Ahojte. Dá sa zmeniť z outsidera a ustráchaného cloveka na veselého extroverta? Ako?
Nechcem byt outsider
po mojej skusenosti sa to neda Co sa da je priblizit sa k tomu, co chces dosiahnut. Ja uz som sa premahal do vselicoho mozneho, ale naozaj nejde to.
Opytam sa ta ale este jednu vec- ci si postupom rokmi taka unavenejsia. Ja som zaznamenal aj to, ze ked som sa chcel pripodobnit k tym druhym ludom, tak rokmi som zaznamenal aj taku vycerpanost. TAK SOM SI POVEDAL, ZE TO PRESTANEM ROBIT(. Ked som malovravny, tak som malovravny. Ked nemam co povedat, tak radsej nepoviem nic. Ale to neznamena, ze za kazdych okolnosti. )
Ak sa toto aj u teba deje, ze sa velmi snazis byt taki ako ostatni-varujem ta dopredu- nebudes to celkom ty a stratis samu seba. Hovori sa " bud sam sebou". Nemas nahodou pocit, ze "nevies, aka mas byt" ?
Mne vačšinou ludí ktorých stretnem, hovoria že som utiahnutá, ale už si to neberiem nejak k srdcu. No tak som a čo teraz. Keď nemám náladu tak sa s nikým nerozprávam. Jednoducho sa mi nechce. Nevidím v tom zmysel. A aj tak keď sa s nažím s niekým rozprávať, tak poviem nejakú chujovinu a trapas je na svete.
napr este na strednej som mala vramci predmetu robit rozhovor so spoluziakom ale on sa ozval ze nechce byt so mnou (bol to introvert) ale nech ho zaradia k niekomu inemu, plus tie pohlady spoluziakov ked ich posadili ku mne....
poradim38 dakujem za rady :) ono to prameni aj z toho ze ked uz sa odhodlam ozvat k niekomu tak sa ma bud rychlo zbavi a tak, rada by som vedela preco a kde je vo mne chyba, ci som nudna alebo je to vzhladom
*detstva
Akej reakcie??? Nikto mudry z neba nespadol a nie kazdy je taky rovnaky.... staci sa trochu odosobnit a skusit nadvezovat konverzacie.... a inych neries, to ze ti nejake zrejme hlupe decka povedali ze si outsider, tak to neznamena ze to je pravda.... je to natolko pravda, nakolko si to pripustis...... v zivote sa este stretnes s tolkymi ludmi co budu mat stale problem s niecim, ale hlavne ze oni su dokonali, z toho si nic nerob.... vies ze toto ta casom znici? Skratka v dnesnom svete je dobre byt komunikativny, lebo taki ludia sa vedia vynajst v kazdej situacii.... ked sa budes s niekym zoznamovat, pytaj sa na bezne veci, zacni napriklad temu hudba, skola alebo hoci co ine co by mohlo tu druhu stranu zaujimat a vedel by o tom hovorit.... ked tak aspon toto vyskusaj, casom ti to uz pride prirodzene, hlavne sa nesmies bat, nebud ustrachana a hambliva, potom si clovek uvedomi ze je s tebou totalna nuda, nic nepovies a si len ticho... kto by dobrovolne travil s takym clovekom cas?? A ked mas traumy z dectva, to uz si davno mala byt u psychologa, potom niet divu ze sa nevies posunut dalej...
Mate s tym niekto skusenosti?
Bojim sa ich reakcie, z kazdeho kolektivu ma vyclenili aj mi niektori ludia povedali do oci ze som outsider a neviem ako to zmenit...asi to ma suvis so sikanou v detstve
Coho sa tak bojis? Ja som mala takuto ustrachanu kolegynu ked u nas zacala robit, sme sa jej pytali ze ci sa nas boji, tak povedala ze je introvert a ze nerada moc rozvija konverzacie.... tak to vyzeralo potom tak, ze z nej kazdy tahal vsetko ako z chlpatej deky, ledva jej bolo rozumiet, lebo rozpravala potichu, ked sme ju zavolali vecer po praci niekde tak nie nie co tam budem.... neviem ani ci kamaratov nejakych mala, vela robila nadcasy, lebo vraj nema co robit tak bude radsej v robote..... cize ak sa podoba tvoje spravanie tuto mojej kolegynke, prosim ta urob s tym nieco, budes to mat v zivote tazke.... v tomto svete nikto nepride za tebou a automaticky bude kamarat a bude chciet vecne rozvijat konverzaciu prvy... takze len sa staci menej bat ludi a povedat nieco, hoci co, ved aj keby to bolo neviem aka blbost, nikto ta za to nezabije