Guajacuran a nervovosvalova drzdivost

Príspevok v téme: Guajacuran a nervovosvalova drzdivost
Markos

Ahojte.
Liekom sa vyhybam ako sa da a lekarka mi dala guajacuran a paracetamol.Povedala ze mam bolesti hlavy sposobene zvysenou nervovosvalovou drazdivostou.Co to je?
Som furt ako na ihlach.nervozny,napätie to je fakt.Ale neviem preco.Lenze ja sportujem a bolest hlavy sa mi sportovanim zväcsuje.Vcera som bol vo fitku a siel prec uplne som ledva chodil.
Ja jej hovorim ci nemam blok nerv nejak v krku,v chrbte a ona ze sak to vam to uvolni.
Mam jest ten liek?Ctam ze ked ma niekto mysateniu ze to nema jest.A ako mam vedet ci ju mam alebo nie.

Milan22

Tak ako tu čítam, všetci edukovaný z internetu.. Omen nekopíruj pls Wikipediu.. Diagnostika doktor Google.. Chyropraktik nieje zdravotník, asi by ste mali vedieť komu sa dávate do rúk.. Chyropraktik sa na SK nevyučuje na žiadnej škole.. Je to masér s kurzom... Ak už tak fyzioterapeut, vysokoškolské vzdelanie, vedomosti medika, ktorý vyšetrí a ak sa jedná o ochorenie pohybového aparátu tak vie k tomu stanoviť aj adekvátnu liečbu.. Ale opäť nieje fyzioterapeut ako fyzioterapeut.. Ja mám super v BA a pomohol mi s CC Sy a CB Sy dnes normálne fungujem bez bolesti..

Markos

Omen klubuk dole.Bez toho aby som ti povedal ze v casti medzi lebkou a krkom to citim najviac a ze tam v tej oblasti citim pnutie,pichanie,tlak si to trafil.Tam je jadro odkial to tlaci na vsetky strany,aj do vnutra hlavy,aj do dutin,aj do cela aj na povrch hlavy.Preto rozmyslala aj nad dutinami aj nad vsetkym moznym.A presne ako pises ano pri namahe sa to vsetko znasobilo a bolo mi az na odpadnutie.Potom sa to upravilo ako sa dychanie ukludnilo,znizila tepova frekvencia.Necitim totiz bolest ako kosti ale slachy,svalu alebo nejakeho tkaniva.Ako ked niekto pusti vodu v hadici a niekto na nej stoji.
Uz som tu cital nejake prispevky od ludi ale nespominali ze cvicia,myslel som zi ich bolesti krcnej su z niecoho ineho ako mam ja.
Cize myslis ze lieky su zbytocne treba rehabilitacie.
Hlavne aby tie motolice skoncili a tie navaly bolesti hlavy to ma rozbija.

Omen

Markos, vieš ty koľkým nesprávne cvičenie vo fitku pomohlo k vážnym problémom s chrbticou? Môžeš mať však pravdu, že k blokáde krčnej chrbtice mohlo dôjsť aj tak ako píšeš, či nesprávnou polohou v spánku...
K môjmu záveru ma priviedli indície, ktoré si tu poskytol: "Lenze ja sportujem a bolest hlavy sa mi sportovanim zväcsuje.Vcera som bol vo fitku a siel prec uplne som ledva chodil."
Na uvoľnenie svalstva ti omnoho viac ako lieky pomôže suché teplo, infrasauna, masáž, akupunktúra, akupresúra...
Je to CC syndróm, a síce cervikogénna bolesť hlavy, ktorú ovplyvňuje krčná chrbtica alebo prechod medzi ňou a lebkou. Bolesti sú vyvolané dráždením lebečných nervov, ktoré vyvolávajú stuhnuté svaly okolo krčnej chrbtice, nesprávne a intenzívne cvičenie, prievan...
Z toho sú aj závraty... Praskanie si nevšímaj, je neškodné.
Treba sa však dať diagnostikovať a v prípade potreby začať s rehabilitáciami.

Markos

Philips ano myastemiu som myslel.

Omen,naprv bola bolest hlavy.Ten krk zacal az teraz pred casom a obvodna si myslela alebo je toho nazoru ze to asi z krcnej tak mi dala tie lieky.Aby sa to uvolnilo asi.Nemam bolest v krcnej ze by som chodit nevedel ale tlak,strasne tuhnutie,napatie velke ktore sa prenasa do hlavy,na povrch,do vnutra take ako keby drazdenie.Ona to tak nazvala.A ze z toho boli aj hlava ze z toho mam aj zavrate a motolice.Niekedy ked prudko vstanen citim praskanie v krku.
Nemusi to byt fitko,dlhe roky za Pc tiez urobia svoje.Teraz vydrzim za PC 30 mi.max.
Inac ct mozgu bez nalezu.

philips

Omen, nemá to zmysel... Sú tu ľudia, ktorí urobia diagnózu cez internet, netreba vysvetľovať, že paralen obsahuje len paracetamol.
Autor, si myslíš myastémiu a tú nemáš...

Omen

@ Markos, čo je to "mysatenia" ??? Neužívaj žiadne lieky, prestaň cvičiť! a pýtaj si papier k neurológovi alebo ortopédovi. Vo fitku si si nadrobil problémy v krčnej chrbtici!!!

@ A čo sa týka Paralenu a Paracetamolu, je to blbosť! Obidva lieky obsahujú ROVNAKÚ účinnú látku, len majú iný názov. Paralen n e o b s a h u j e žiadnu inú látku okrem paracetamolu!!!

baradu

guajacuran je dobrý, ale je dosť slabý, zaberá len mierne na uvoľnenie svalstva a zmiernenie vnútorného napätia

Markos

Ved paralen uzivam,ved ten obsahuje paracetamol ako ucinnu latku.
Mna zaujimal ten guajacuran.Ten mi nezabral a teraz mam zas Dorziflex z ktoreho mi nejak divno je zo zaludka.Asi sa nato vykaslem a pojdem za neurologom.