mám nízky invalidný dôchodok, od čoho závisí ID?

Príspevok v téme: mám nízky invalidný dôchodok, od čoho závisí ID?
poormoney

Dobrý deň prajem, od roku 2010, keď som mala 28 rokov, som na čiastočnom ID (60%), hl.dg. je psychiatrická. Mám 160e, teraz sa mi dosť zhoršil stav, ale posúdenie zdr.stavu mám až na rok 2020 (každých 5 rokov), môžem požiadať o predčasné posúdenie? Ak by mi uznali plný ID, koľko by som mohla dostať peňazí? (som v takom stave, že vôbec nie som schopná pracovať...). Ďakujem.

NeznamyTHM1986

Jakalolo: A myslíš že ponúk na práce z domu je nenormálne množstvo? A ešte keď nie si žiadny programátor, grafik a nemaš ani talent ukecávať iných aby si kupili niečo čo ani nepotrebujú

Jakalolo

Ach, psychiatrické choroby a na ne ID. Nie som toho podporovateľom. Dajú sa nasimulovat a doktori ich nevedia preukázať. Naopak ľudia, ktorý majú fyzické bolesti musia pracovať, alebo simulovať depresie. A nech mi nik nevraví, že psych ľudia nezvládnu prácu z domu?

Omen

Poormoney, nie si "trošku" drzá? Nevieš normálne odpovedať na otázku? Stúpila som ti na otlak a to ťa tak rozčúlilo?! Z čoho by si žila, ak by zrušili ID? Nie si taká chorá, aby si nemohla pracovať, inak by si mala plný ID, ktorý máš mimochodom na tak krátky čas, čo si odpracovala, dosť vysoký! A písať na internet to nie je práca, to sa ako volá? Sú ľudia, ktorí si svoje zdravie nepoškodzovali, majú smrteľné ochorenia a dostávajú len čiastočný ID, ľudí s rakovinou preraďujú na čiastočný a kopec chorých reumatikov trpiacich bolesťami nemajú ani diagnózu, nieto aspoň čiastočný ID! Spýtaj sa Liona, ktorý sa tu objavuje, ako ON dokáže pracovať so svojou diagnózou a ako vyžiť?
Takže ja "mudrlant" by som sa mala zdržať komentáru, ale nemala by som sa zdržať platiť dane a odvody, z ktorých sa vypláca tvoj ID, či?! A je kopec ľudí, ktorí pracujú za minimálku, niektorí musia mať dve práce, aby vyžili! A tí ti prispievajú! Takže nabudúce skáč len do výšky svojho prijímu!

poormoney

evka83: mám maniodepresiu (bipolárnu afektívnu poruchu), poruchu osobnosti hraničný typ, OCD, PPP (ťažkú anorexiu už vyše 20 rokov), epilepsiu a chronickú venóznu insuficienciu...

Sloniecko

no Omen to mozno napisal trochu utocne, ale je to tak. Vyska ID zalezi od toho, kolko si statu odviedla na odvodoch. Ty poberas 160 EUR, ja ta uplne chapem. Z toho sa vyzit proste neda. Na druhej strane poznam ludi, ktori odpracovali skoro 30, aj 40 rokov (napr jedna moja znama) a na ciastocny ID pobera asi 170 EUR. A ma rozne choroby, aj psychicke, je chorlava a predsa popri tom pracuje, inak to nejde. Alebo moj kamarat, od narodenia postihnuty, je na voziku a skoro nevie pouzivat roky, ma plny ID a dostava len nieco cez 300 EUR a aj napriek tomu pracuje a slusne si vyzije (robi nejake kancelarske prace, spravil si VS).

Gulka32

Ahoj ja,mam tiez maly invalidný dostavam len 150 eúr,tak ta chapem co to je.Ja som rada ze aspoň manzel ako tak zarába.Ja sa chystám teraz do pra aspon na styri hodiny tak hadam to zvládnem.Tiez trpim psychickou chorobou a este k tomu aj chronickymi bolestami chrbtice.