Tolerancia vo vztahu

Príspevok v téme: Tolerancia vo vztahu
Lalala22

Ahoj.Aky je Vas nazor.Celkovo vo vztahoch.Ked napriklad ste chora , ako sa ma zachovat vas priatel.Mal by ist na party, vylet kam ste chceli spolu alebo ma byt s vami a ma vam varit caj.Moj priatel mal nazor ze ked ja som chora tak on nebude pri mne sediet ked sa moze ist bavit.Ze on nepride o zabavu kvoli mne.Ze ked ja budem spat tak co on pri mne.Alebo ked sa planuje dovolenka a nahodou muz ochorie ma ist zena bez neho ci ma ostat doma? Aky je Vas nazor na taku vec? Nechcem robit priatelovi vazenie ale ked som bola chora a naozaj som sa tesila niekde na vylet on tam napokon siel bezomna a ja som bola strasne nestastna.Mala som zlost.Aj ked son ju mat nechcela.Citila som tu zlost v sebe.Keby sa mi nieco take stalo samej nevadi mi to.Pretrpim.Ale s priatelom sa citim ako jedna osoba.A teda ma to trapi Nejaku skusenost s tym mate a ako sa zachova ten Vas?

dobreuz

Prehnaná naviazanosť na partnera skôr či neskôr uškodí vzťahu, to je isté, aj vo vzťahu je niekedy treba byť sám/sama a pokiaľ ste nemali vážnu chorobu, tak prečo by pri vás musel partner cučať?

Zuzazuza

Co je taka typicka choroba? 37,5-38 najviac teplota, kasel, sopel. Kolko trva taky typicky vylet? 8 hodin, aj to prehanam. Ten caj mozes mat navareny v termoske, ak uz teda chces, aby ti ho uvaril partner. A tych par hodin ze mu nedovolis odist od teba na vylet, to je skor citova zavislost ako potreba. Nehovorim o horuckach a inych stavoch, ked clovek potrebuje asistenciu. Tam je ale tiez casto doma aj ktosi iny ako partner, a teda nevyzaduje si presne jeho pritomnost nonstop.

SomSvetlo

zuzazuza dovolim si nesuhlasit pri vsetkej ucte pokial mam niekoho rad a on ochorie (u muza staci soplik) jednoznacne by mal byt pri nom partner to je bez diskusie a nie je na to ziadne ospravedlnenie. Ine je ked chce niekam ist a ty nie . tak mu treba dovolit odist aj bez teba to uz by bolo obmedzovanie. tot vse

Zuzazuza

Mozu ist aj spolu, ked bude zdrava, ale preco by sa mal prestat bavit, ked je ona chora? Ved moze ist na vylet s kamaratmi, nie sam, ked je ona chora. A ked bude zdrava, mozu ist zase spolu. Ale drzat niekoho pri svojej posteli, lebo som frustrovana, ze sa bude mat dobre niekde bezomna, to nevyzera na budovanie stastneho vztahu. Skor vazenia.

Mrauka

Nastastie mam takeho, ktory mi sam chce uvarit caj, zmerat teplotu, tlak atd.
Na vylet sice moze ist bez teba, ale naco by niekto chodil sam na vylet, ked si ho mozu uzit spolu? Samu chodit na vylet by ma asi nebavilo. Ked ty mas samostatnu jednotku, chod aj ty sama, ci sa mu to bude pacit.

Zuzazuza

Ale s priatelom sa citim ako jedna osoba.

A to je presne tvoj problem. Nemozes to takto brat, ak ho nechces drzat vo vazeni. Vy dvaja ste a vzdy budete dve samostatne jednotky. Nauc sa na vas pozerat takto. Situacie, ktore popisujes, ti mozu sposobit frustraciu, ale si dospela a musis pochopit, ze sa stat mozu a musis sa s tym vyrovnat, ze nemozes ist na vylet, ked si chora. A fakt nie je ziadny dovod, aby tvoj priatel drzal straz pri tebe pri posteli alebo aby ti bol nadosah alebo aby sa vzdal vsetkej zabavy po dobu, co sa Ty nemozes bavit, lebo si v posteli. Ak mas stav, ze bez asistencie sa nezaobides, to je ine, ak doma nikto iny nie je. Ale inak nie. Prave preto, ze VY NIE STE JEDNA OSOBA. Ale dve :) a ked jeden z vas je chory, druhy neprestane zit len preto, ze tomu prvemu to napriklad teplota nedovoli.