Sex len za účelom plodenia detí

Príspevok v téme: Sex len za účelom plodenia detí
Hriech

Katolíkov je u nás drvivá väčšina, očakával by som preto, že každý zosobášený pár bude mať min 8-10-12 detí. Prečo? Pretože semeno, ktoré neskončí v lone ženy je ťažkým hriechom, treba si merať teplotu, robiť kalendár a z toho odhadnúť kedy má žena plodné a neplodné dni, lenže toto častokrát nevie ani samotná žena, plodné dni nie sú vždy pravidelne, absolútne nespoľahlivá metóda, takže reálnych je naozaj 8-12 detí, inak je automaticky hriech. Ako ste sa týmto vysporiadali, keď máte takto veriaceho partnera, doma už malé deti máte, nestíhate a ďalšie už nechcete, napr. kvôli veku vychovávať deti do 70tky resp. mať ZŤP deti.
Je možnosť nemať styk, áno, po 2-3 rokoch manželstva to uťať a žiť ako dvaja kamaráti, ktorí vychovávajú spolu svoje deti. Ako dlho môže takýto vzťah/nevzťah vydržať? Možno pár rokov, viac asi nie. Muž pri absencii styku postupne automaticky stráca chuť na všetky prejavy lásky - objatia, bozky, atď. u ženy sa pri ich absencii vytráca láska, zostáva len povinnosť a práca okolo detí. Ako z toho von? Mať hriech a mať fungujúce manželstvo, alebo nemať hriech a mať veľa detí, tým pádom zaťažiť celú rodinu a život len prežívať, alebo po 2-3 rokoch uťať svoje chute, nemať hriech, ale manželstvo postupne pôjde do krachu.
Ospravedlňujem sa, ale je dosť chorá doba, mám pocit, že za socializmu sme mali v určitých veciach oveľa viac slobody.

Hriech

tobie1 - máš rozumný postoj, V podstate pre cirkev je všetko ťažký hriech aj prerušovaná súlož, aj kondóm, človek Božiemu plánu nesmie nijak brániť. Ťažký hriech je dokonca umelé oplodnenie. Všetko musí skončiť tam kde má a logicky z toho budú skôr či neskôr deti. Toto je aj jediná agenda poslanca Vašečku. Asi to budem riešiť tak, že ja budem musieť mať rozum, máme dve malé deti, je s nimi veľa radosti ale aj nesmierne veľa práce, sme veľmi plodný, máme už svoj vek, podľa mňa to nie je normálne sa takto nezodpovedne správať. V podstate je to kontrole, ak chceš mať ľudí pod kontrolou, tak musíš mať pod kontrolou aj ich najtajnejšie tajomstvá. Väčšina ľudí to berie normálne, pár z nich sa dá zmanipulovať.

tobie1

Ako logicky zmyslajuci clovek nechapem velmi pravidlam cirkvy - preco by sex s ochranou mal byt hriech. Kedze som vsak mal svadbu v kostole, musel som absolvovat aj katolicku predmanzelsku pripravu. Okrem ineho sa tam rozoberala aj tato tema. Z prejavu prednasajuceho (nebol to knaz, ale manzelsky par) vyslo to, ze hriechom nie je mat sex s inym cielom nez rozmnozovanie. V podstate hriech som si zapamatal jeden - a to z desatora "nezabijes", Najviac sa venovali prave teme interrupcie. Problemom podla cirkvy je to, ze novy zivot vznikne po splynuti spermie a vajicka. O tom sa vedu rozne diskusie, ci vznika zivot skutocne hned splynutim pohlavnych budniek, alebo az neskor, ale to teraz rozoberat nechcem. Ohladom antikoncepcie (o com je predpokladam aj tato diskusia) sa bavilo len o hormonalnej antikoncepcii. A opat bolo hriechom z desatora - nezabijes. Argumentovali tym, ze hormonalna antikoncepcia "zaucinkuje" az po splynuti spermie s vajickom - vytvori sa v maternici nevhodne prostredie, ktorym sa "zabije" vzniknute embryo. Zaujimave vsak bolo, ze inym antikoncepcnym metodam sa nevenovali, pri otazke na barierovu antikoncepciu (napr kondomy) bola tema obratena uplne niekde inde. Tu totiz nie je mozne aby doslo k splynutiu pohlavnych buniek a teda sa neda argumentovat pravidlom z desatora "nezabijes".
Preto napr. ja som si z tychto stretnuti zobral to, ze ak pri sexe nedojde k moznosti splynutia spermie s vajickom, tak to z pohladu nabozenstva nemoze byt hriech. A teda pouzitie kondomov, chemie (ktora zabija spermie este pred ich prichodom k vajicku) a pod so v podstate "povolene".

Hriech

Všetko s mierou, o čom je život keď žena porodí jedno a o pár mesiacov už čaká ďalšie, je to riziko aj pre matku a aj pre dieťa. A tak ďalej dokola. Môžete si písať denníčky, zapisovať, sledovať menštruáciu a podľa toho odhadovať plodné dni, ale či to sledujete, alebo nie skončíte pri 10 deťoch a posledné v 45. To dieťa treba aj vychovať, niečo stojí, dlho študujú, mať 10 detí, nemať na ne čas, samozrejme, že potom sú deti nevychované, zlé a v škole/škôlke tie najhoršie. Žena vyšťavená, muž rezignovaný, ale hriech nebol.
Takú kontrolu v spálňach sme nemali ani v 50tych rokoch, keď tu zúril socializmus.

Gjjitcjj

Toto nie je ,,viera" ale de*ilizmus. Prečo by mal nejaký paklúč určovať co je hriech a čo nie je? Ľudia by sa mali správať morálne a spoločensky a nie podľa nejakého fiktívneho románu o kozmickom zombie Ježišovi. Ak máš takú ženu tak by si ju mal doviesť ku pravde a nie počúvať také blbosti... Ze sex za plodenim detí... A ako farári splodia deti s deťmi? By ma zaujímalo