Nervy na mamu

Príspevok v téme: Nervy na mamu
Ss1005

Ahojte, mam 23 rokov, mama má 44. Už viac ako dva roky som z domu, mám syna a muža. Žijeme v tej istej dedine, z našimi som skoro stále...mama je inak dobrá, stará sa všetko by nám dala, ale ako som už aj ja mama, začala mi vadiť jej povaha...nič sa jej nepáči, všetko je pre ňu gíčové, škaredé, smiešne...ked jej niečo dobesiem, kúpim (napr tričko) ani si to nepozrie, nevyskúša, že potom potom..ked dostane darček tiež si to ledva pozrie...k narodeninám som jej kupila taký rámik s vinšom, hodila hp do skrine s tym ked som sa jej na druhy den spytala kam si ho dala ze kam ho ma dat naco sme jej to kupovali, ze to je gícove.....co sa tyka este ma hneva jedna vec....mam este dvoch bratov (10 a 20rokov) ktorí este su doma...ona vari vsetko...stara sa..perie...ale co sa tyka poriadku otras...dokym som tam byvala upratovala som ja zehlila utierala...ved dcera pomahala som co islo..ale ako som prec, všade prach bordel policky neutrete asi odkedy tam nebyvam, v skriniach neporiadok...ozehli uz ked ma ozaj kopu ze uz neni co na seba....len lezi pred televizorom alebo fajci vonku a hore dolu...hrozne ma to stve lebo chlapci su chlapci tí mezacnú len tak upratovat....ocino teraz preraba dom moj muz mu pomaha pre nich no ani tam nedojde s tym ze ci poprebera po babke aspon a tak.....nervy mam na to...strašná povaha

Manzel567

Poradim38 - to mas asi pravdu, ale treba to brat tak, ze kazdy sme na nieco, mame ine ambicie, ine predstavy o zivote, iny intelekt, ine videnie sveta. Ja by som si so zenou robiacou niekde za pasom urcite nerozumel, nevedel by som sa s nou asi o niecom rozumnom porozpravat a nenasli by sme zhodu v zivote. Inak manzelka makala 10 rokov na detskej onkologii ako sestricka a viac ju ubijalo to utrpenie a umrtia deti, ako ta fyzicka praca s nocnymi sluzbami - mozno je to tazsie, ako si to odmakat niekde na pase, len ona vzdy mala vyssie ambicie.

poradim38

Manzel567 - tak to mas super ze mas taku zenu, vaz si ju... ale aj tak by to vyzeralo inak keby napriklad makala vo fabrike, takato akcna by urcite nebola..... lebo dobre rozbiehat firmu su aj stresy aj jedno s druhym, ale nie je to celozivotne manualne pracovanie niekde, to ti garantujem ze by si nemal taku manzelku aku mas...

Manzel567

Poradim 38 - my sme sa az teraz rozhodli mat deti, predtym sme si rozbehli firmu, makali sme niekolko rokov na nej a spociatku sme par mesiacov spavali 4 hodiny denne. Firma teraz funguje a riadime si ju podla potreby. Dnes je obrovska vyhoda, ze sa da takmer vsetko urobit cez internet. Inak ona je vystudovana detska sestricka. Mna ale vzdy stvalo, ze vladze robit viac ako ja a to ja som oproti inym ludom vzdy dokazal urobit 3x viac, ked sa to dalo odmerat. Z nej nechape kopa ludi, ze ma tolko energie, usmieva sa, stale dobra nalada, kopa novych napadov a hned sa do vsetkeho pusta. Okrem toho velmi dobre vyzera a kazdy sa v jej blizkosti vynikajuco citi. Ona mi to vysvetluje tak, ze sa jej nechce, ale ze to vzdy hned rano prekona (tu lenivost) a potom sa strasne dobre citi.a ze ju to naplna, ze nad tym vyhra. Ona aj rada chodi vybavovat veci na urady a taketo sialenosti mi robi cely zivot - ona ide skratka vzdy naplno a chce zit vecne, ze ju to tu strasne bavi a tesi.

poradim38

Manzel567 - fuha tak to je teda zaujimave, tak ale ked nikdy poriadne v zivote nedrela iba bola doma s detmi tak sa necudujem :-)

poradim38

Manzel587 - mna by zaujimalo kolko ma tvoja manzelka rokov ze je taka akcna :) asi ako autorkina mamicka nie vsakze?

Aliss

Ked mama nechce darceky, ziadne jej nekupuj :) To nie je az take tazke. Ak pred tym taka nebola a zacalo to az teraz, zjavne u nej nastali problemy. Opytaj sa jej, ci jej mozes s niecim pomoct, ale ak odmietne alebo povie, ze je vse ok, no tak bohuzial, mala by si prestat byt taka iniciativna :) Ze je bordel u nich v dome? Hlavne, ze nie je u teba. Vies, treba ludi aby robili chyby a spravali sa mozno iracionalne v nasich ociach. Je to tvoja matka, nie dieta, takze ju nemozno menit. Musi to chciet sama. Ty tu mozes byt kedykolvek pre nu, az sa rozhodne nieco so sebou robit. Ale kym k tomu pride, nemas ju ako zmenit :)

Mrauka

Ludom, ktori si nevazia od teba dary, hoci su z lasky, viac nic nedavaj. Stavim sa, ze keby jej tvoji bratia dali aj hovienko v celofane zabalene, tak je z neho cela hotova. Na teba ma naroky, ale oni nic nemusia. Taky clovek si ta nevazi a ani nema rad, mozes sa aj roztrhat.

monamini

tak tam nechodievaj tak casto, aby ta to prostre stale tak nehnevalo...aj ked chapem, ked raz vies aka je, tak ta to uz bude stale skriet...a co sa tyka tych darcekov, uz by som jej nic nekupovala...maximalne tak cokoladu alebo dezert..