neboli chlapci takí akí sú teraz? Boli a aj dievčatá boli také aké sú teraz, poznala som také čo v tom istom veku ako ja mali za sebou už dávno prvý sex..a myslíte že ma to trápilo? Nie, lebo takí chlapci u mňa veľmi rýchlo skončili keď som videla, že im išlo len o jedno...nemala som zaujem. Vôbec by som dcere nehovorila že môže mať priateľa až od 18 rokov, nie všetci sú zvrhli a skazeni dobou ako tu poniektorí poukazujete

poradim38

Tak myslim si ze 15 rocna ma este dost casu na vztahy... a nemozete zrovnavat dobu ked ste vy boli mlada a tuto dobu ked je vasa dcera mlada..... v tejto dobe ide kazdemu iba o sex, vsade cihaju uchylaci, chlapci v takom veku dievcata iba zneuziju a potom odkopnu a dievca potom reve dalsie 2 roky a chce sa zabijat kvoli tomu ze sa zamilovalo....nebodaj ostane tehotna... krute ale pravdive, teraz to funguje takto... ja mam neter 16 rocnu co ma v skole spoluziacku co sa jej stalo presne toto... dievca chodilo v 15 s chlapcom s ktorym bola pol roka a zrazu bum, chlapec odisiel a ona ostala tehotna...... ano , 16 rocne dievca tehotne......takze nevypravajte tu ze 15 rocna ma pravo na vztahy a neviem na co, ked vidite aka je realita a stare casy kedy by si chlapec nedovolil co teraz skoncili...... takze za mna by som jej povedala aj keby si niekoho nasla ze ma na to cas a do 18 by som jej nikoho neschvalovala a hotovo... ma na to kopec casu... to neznamena ze sa ma chlapcom vyhybat, kludne nech ma kamaratov ale vztah nie....

Tinuskaaa55

No musis vediet, ako vyspela je tvoja dcera na to, aby mala vztah. Ja som prvy vztah mala v 17 tich, ale to bolo take vodenie za rucicku este. Teraz mam skoro 20 a nechcem ani ziadny vztah, takto mi je dobre, ale to je uz ina tema. Teraz musis brat do uvahy aj to, ze v dnesnej dobe deti zacinaju skor so vztahmi, len davaj pozor aby z toho nevznikli problemy, kedze mlady chlapci su teraz vselijaky. Takze mozes sa snou kludne o tom porozpravat, povedat jej ze ked bude mat niekoho, kto sa jej paci tak nech ho kludne zoberie k vam na veceru alebo niekam na zakusok s vami, aby si ho aj ty videla a bola istejsia ze vies s kym tvoja dcera “chodi” samozrejme treba ju poucit aj o veciach, ktore sa mozu prihodit, ak vies co tym myslim - napr. tehotenstvo, ale ked je taka mlada, tak skor jej povedz ze ma na take veci este velmi vela casu, no nenakazuj jej co ma robit, lebo predsalen, uz ma 15 a nie je pod zakonom. Cize jej vysvetli tieto veci a uvidis ze to bude fajn, hlavne v tebe musi mat doveru. Ze keby sa aj nahodou prihodilo nieco, tak vie ze moze za tebou prist s cimkolvek. Niekto si mozno povie ze to je smiesne v tejto dobe takto poucovat deti, ale podla mna je to potrebne hlavne v tejto dobe. Moja matka sa o tom napriklad so mnou nikdy nebavila, nezaujima ju to, ani o menzese ma nikdy nepoucila, cize ja som taky samouk, no v niecom je to dobre, ale keby som bola ina, tak neviem ako by to dopadlo.

