Zly vyber VŠ

Príspevok v téme: Zly vyber VŠ
ZlaVS

Ahojte mam taky mensi problem. Chcela som povodne studovat jednu konkretnu oblast ale z nejakych dovodov som sla studovat cosi uplne ine co bolo povazovane fakultou a perspektivne atd a teraz vidim ze to tak nie je ani ma to nebavi. Idem do 2 rocnika a strasne tento vyber lutujem. Vykaslat sa na skolu nemozem lebo by ma asi rodicia vydedili a stratit 1 rok si asi nemozem dovolit. Co by ste mi radili spravit?

jarka33

Studium vŠ neprebieha tak ako na strednej, si samostatna nie si tam vždy celý deń aj doma si robíš atd
Rodičia ťa aj zabezpečuju./aj učiteľ musí vyštudovať VŠ aby mohol učiť. iných väčšinou/

lienkaaaaaaaa

no však to môžeš zistiť už aj teraz, ked napíšeš na štud. oddelenie,že máš ukončeného bakalára a chcela by si pokračovať u nich , uvidiš čo ti napíšu a podla toho sa zariadiš do budúcna.

ZlaVS

lienkaaaaaaaaaa myslela som to tak ze na druhy stupen pojdem inde ale na rovnaky resp podobny odbor :-) ale na inu univerzitu...tak hadam ma zoberu lebo tu uz pokracovat nemienim

lienkaaaaaaaaaa

ešte len toľko, pokračovať v štúdiu na II. stupni štúdia môžeš v tom istom alebo vo veľmi príbuznom odbore. Tak ked píšeš že inžiniera budeš študovať inde, tak istotne nie vo svojom vysnívanom odbore , lebo to ako chápem je celkom dačo iné ,takže to zákon ani nepovoľuje,takže ak to nezmeníš teraz ,potom už meniť nebudeš mať čo. bud skončíšl len bakalára a potom vyštuduješ dalšieho bakalára vo svojom vysnívanom odbore, aby si vo vysnívanom odbore mohla ukončiť aj inžiniera, Viem čo píšem,dlhé roky robím študijnú referentku.

ZlaVS

Blizsie info nechcem davat verejne, skor na email a tak. Dakujem za tieto informacie, pojdem na ing prec...na ten vysnivany odbor asi mozem zabudnut ale tak nie kazdy ma vsetko, mne staci ze budem z tejto skoly prec

Biela Kobra

Kým nepovieš presne, o čo ide, ťažko ti radiť. Áno, dá sa aj tak, dokončíš bakalárske na jednom odbore a na magisterské si podáš prihlášku inde. V podstate máš zhruba tri možnosti:

1. Uznajú ti skúšky aj bakalárske štátnice z prvého odboru a môžeš pokračovať na druhom.
2. Uznajú ti len niektoré skúšky a štátnice z prvého odboru, urobíš prijímacie skúšky do 4. ročníka (na druhý stupeň) druhého odboru.
3. Odbory nie sú kompatibilné, skúšky ti neuznajú a budeš musieť študovať od 1. ročníka všetko.

Ale je to vysoko individuálne, radím ti obrátiť sa na študijný referát toho druhého odboru/fakulty, ktorý by ťa bavil viac, nech ti predostrú podmienky.