Rano ked mam vstat, tak si zelam, ze chcem umriet, poriadna depka. Potom sa ako tak z toho okolo 10.00 vymotam, ze som schopny ist pracovat. Od 14.00 som uplne vykonny, ze sa mi ani nechce prestat. Vecer som uplne culy a v pohode, bez depky, citim sa uplne ok. Chodim spat okolo 1.00, skor nedokazem zaspat. Mate to niekto tiez tak, ze cast dna depka taka, ze si to chcete hodit a potom to prejde a chce sa vam v pohode zit? Ja nerozumiem, preco mam taketo strasne vykyvy. Ze ci sa mi pocas spanku nejako rozhadzu hormony alebo fakt nechapem. Mam 35 rokov.
Rano depka vecer ok
toto som mávala aj ja este keď som chodila na strednu. každé ráno keď som sa zobudila som bola úplne bez života, nic sa mi nechcelo, chcela som sa na všetko vykašľať a keď už som prišla do školy bolo všetko ok. doteraz neviem čím to bolo, ale už sa mi to našťastie dlho nestalo
- Hlavne je dôležité riešiť to s lekárom. -
podla mojho nazoru je to podmienene tym, ze malo spis a rano sa ti nechce vstat a preto ta sprevadzaju depresie. skus rano skor vstat a potom vecer ist skor spat a mozno sa ti podari z depky dostat
Mavam uplne to iste aj preto som teraz tu, aby som sa rozptylila. Je to strasne, zobudim sa s takym strasnym pocitom ze by som najradsej vsetko ukoncila, strasna depka, nie je to len nevyspatost ale taky strasny pocit ze zivot nema zmysel, depka na porazenie, pocas dna to prejde ale velmi mi to prekaza a chcem aby to prestalo
Mám to tak posledný rok a je to hrozné , prišlo to ako keby zo dna na den . Nie je to ten pocit ze ste rano mrzuti a musite ist do prace a potom sa rozhybete a je to ok . To som maval ale bral som to pohode aj ked som rano vstaval do skoly/prace ,ved vela ludi to tak ma ale neako im to nenarusa zivot ale toto je nieco ine . Su to take pociti derealizacie a uzkostne pocity spojene s neuveritelnou unavou a nechutou. Tiez sa dam ako tak dokopy az okolo 12hod a potom to už je celkom fajn až do večera .
nikdy v zivote som sa takto hrozne necitil ako by som to nebol ani ja psychika na dne
Mám to tak posledný rok a je to hrozné , prišlo to ako keby zo dna na den . Nie je to ten pocit ze ste rano mrzuti a musite ist do prace a potom sa rozhybete a je to ok . To som maval ale bral som to pohode aj ked som rano vstaval do skoly/prace ,ved vela ludi to tak ma ale neako im to nenarusa zivot ale toto je nieco ine . Su to take pociti derealizacie a uzkostne pocity spojene s neuveritelnou unavou a nechutou. Tiez sa dam ako tak dokopy az okolo 12hod a potom to už je celkom fajn až do večera .
nikdy v zivote som sa takto hrozne necitil ako by som to nebol ani ja psychika na dne
Neviem či máš depku, ale určite si nevyspatý ráno, preto sa tak cítiš.
Podľa mňa poobede sa cítiš lepšie preto, lebo ak sa nevyspíš v noci, tak počas dňa trpíš mikrospánkami, ktoré si neuvedomuješ.
A keďže akoby cez deň spíš počas mikrospánku, potom v noci nemôžeš zaspať. Je to taký začarovaný kruh.
Mne sa to tiež stávalo keď som sa nevyspala v noci, lebo som mala poruchy spánku. Ráno som sa cítila hrozne a potom to bolo lepšie poobede. Vždy sa mi zdalo akoby ten deň rýchlejšie prešiel, a v noci som nemohla zaspať.
Asi by ti pomohli lieky na spanie aspoň nejaké bez predpisu.
musíš isť spať do 22 hod, aby si sa vyspall. a potom sa najesť rano alebo o 9. hod maš to obratené. Všetci maju zhon rano.
musíš isť spať do 22 hod, aby si sa vyspall. a potom sa najesť rano alebo o 9. hod maš to obratené. Všetci maju zhon rano.