Chodíte na dovolenky?

Príspevok v téme: Chodíte na dovolenky?
brekekereere452

Chodíte teraz v lete na dovolenky niekde do zahraničia? Známi teraz chodia kde kade - do Grécka, či do tých dovolenkových destinácií, tunis či ako sa to volá a podobne...

Ja nejdem nikam, celé leto som v robote a som rád že vôbec mám čo jesť a nie sa niekam na dovolenku ešte trepať.. ja nechápme do p***** kde na to tí ľudia akože berú peniaze!? Len tak vyhodiť stovky eur za týždeň strávený niekde pri mori... a to sú ľudia s rodinami. Vždy som si myslel, že takí to majú v živote ťažšie ale očividne asi nie... očividne sa z 2 príjmov žije krásne aj keď majú deti, stále si môžu dovoliť taký luxus ako je dovolenka.

Do riti asi by som si tiež mal nájsť nejakú partnerku aby sme mali 2 príjmy a bude sa mi žiť lepšie :/

Mrauka

Na Slovensku sa vela ludi na nieco hra a ako na to maju. Chodia na dovolenky, aby boli zaujimavi a mohli sa chvastat pred kolegami v praci. Kazda slava trva 5 minut, lebo pride dalsi, ktory tiez niekde bol. No a Slovaci si casto beru uvery, len preto, aby im niekto zavidel. Chces byt rovnako chory na hlavu? Vsimaj si informacie kolko ludi spadlo do dlhovej pasce, kolko je uverov a exekucii.
Naozaj tak strasne tuzis ist na dovolenku? Trepat sa niekam cely den, vyskvarit sa na slnku v uzavretom rezorte a potom sa trepat cely den zas naspat, len aby si si urobil par fotiek, ze si niekde bol? Alebo chces dovolenku, aby si si naozaj oddychol? Tak potom porozmyslaj, kedy si zvyknes najlepsie oddychnut. Niekomu staci nic nerobit, len dobre spat a jest, cas s rodinou, v prirode, ci aktivny oddych na biku, turistike v horach. Peknu dovolenku si mozes spravit aj doma. No a mozes si na nu rok setrit 50 eur ak si schopny mesacne odlozit za rok mas 600 eur na dovolenku.

simiona

Brekeke, ja poznám takých, čo na to normálne nemajú, ale požičajú si z banky na drahú dovolenku. Alebo majú zdedene a skryté peniaze, ktoré teraz vytiahli. Alebo to robia, ako ti tu píšu. Idú síce na dovolenku, ale tam si nič nekúpia, ani vodu vo fľaši, nepozrú žiadnu pamiatku.

Lollka

Kamos zije sam, nezaraba vela ale na dovolenky chodi casto. Byva vo firme, prespava v sklade a tym dost usetri. Nie je to ziaden luxus napriek tomu je mi jasne ze nie kazdy ma takuto moznost. Potom vyhladava lacne letenky a kupi si ju aj pol roka dopredu. Na dovolenke niekedy jazdi stopom alebo ich ide 5 a prenajmu si spolu auto. Prespi casto v kempe v stane co noe je drahe alebo aj v lese si postavi stan ked sa da. Vari si vacsinou sam len nejake sackove jedla na plynovom varici. On je ten typ co si na dovolenke nekupi ani kavu. Nemusis ist len s cestovkou, aj takto sa da. Alebo ubytovanie cez airbnb vyjde lacnejsie jak penzioby ci hotely.

Aliss

"Oni maju...oni chodia....oni mozu". Namiesto tychto reci by si mal pouvazovat, preco si tak zatrpknuty a co mozes urobit pre to, aby si siel na dovolenku aj ty :) Tesne po skole, kedy som mala najmenej penazi, som absolvovala vela vyletov :) Som "lovec" leteniek, hladam, snorim, kombinujem. Dalej viem kde hladat lacne ale slusne ubytka. Bud zdarma, alebo za smiesne ceny. Takze...bud si lenivy si vyhladavat info, alebo nevies, ze sa da fungovat aj bez obrovskeho balika penazi. Dovolenka/vylet nemusi byt za tazke prachy. V pohode sa mozes ist pozriet do sveta aj za lacny peniaz. A v prvom rade zmen postoj. Prestan pozerat na inych, co maju. Tes sa s nimi, ze sa im dari. A rob vsetko pre to, aby si aj ty bol stastny :)

Pilcuk

Nechodím, pretože by som nemohol doma nechať matku a starú matku. Majú už zhoršený zdravotný stav a za ten čas, čo by som bol na dovolenke, by sa im mohlo niečo prihodiť. A dovolenku pre troch si z finančných dôvodov nemôžem dovoliť tak, ako aj vzťah...

Sunflower1

Začni makať aj ty, zmen prácu, odíď do iného regiónu, chod do zahraničia a môžeš ist na dovolenku aj každy mesiac. A to čo je za zmýšľanie, nájsť si partnerku len kvôli tomu aby sa ti lahsie žilo....