ella811

No tak ja som mala takú prvú lásku v 13, prvá pusa atď. O tom rodičia nevedeli aj keď sa to tiahlo rok a pol, ale nechodili sme spolu...Teraz mám frajera, budem mať 15 on 17, rodičia ho zobrali dosť v pohode, zvlášť ocko, ale mamka bola tiež úplne v pohode, aj keď to oznámenie bolo náročné. :D
Je to správny chalan, vie, že sex nechcem a rešpektuje to a dokonca so mnou veľmi súhlasí. ;-)
Musíš svojej dcére dôverovať, lebo sú také(a je ich veľmi veľa čo je smutné), ktoré prahnú po sexe extrémne. Ja som k mamke aj ockovi otvorená a viem, že to v mojom veku je priskoro. ;-) Rodičia mi veria, aj keď majú obavy samozrejme. Jeho rodičia ma zobrali tiež veľmii dobre, jeho ocko ma má dosť veľmi rád, rozumiem si s ním. Jeho mamku zatiaľ až tak dobre nepoznám, ale tiež ma berie fajn. On už mal frajerky, ale jeho rodičia ich nepoznali...;-)
Dôvera je veľmi dôležitá a aj keď svojej dcére budete chcieť niečo povedať, tak nejako príjemným spôsobom aby to nebrala ako niečo divné a trápne lebo to bude weird....

Veľa šťastia ;-)
PS:pilcuk aj ja ako decko viem, že všetky ženy a zvlášť tie príjemne vyzerajúce dávate do jedného vreca lebo vám ublížili a mrzí ma, že ste nenatrafili na slušné ženy, ale váš prístup jasne hovorí prečo ste sám...Osamostatníte sa, nájdite si dobrú prácu, lebo inteligencia je predsa jedno z kritérií ktoré si ženy vyžadujú od mužov, zažite zažívať svoje sny a nameriavajte sa stále na ženy a na to, že ste sám...TVaša mamka s vami musí mať trápenie...Život ide ďalej, zakomplexovanosť nepatrí medzi obľúbené vlastnosti...Veľa šťastia a prosím uvedomte si, že nie všetky ženy sú zlé a mrchy a zlatokopky a rôzne stvorenia ktoré sa dajú prilákať na peniaze, lebo tak to nie je a vaše sklamania toho vôbec nie sú dôkazom. Chvála Bohu existujú aj normálne ženy, ktoré vyzerajú pekne, lebo sa o seba zdravo starajú, láka ich príjemná povaha atď a nie mamičkin miláčik, lebo ľudia vo vašom veku majú už vnúčatá, takže niekde asi robíte chybu aj vy. Neberte to prosím zle, ale trebalo by vám poriadne otvoriť oči...

AlisonWolf

tiež som mala prvé lásky v 15r, ale nebolo to nič seriózne, až v 16 rokoch som sa spoznala s terajším priateľom s ktorým som doteraz (už 8 rokov) a aj prvé milovanie sme mali obaja až po 18r. takže si myslím že to ani nie je o veku, ale o vyzretosti a o tom akí ľudia na seba natrafia ;) podľa mňa na frajeroch v 15 rokoch nie je nič zlé, sama by si mala vedieť, či je tvoja dcéra rozumná :) moja mama sa so mnou o takýchto veciach bavila, síce sa jej nepáčilo, keď sa okolo mňa motalo veľa chlapcov(kamarátov), ale keď som už bola vo vzťahu s jedným a pár mesiacov, upokojila sa :)

SofiaElla

dalsi, ďakujem za psychologickú sondu do mojej duše, ale obávam sa, že pletieš jablká s hruškami. Vzťahy v mojom živote prioritne súviseli s mojou povahou, osobnostným vývinom, zmenou hodnôt, nie s vekom, kedy som mala prvý vzťah. Práve naopak, čo sa týka môjho prvého "riadneho" vzťahu, ten beriem za veľmi pozitívnu kapitolu môjho života, až tak, že by som mohla napísať manuál pre ženy na "tenkrát poprvé" ;). A argument, že moji rodičia mali vedieť, že to skončí? To si tým čo, prosím ťa, myslel? To by si mohli myslieť aj keď som mala 16, 24, 30 rokov.. takže to asi nie je dôvod na to, aby mi zakázali vzťah.

dalsi

SofiaEla, nenapisala si, ako si natom teraz, ci niekoho mas, asi nie, a to je to podstatne, nie to co clovek robi v detstve, pocas dospievani, ale to, kam ho to dovedie, a vsetko so vsetkym suvisi. Zazila si paradny vztah v detstve, dokonca sex, hoci tvojim rodicom malo byt na 95% zrejme, ze ti to skonci. Potom v normalnom veku si uz bola prezita, uz ta netaha do vaznych vztahov, a ostala si sama.

Ja by som povedal nezakazovat, ale ani nedavat suhlas, kym ho nespoznate...