Prosím, poradíte mi? Mám partnera už 6 rokov. Obaja máme 28. Poslednú dobu vzťah stagnuje. Prečo? Lebo máme kopec problémov, ktoré on nepovažuje za problémy a teda nemá čo so mnou riešiť. Ja som vždy tá nespokojná vo vzťahu a on ten spokojný. Vadí mi, že keď prídeme večer domov z roboty, on sedí za tabletom, ja za tabletom a hodiny si nepovieme ani slovo. Podľa neho to je ok. Vadí mi, že celá domácnosť je na mne, ale on vidí len to, keď náhodou niečo neurobím. Napríklad nemá večeru uvarenú, lebo sama som prišla desať minút dozadu domov a nestihla som sa ešte ani osprchovať, nie hneď variť. V sexe nám to neklape. Zistila som, že ma fyzicky nepriťahuje ako kedysi. Sex je pre mňa nudný, lebo necítim ten chtíč. Ale!!!! Mám ho rada. A teraz moja dilema. Zahodiť 6 rokov vzťahu? Zahodiť spoločných kamarátov, spoločné zážitky len kvôli vyššie uvedeným veciam? Alebo sa mám nejako stiahnúť, prestať byť nespokojná, keď je on spokojný so všetkým? Neviem sa rozhodnúť. Prosím, čo by ste robili na mojom mieste vy? Potrebujem počuť cudzie spôsoby ako by ste to riešili, nech mám nad čím uvažovať. Ďakujem
Ostať s ním, či sa rozísť?
Pilcuk nemas pravdu, taka kadernicka je po celom dni vacsinou znicena s bolavym chrbtom. Aspon tie co ja poznam su po celom dni vystavene. Su cely den na nohach, stale kadejako sklonene. Predavacky, dokladaci tovaru to iste. S tou uradnickou mozno suhlasim, hlavne ak ide o slovenske urady :D Ja mam tak psychicky vycerpavajucu pracu ze si tu veceru vela krat nenavarim uz len za to ze by som nad tym musela rozmyslat. Moj chlap deto, takze vela krat mame studenu veceru, popripade salat ktory rychlo dame do kopy, alebo ideme do restauracie. Casy sa menia.
Nepredpokladaj kto co robi a ci je to tazsie ako to co robi ten druhy. To sa vela krat vobec neda porovnat.
Ja som si nedávno uvedomila, že u nás majú ženy ťažšiu a náročnejšiu fyzickú prácu ako chlapi. Takže pilčuk, dosť sa v tomto mýliš.
katka, pod pojmom "ľahšia práca" si predstavujem napríklad kaderníčku, predávačku v drogérií, úradničku atď. Myslím tým menej fyzicky namáhavé či menej stresujúce zamestnania, v ktorých pracujú zväčša ženy.
Ja som dlhé roky učil telesnú výchovu na základných a stredných školách, teraz mám fyzickú prácu, takže som viac vyčerpaný.
Pilcuk definuj prosim tie zamestnania - "Predpokladám, že ako žena chodíš do menej náročného zamestania,"
Na takuto kktinu si prosim ta odkial prisiel? Ako mozes vobec nieco take predpokladat ked o nich nic nevies. Kto urcuje ktora praca je lahsia a ktora tazsia??? Niektore prace su velmi fyzicky a niektore psychicky vycerpavajuce, predpokladam ze si skusil len ten prvy typ prace. Myslim ze by si sa tu vobec nemal co ozyvat. Clovek s tolkymi vztahmi za sebou ako ty nema co druhym radit.
Katka03, napíš mi na pilcuk@centrum.sk
Pilcuk,
s Tebou by som sa velmi rada stretla...a trochu podebatovala. Neverim totiz, ze existujes... Si taka legenda
Predpokladám, že ako žena chodíš do menej náročného zamestania, alebo sa mýlim ? Ak nie, tak ruky by ti neodpadli, keby si partnerovi pripravila tú večeru, alebo áno ? Dnešné ženy, ako tak čítam, sú neskutočne lenivé. Moja matka donedávna chodila do práce (do 68 rokov) a bola to manuálna práca, ale vždy po príchode z práce navarila obed a spravila aj večeru bez toho, aby frflala. Pre ženy ako ty je lepšie ani nemať rodinu, deti, pretože po deckách len vrieskajú, nezvládajú starostlivosť o ne, a to je žiaľ prípad väčšiny dnešných žien, ktoré sú v mnohých oblastiach čoraz neschopnejšie a neschopnejšie. A tí, čo nesúhlasia, sa môžu aj na hlavách otáčať, no všetci dobre vieme, že je to pravda.
Katka, on nepovedal, aby som si zvykla. Povedal, ze on sex so mnou ma rad, paci sa mu a ked sa mne nepaci, mam hladat pricinu v sebe. S cim bojujem je to, ci su toto dostatocne dovody na rozchod, ak ho mam naozaj rada...ked sa ludia rozchadzaju kvoli horsim veciam. Nedokazem ale bojovat s mojou nespokojnostou. Chcem partnera, ktory ma bude pritahovat a riesit problemy, nie si strkat hlavu do piesku a tvrdit, ze je spokojny. Uvidim ake budu dalsie rady ale asi vsetky rovnake ako ta od teba
ahoj,
ja mám presne tento istý problém, akurát že sme spolu 10 rokov. pracujem na smeny takže chodím buď úplne večer alebo som doma. keď som doma tak si všetko porobím, keď som v práci, očakávam, že niečo spraví on... to sa však stane vždy len keď sa pohádame a maximálne 1-2 krát. tiež niesom uplne spokojná, tiež ma sex nebaví, resp. sem tam áno, ale tiež sa netrasiem túžbou ako kedysi, skôr je to pre mňa manuálna záležitosť a som rada keď to mám za sebou. avšak občas motyka vystrelí a dokážem si to užiť aj ja.. a tiež mám tento problém... milujem ho, veľa sme preskákali a neviem si to ani len predstaviť že nebudeme spolu. stále sú momenty, kedy vieme stráviť pekné chvíle, avšak tie hádky začínajú prevyšovať všetko. navyše - bývanie kde žijeme je moje, financujem ho sama, hypotéku mám tiež sama, čo je často príčinou hádok, výčitiek atď...
má to ešte zmysel? dá sa ten vzťah zachrániť?
budem rada, ak napíšeš, ako si to vyriešila, prípadne si môžeme pokecať a skúsiť to prekonať spolu :)
neboj sa ostat sama po 6 rokoch, uvidis ako sa ti ulavi ked budes z takehoto vztahu von. A inak nemyslim si ze je chlap celkom v poriadku ak povie zene nespokojnej so sexom ze si na to ona ma zvyknut lebo je to vsetko fajn.