dobry den beriem antibiotika Bitammon 375 a bol mi zisteny campylobacter. ATB beriem od nedele rana a beriem ich 1x2denne. (mala by som ich brat 6 dni) V piatok idem na party tak ci by bolo zle ak by som si trocha vypila. Dakujem
ANTIBIOTIKA + ALKOHOL
Panebože ľudia na žiadne antibiotika by sa nemalo piť...tu nejde o to čo vám môže z toho byt ale o to ze si potom tie lieky brala zbytocne a sú neúčinné lebo sa ti do tela nedostalo toľko liečivej látky ako sa malo ale menšia koncentrácia čím si tie mikroorganizmy na ňu zvykajú a stávajú sa rezistentne! Potom sa vsetci čudujete ze vám ATB nezaberajú...ved samozrejme ze nie..
Ja som v zime mal Amoksiklav 625 mg a cca v polovici liečby som vypil asi 7 pohárov tvrdého alkoholu a bolo mi zle. Aj sa mi točila hlava aj som telefonoval do USA :(
Toto je problém, na ktorý sa dá pozerať z dvoch rovín a v oboch hrá hlavnú úlohu pečeň:
1) niektoré antibiotiká sú sami o sebe neúčinné a účinné sa stávajú až po zmetabolizovaní v pečeni (týka sa najmä chemoterapeutík). Tým, že piješ alkohol počas liečby, tak pečeň primárne odbúrava ten a v krvi nie je dostatočná koncentrácia účinného antibiotika.
2) antibiotikum je v účinnej forme a postupne je jeho koncentrácia znižovaná metabolizmom v pečeni. Pečeň opätovne je zamestnaná alkoholom a tak je odbúravanie antibiotika spomalené a v krvi je dlhšiu dobu vyššia hladina ako by mala byť.
Každopádne, v oboch prípadoch je to záťaž na pečeň a pitie alkoholu na akékoľvek lieky sa neodporúča, existujú aj rôzne skrížené reakcie alkoholu s rôznymi liekmi, ktoré sa môžu prejaviť slabou neveľnosťou alebo kožným nálezom až smrťou, avšak tieto reakcie by mali byť uvedené v príbalovom letáku.
prezila som pila som cely vikend
Alkohol a antibiotika sa nemôžu užívať spolu lekár
v pribalovom letaku nepise ani nic o alkohole, preto sa pytam tu
v pribalovom letaku nepise ani nic o alkohole, preto sa pytam tu
Od poslednej tablety do 12 hodín by si nemala piť alkohol.V príbalovom letáčiku by to malo byť napísané.A radšej víno,nie polcecáky.