Ahojte, venujem sa pravidelnemu cviceniu, posilka, kardio atd. Viem, ze kardio je ucinne najma ak sa vykonava pri vysokej tepovej frekvencii a to je moj problem. Napr. na stacionarnom bicykli idem vysoku zataz, intenzitu ako Sagan pri spurte a tep mam 90. Nad 100 to nedostanem ani za nic. V pokoji mam tep v norme. A uz vobec netusim ako by som mala pri HIT treningu dosiahnut moju max tepovu frekvenciu, co je podla vypoctu 188
Ako dosiahnut maximalny pulz pri treningu?
Nikdy by si nemala cvičiť na max. tepovku.Asi máš 32 rokov podľa toho,čo uvádzaš..Vypočítaj si ju podľa vzorca 220-vek a z toho čísla pracuj na 75%.Pre kardio to bude to najlepšie.Ak si v dobrej kondícii a dlhoročne športuješ, mala by si mať tep okolo 55/min.Ak používaš hrudný pás a aplikáciu/ ja Endomondo,Strava/ tak si to potom prezrieš napr. po behu alebo aktivite a uvidíš, že tep kolíše.Pri jogingu sa dá tepovka udržiavať v užšom rozsahu.
Katka, nejdes velmi vysoku zataz ak mas tep 90. Niekde je chyba, mozno to co povazujes za zataz je odpocinok, mozno si vymyslas, mozno zle merias tep- tep ti nevyskoci ihned po zaciatku cvicenia. Je toho dost, kde mozes spravit chybu. Ak si myslis, ze Sagan pri spurte ma tep 90 si na omyle a ak si myslis ,ze mas na stacionari lepsiu kondicku ako sagan na cykli....-)))))
Niekde je chyba. A ver mi, ze tvoj udajne nizky tep pri brutalnej zatazi bude mat niekde chybu .
Kolko mas tep v pokoji ?
Zdá sa že mas velmi dobru kondiciu, pretože pri velmi tazkej záťaži mas pulz len okolo 90, čo značí velmi dobru fyzicku kondiciu.
Takže kondíciu mas výbornu ( ovela lepsiu nez tí, ktorí idú na vyššej tepovej frekvencii ) preto nechapem prečo chces nieco menit na svojom treningu ? Je zbytocne nieco menit na tvojom treningu, trenuj tak ako si trenovala doteraz, vsak sama vidíš že mas kondiciu vybornu a ovela lepsiu nez ju maju ostatný.