Ahoj,
pred 2 tyzdnami sa so mnou rozisiel priatel, som z toho mimo, nic mi nepomaha stale nanho myslim, akonahle ho niekto spomenie rozplacem sa trva to uz celkom dlho.. moji kamarati sa ku mne otocili chrbtom, nikoho nemam citim sa hrozne.Stale viac a viac mi je zle. Neviem co mam robit ako mam pokracovat, bol premna vsetkym, antidepresiva nechcem. Co mam robit?
mam 17 rokov
rozchod
Ahojte teraz po trochu case si uvedomujem ze som spravila chybu ktorú lutujem a tou je ze som sa unáhlila v celkom dost dôležitej veci a ocitla som sa v situácii v ktorej mi je ťažko a to je ze som vo vzťahu v ktorom niesom práve najšťastnejšia.. Prišlo to veľmi rýchlo sotva sme sa spoznali a začali sme spolu chodit hned skoro po mesiaci poznania sa. Pravdu povediac neviem vlastne ani ako sa to stalo a ako k tomu všetkému došlo ale prišlo to vlastne úplne samo a nejako som sa tomu neubránila. Spočiatku som to brala len tak na lahko ale potom casom sa do mna strasne zalubil a velmi sa na mna citovo naviazal a práve to je pre mna ten najvacsi problém, aj keď si niekto pomyslí že to celé je divne a zvrátené možno ano ale je to tak ako hovorim. Nedokážem byt s človekom ktoreho mam rada ako kamaráta nic viac nic menej a to som veľmi olutovala. Vela veci mi na nom prekaza a malo veci sa mi na nom paci. Rozumieme si po viacerých stránkach ale niesom si vobec ista ci by sme si naďalej rozumeli po stranke čo sa týka vztahu z mojej strany myslene. Je to velmi dobry chlapec ktorý ma ľúbi s celým srdcom dáva mi toľko vela lasky, pozornosti venuje mi kopec svojho casu a robí všetko preto aby som bola stastna ale najhoršie je ze ja mu neviem dat toľko lasky co on dava on mne a tym pádom to nieje tak plnohodnotny vztah ako by mal a aký by som si predstavovala. Jednoducho ppovedane nedokazem ho lubit tak ako lubi on mna a je pre mna velmi tazke mu to oznámiť lebo ho mam rada a viem ze by ho to veľmi zlomilo a to nechcem ked vidim aký je so mnou stastny. Je to tu, znova sa pozeram na druhých ludi a nie na seba a to je mojou velkou chybou zaujimam sa o druhých pocity o ich tuzby a sklamania ale nepozerám na to ako sa cítim ja a vo vnútri sa kvoli tomu trápim. Povedzte mi co je to za vztah ked si neustále musim vymyslat vyhovorky len aby som s nim nebola pretože s ním nechcem travit vela casu lebo mi to nerobí dobre. Stále mu klamem vo veľa veciach a on mi plne dôveruje zato sa cítim veľmi zle... Mozno ma vela penazi a dobre srdce ale jednu vec som si uvedomila. Ak si pospominam ako som vzťahy vnímala predtým a ako ich vnímam teraz je v tom veľký rozdiel pretože som sa poucila vo vela veciach že vo vztahu je potrebna obojstranna plne hodnotna laska a dovera partnerov a to bohužiaľ v mojom pripade nieje co ma dost mrzí. Ale nuz svoje city ovládnut nemozem a ked raz necitim k nemu tolko co on ku mne musi sa to skončiť. Najhoršie je že neviem ako aby som nikomu neublížila a vysli sme z toho obaja za dobre. Ďakujem že ste to dočítali až sem a budem rada za každy názor a rozumnú radu
zle som to v príspevku napísala, ale skôr mi to príde tak že celý čas sa tvárili ale všimla som si to až teraz keď som od nich potrebovala reálne pomôct ..:)
Nájdeš si nového priateľa a čas všetko vylieči.Ale prečo sa ti priatelia otočili chrbtom?
dopraj si cas :)
Dakujem :)
ale prosim ta!.. to ta zachvilku prejde a uz si na neho ani nespomenies!..v taktomto veku su normalne rozchody!
Neprežívaš takto situáciu iba ty. V 17-ke je veľa báb čo to zažilo.
Mala si očakávania/svoje predstavy aj preto si sklamaná.
Netreba mať vo vzťahu očakávania.
neboj sa, ono to prejde po čase. treba si cez to len prejsť! máš ešte málo rokov a jednoznačne čaká na teba lepší chlap!
Nic nerob, iba cakaj kym to preboli. Cas to vyriesi ako u kazdeho, kto si tym presiel. Snaz sa robit veci, ktore ta bavia, postupne ho budes dostavat z hlavy prec. Ach co by som ja dal za babu, ktora by ma takto silne milovala :)
Tak sa budeš musieť zmieriť s rozchodom, veď máš ešte len 17, si ešte dieťa, choď v sa zabávať a prestaň lipnúť na vzťahoch.