mám nízky invalidný dôchodok, od čoho závisí ID?

Príspevok v téme: mám nízky invalidný dôchodok, od čoho závisí ID?
poormoney

Dobrý deň prajem, od roku 2010, keď som mala 28 rokov, som na čiastočnom ID (60%), hl.dg. je psychiatrická. Mám 160e, teraz sa mi dosť zhoršil stav, ale posúdenie zdr.stavu mám až na rok 2020 (každých 5 rokov), môžem požiadať o predčasné posúdenie? Ak by mi uznali plný ID, koľko by som mohla dostať peňazí? (som v takom stave, že vôbec nie som schopná pracovať...). Ďakujem.

poormoney

Omen, čo hneď útočíš??? Mám odpracované tri roky a pol ...Dokážeš aspoň pochopiť, že ID je môj jediný príjem, keďže dlhodobo nie som schopná pracovať? A to sa nevyhováram! Keď si taký múdry, skús vyžiť zo 160 eur mesačne! Takí "mudrlanti" ako ty by sa radšej mali zdržať komentárov, keď vedia len podpichovať!!!

Omen

Ty sa sťažuješ na výšku svojho ID? Koľko rokov máš odpracovaných, ak vôbec nejaké máš? Sú ľudia s telesnými ochoreniami, ktorí ho majú 200 eur po odpracovaní 35 - 40 rokov!

NeznamyTHM1986

Máme niečo spoločné - ja kvôli kombinácii fyzických a psychických problémom mám tiež invalidný - je to trochu viac jak ty ale stále ide len o čiastočný (samostatný život z toho by možný rozhodne nebol)... A mám tak vystavané problémy že som takmer nezamestnateľný no na luxus ako celý sa tešiť nemôžem

filipa

Výška ID závisí od počtu odpracovaných rokov a výšky odvodov, t.j. de facto od výšky príjmov pred podaním žiadosti. Požiadať o prehodnotenie môžeš i pred uplynutím doby do daného dátumu, ale zázrak nečakaj-urobí ti to pár eur, aj keby ti priznali nad 70 percent. Podľa výšky ID, aký máš teraz, si odviedla štátu príliš málo na to, aby sa ti dôchodok nejako zásadne zmenil.