Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chodíte na dovolenky?

Príspevok v téme: Chodíte na dovolenky?
brekekereere452

Chodíte teraz v lete na dovolenky niekde do zahraničia? Známi teraz chodia kde kade - do Grécka, či do tých dovolenkových destinácií, tunis či ako sa to volá a podobne...

Ja nejdem nikam, celé leto som v robote a som rád že vôbec mám čo jesť a nie sa niekam na dovolenku ešte trepať.. ja nechápme do p***** kde na to tí ľudia akože berú peniaze!? Len tak vyhodiť stovky eur za týždeň strávený niekde pri mori... a to sú ľudia s rodinami. Vždy som si myslel, že takí to majú v živote ťažšie ale očividne asi nie... očividne sa z 2 príjmov žije krásne aj keď majú deti, stále si môžu dovoliť taký luxus ako je dovolenka.

Do riti asi by som si tiež mal nájsť nejakú partnerku aby sme mali 2 príjmy a bude sa mi žiť lepšie :/

baradu

áno, chodím, viackrát do roka. a to mám aj hypotéku, rodinu a iba mierne nadpriemerný plat. ale aj keď som zarábal málo, tak som vždy niekam šiel. dovolenka mi zas nepríde ako niečo extra finančne náročné. ale rozumiem, že niekto v horšej situácii to má asi inak.

rasto212

Tak tomu ver, že dovolenka v lete do Spain výjde lacnejšie než v zime na týždeň lyžovačka v Tatrách. Za ubytko dám 350 euro, denne skipas 35 eur plus Jagermeistere na svahu dalších 10 eur denne.... :(

Hracc

taka dovolenka v Grecku/Taliansku/Spanielsku vyjde v pohode z jednej vyplaty, ten tyzden v roku je fajn kdesi ist a z doterajsich mojich skusenosti je zahranicie lacnejsie na tyzden ako kdesi v Tatrach na tyzden ked porovnavam cenu ubytovania a jedla.

poradim38

Haha zavist??? Tak si priatelku najdi... bohuzial, ja tiez na dovolenky nechodim, myslim niekde k moru.... mam skusenosti z minulosti, aj ked som bola mladsia a zila u rodicov tak vzdy sme iba planovali a ked uz sme mali ist tak sa vzdy nieco prihodilo.... takze to dopadlo tak, ze som bola v mojich 19 rokoch prvy krat pri mori... ale tak teraz nechodim k moru skor z dovodu, ze aj tu na slovensku mame krasne a netreba tolko penazi investovat do toho, staci ist na 3 dni niekde, potom na dalsie 3 dni zas niekde inde, tak je to lepsie a clovek usetri.... my s priatelom sme takto zvyknuty... podla mna lepsie ako planovat dovolenku a zgrlosit pol roka aby sa nieco nasetrilo a potom to aj tak nevyjde.... a este ti poviem, ze vidis to velmi ruzovo, sice moze byt ze 2 prijmy su uz nieco ine ako iba jeden, ale zober si ze kolko z tych 2 prijmov ide prec a kolko tym ludom realne ostane..... preto pisem ze to je iba zgrlosenie, potom idu na tyzden k moru a su bez penazi..... cize z toho si nic nerob a aj sam mozes popozerat na slovensku co je kde a garantujem ti ze aj sam si mozes spravit peknu dovolenku

rasto212

Ja chodím v lete raz niekam lietadlom. Najčastejšie tu v okolí (Španielsko, Grécko) a raz autom do Chorvátska. Niekedy idem len do Chorvátaka. A v zime idem aspoň 2 krát na týždeň do Tatranskej Lomnice sa lyžovať. Do exotiky ani Afriky nechodím......

Simi31

Veľa ľudí si na tie dovolenky musí požičať a potom to splácajú. S tým sa nikto nepochváli. Nie je všetko zlato, čo sa blyští.

Kašli na to ;)

Fullhd

Si typicky slovak.Nemozes zato aky si.Mas to zakorenene hlboko v genoch.Je to ako mor.Zmier sa s tym ze iny nebudes.Bohuzial nikdy sa nezmenis.

Aliss

Lollka zaujalo ma, co pises o kamosovi. Ja som teda velky fanusik low cost dovoleniek, ale vzdy si doprajem miestne jedlo, muzea, divadlo...kavu :D Vravel niekedy kamos, ze co ma vlastne z toho, ze sice ide niekam velmi lacno, ale v danej krajine ani len neochutna miestnu specialitu? :) Ide mu len o to, ist niekam, na styl "into to the wild"? Ja ho neodsudzujem, len sa pytam :) Mam takych kamosov a im ide len o fotky na instagrame. Ale ze jedia sackove polievky mesiac v kuse, a ze to naozaj nie je pre zdravie dobre, to ich moc netrapi. Zabery sice maju krasne, ale...ale. Raz som s nimi bola v Amsterdame a neustale sa len stazovali na ceny, nikam nechceli poriadne ist, najest sa aspon raz za den ako ludia...ked som si dala "space" kolacik, prevracali ocami nie kvoli ucinkom, ale kvoli tomu, ze za tu cenu mohli mat tolko a tolko vifoniek :D brrrrr

Man76

Už naozaj nemáte čo riešiť? A nemyslíte že existujú ľudia čo potrebujú vypnúť a trochu si užívať? Každý pracovný deň chodievam do práce o siedmej z domu a vraciam sa cca po 12. hodinách, ak mi to moje projekty dovolia. Často riešim pracovné veci aj cez víkend. Takže...
Chodievam na letné dovolenky 2x ročne, 1x len s manželkou, na romantickú dovolenku, len my dvaja a druhýhrát aj s deťmi. Služobný mobil i telefón nechávam doma. Na dovolenku chodíme vždy k moru, keďže ho milujeme a morský vzduch robí dobre aj deťom.
A určite nechodíme na dovolenky preto aby sme sa ňou pochválili, ale aby sme nabrali sily a užili si.
Ľudia premýšľajte, vsak žijeme aj preto aby sme zo života niečo mali.

Srnec28

Uz tu boli spomenute rozne moznosti ako si slovaci mozu dovolit ist na dovolenku ale na jednu ste zabudli. Co ak na to maju. Ja som slobodny, priemerne zarabajuci s hypotekou na krku a dovolim si ist aj kazdy rok aj na exotic ku dovolenku. Treba si nastavit priority a vsetko sa da. S rodinou by to bolo asi tazsie, tak nepojdem raz za rok ale raz za dva.