Katolíkov je u nás drvivá väčšina, očakával by som preto, že každý zosobášený pár bude mať min 8-10-12 detí. Prečo? Pretože semeno, ktoré neskončí v lone ženy je ťažkým hriechom, treba si merať teplotu, robiť kalendár a z toho odhadnúť kedy má žena plodné a neplodné dni, lenže toto častokrát nevie ani samotná žena, plodné dni nie sú vždy pravidelne, absolútne nespoľahlivá metóda, takže reálnych je naozaj 8-12 detí, inak je automaticky hriech. Ako ste sa týmto vysporiadali, keď máte takto veriaceho partnera, doma už malé deti máte, nestíhate a ďalšie už nechcete, napr. kvôli veku vychovávať deti do 70tky resp. mať ZŤP deti.
Je možnosť nemať styk, áno, po 2-3 rokoch manželstva to uťať a žiť ako dvaja kamaráti, ktorí vychovávajú spolu svoje deti. Ako dlho môže takýto vzťah/nevzťah vydržať? Možno pár rokov, viac asi nie. Muž pri absencii styku postupne automaticky stráca chuť na všetky prejavy lásky - objatia, bozky, atď. u ženy sa pri ich absencii vytráca láska, zostáva len povinnosť a práca okolo detí. Ako z toho von? Mať hriech a mať fungujúce manželstvo, alebo nemať hriech a mať veľa detí, tým pádom zaťažiť celú rodinu a život len prežívať, alebo po 2-3 rokoch uťať svoje chute, nemať hriech, ale manželstvo postupne pôjde do krachu.
Ospravedlňujem sa, ale je dosť chorá doba, mám pocit, že za socializmu sme mali v určitých veciach oveľa viac slobody.
Sex len za účelom plodenia detí
Ďakujem za odpovede.
Mrknite tento blog poslancu V. zastolom.sk
Je to jeho intepretácia, jeho pohľad, ja mu to nebránim, len ako idiot stále do kola bazíruje na jednej veci ako keby iba toto bolo najdôležitejšie.
Radia tam mladým manželom, nemajú ani 30, aby vylúčili sex zo života. Choré.
Pre skoro neplodných je to výborná metóda, pre ostatných úplne nanič.
Na konci v diskusii sú zaujímavé príspevky reálnych žien zo života, nedočkali sa odpovede, len kopec drístov a nepoužiteľných rád.
Poznám mnohodetnú rodinu, jeden hriech ušetrili, ale majú 100ky iných hriechov.
Myslím že hlvaným cieľom je mať čo najviac ovečiek a tým pádom brať viac financií pre seba, o nič iné nejde.
Však aký je rozdiel medzi tým, že napríklad preruším súlož, alebo súložím 2x do mesiaca, kedy mám istotu že je žena neplodná?
Od mala som vyrastala v krestanskej rodine. Som zo 6tich surodencov. Moji rodicia boli taki tradicni krestania, v nedelu kostol a to vsetko, ale v otazke sexu mali jasno, kazda forma antikoncepcie, ci uz kondom,prerusovana suloz, hormonalna antikoncepcia je hriech. Ja som najmladsia a mama ma mala v 36 rokoch . Ked som bola mala a mama bola na materskej, tak to nebolo ruzove, zili sme pomerne chudobne ale mozem povedat, ze Boh sa o nas postaral. Nikdy nam nic nechybalo, vsetci sme si mohli dovolit ist na vysoku skolu, vacsina z mojich surodencov ju uz skoncila a momentalne uz pracuju a mozu rodicom odvdacit to co nam dali a coho sa kvoli nam vzdali.
Viem, ze sa to musi zdat teraz tazke prijat dalsie dieta, ak teda ma prist, ale ak zachovavas Panovo slovo , Boh sa o teba postara.
Nemá význam bojovať z týmto druhom hriechu pokiaľ niesi duchovne tak vysoko aby si sám chcel.Zjednodušene povedané či máš 38 alebo 39 hriechov je to jedno v momentálnej inkarnácii.Ak sa dostaneš duchovne vyššie môžeš nad tým dumať! Po katolícky?Každý sa len na oko tvári .Poznám osobne niekoľko ludí ktorý nesexujú z presvedčenia.Na tomto fore sa sotva najde niekto kto by to vedel pochopiť.
Hriech: z mojho prispevku si mohol vycitit to, ze podla mojho skumania cirkev nie je zasadne velmi napr. proti pouzivaniu kondomov. Aspon tak som to pochopil ja na tych predmanzelskych naukach. Cize to mi nesedi s tym, ako pises, ze vsetko je tazky hriech. A ak ano, tak by ma zaujimalo logicke vysvetlenie, ako to cirkev vnima.. Napr. tebou spominane umele oplodnenie nam bolo vysvetlene tak, ze pred umelym oplodnenim sa zene odoberu viacero vajicok, v skumavke sa odobrane vajicka oplodnia (cim vznikne podla cirkvy viacero zivotov). Avsak nie vsetky takto oplodnene vajicka sa vlozia naspat do tela matky. A teda problem je opat to "nezabijes", kedy preziju len tie najlepsie embrya. Ostatne su bud zmrazene, alebo sa znicia. Cize tu mi to vysvetlenie cirkvy dava aku taku logiku. Avsak to preco by sa nemohli pouzivat kondomy, tak to mi logiku nedava. :-)
Hriech:
hriech, ako nástroj náboženskej ideológie – manipulácie je príčinou mnohého ľudského utrpenia.
Vo svojej situácii máte 2 možnosti:
1. nechať sa podriaďovať ideológii hriechu a celý svoj život pretrpieť
2. alebo sa z pod nej vymaniť, čeliť svojej frustrácií a viesť aj svoju manželku otvoreným rozhovorom k uvedomeniu - čo bude pre ňu znamenať konfrontáciu s jej doteraz nasledovaným obrazom videnia sveta. To či u nej k uvedomeniu dôjde a bude zmene otvorená alebo nie však ovplyvniť neviete. Ak manželka nebude pripravená vzdať sa svojej dogmy potom je na Vás či budete nasledovať bod 1. alebo sa vyberiete vlastnou cestou. Ak je manželka uväznená v dogme, intímne chvíle si spontánne neužíva a teda aj svoju vlastnú vášeň uväznila vo väznici zvanej hriech a k intímnostiam pristupuje "technicky". Nasledovanie ideológie ubližuje vám obom a neumožňuje prežiť vzťah dvoch ľudí do hĺbky, tak ako to bolo skutočne mienené...
Vedela som ze niektoei krestania su drbnuti ale ze az takto ?
Aha a kto stanovil tie pravidlá? V Biblii o tom nie je ani zmienky, sami ľudia si vytvárajú pravidlá. A je tu niekto taký čo sa tým riadi a má 6-8-12 detí a posledné v 45?
ja nie som katolík, ja dokonca nie som ani kresťan, takže na mňa sa tie pravidlá nevzťahujú.
šlo mi len o to, že ako pravý katolík máš pravidlá dané a nemal by si si z nich vyberať to, čo ti vyhovuje.
baradu - povedz koľko máš detí a ja ti poviem aký si katolík:)
ale prosím ťa, to vôbec nie je tak..a v dnešnej dobe je ozajstných katolíkov fakt málo!!