poraďte, v čom vidíte zmysel života. čo vám dáva chuť žiť, zostať tu a neodísť ak sa cítite byť nepotrebný, nemilovaný, ak ľudia vo vás nevidia tú dobrotu, krásu a čestnosť...ak si nevážia váš názor, vašu prácu, snahu, ak okolie očakáva, ale dať nemá kto, ak ste nepotrebný....odkiaľ čerpať silu a prečo vlastne zostať tu a neodísť? dlho som sa dokázala tešiť z maličkostí, ale potešenie už nenachádzam v ničom. aspoň nie také, ktoré by ma presvedčilo, že zostať tu, sa oplatí.
zmysel života - nechuť žiť
Máš pravdu - Laquesabe - dnes by sa všetko zvaľovalo len na depresiu. A hneď lieky. Púpava2 má možno ťažšie životné obdobie, k tomu sa ženy v jej veku často dopracujú - viem o čom hovorím. Dôležité je začať myslieť na seba - začať sa mať rád. Nenechať sa vyčerpávať ľuďmi okolo neho. Ak vás sklamali, niečo to možno zrkadlí. Píšete že máte veľa koníčkov, záujmov, viete sa tešiť z maličkostí. Buďte aj trošku sebecká a myslite viac na seba. Nabíjajte sa v prírode. Objímajte stromy. Naučte sa meditovať. Vždy sa tu zostať oplatí. A hlavne skúste spraviť denne jeden malý drobný dobrý skutok. Sklamali vás možno najbližší, ale je tu stále množstvo ľudí, ktorí vašu prítomnosť ocenia. Len skúste najskôr vyliečiť sama seba - láskou k sebe.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
moment, aby bolo jasné, ja som nemala na mysli cudzích ľudí, práve naopak. blízkych až najbližších. to je to.
To kazdy kto ma zle obdobie alebo je proste zivot k nemu kruty viac a je z toho smutny a znechuteny ...ma depresiu ? a brat lieky ? To nieje riesenie !
Ja to beriem tak, že zmysel života neexistuje. Proste robím, chcem robiť to čo ma baví, ale to neznamená, že to musí dávať zmysel iným, že to robím. Ty predsa nemusíš napĺňať očakávania druhých, najlepšie je ako sa hovorí nepočúvať druhých čo hovoria. Jasné, treba si premyslieť, čo hovoria, ale ak to je niečo, čo ty nechceš, tak to proste nemusíš robiť.
Koníčky ( jedlo, sport, knihy, filmy, PC, hudba, relax a pod ) a viera v Boha a v posmrtný život.
To co si o mne ostatní myslia, alebo či im na mne záleží mi tak môže byť zcela ukradnute. Robím to čo ma v zivote baví a robí radosť, a moje stastie nie je zavisle a ani by nemalo byť u nikoho závisle od druhých.
Ale na to sa nemozes pozerat takto..... psycholog ti s problemom pomoze... nechces to aspon vyskusat??? Lebo ak to je zaciatok depresie tak sa sama z toho nevyhrabes.....
pupava2 napíš mi na juliana@atlas.sk poradím ti budeš OK
psychológ bude hľadať problém vo mne. a kto hľadá, nájde. aj ja hľadám. a našla som. celý neporiadok naokolo je v poriadku, to znamená, že ja nie som.