Budúcnosť

Príspevok v téme: Budúcnosť
lev214

Ahojte. Je podľa vás možné prežiť celý život úplne v samote bez jediného vzťahu? Nezbláznim sa z toho? Pretože teraz som v pohode a nič ma netrápi, ale bojím sa aby som o 10-20 rokov nezmenil názor a nebolo už neskoro. Lebo môj otec sa oženil v 35ke a hovorí, že tiež bol ako ja, že chcel mať pokoj a tak a že potom sa rýchlo "uvedomil" a mal šťastie a našiel si ženu...

Ja si stále hovorím že ja nebudem ako on, že mne to vydrží celý život. Ale to si hovoril aj on. A potom naraz zmenil názor a oženil sa a založil si rodinu. Ale ja takto skončiť nechcem, nechcem skončiť s deckami na krku a do konca života ombedzený na slobode.

A prečo vlastne nechcem vzťah? No pretože dnes sa len malému percentu ľudí podarí nájsť naozaj šťastný a celoživotný vzťah... 2% ľudí má šťastie a 98% sa utápa v rozvodoch, striedaní partnerov a trápení vo vzťahoch.. a to je pre mňa dosť veľké riziko, obvzlášť v dnešnej promiskuitnej dobe kde je považované podvádzanie za normálnu prirodzenú vec. V tomto mal otec výhodu, že on je z tej starej generácie, ktorá opravovala a nevymieňala hneď pri najmenšom probléme.. preto nechcem vzťah a hnusia sa mi dnešné drzé neúctivé a prehnane sebavedomé ženy.

Ale bojím sa aby som sa v 40-50ke nezmenil a nezačal chcieť vzťah aj napriek tomu že stoja za hovno. Poznáte niekoho, kto má už viac ako 30 rokov a stále nezmenil názor a je rád sám bez partnera? Ja nie.

bukdub

ty nevies co chces a prilis filozofujes a zase vsetke zeny niesu sebavedome rajdy tak neprehhanaj !!!
Hladas na zlych miestach

miska5445

Ahojte
Poznam jedneho chlapa ktory tiez bol rad sam :) potom al spoznal jeho buducu manzelku.. spociatku trochu ten ich vztah natahoval lebo sa mu asi velmi nechcelo zenit aj ked z toho co viem ta jeho priatelka to uz velmi chcela. Vekovy rozdiel medzi nimi asi 7rokov sa mi zda. Nakoniec sa rozhodol ze sa chce ozenit ze uz je asi aj cas na deti. Mal 35 rokov vtedy ked mu doplo ze aha, teraz uz je cas na deti uz mam dost rokov. Ozenil sa.. Lenze vy chlapi trochu divne rozmyslate niektorí. Z toho co som videla to bolo tak ze uz chcel svadbu lebo uz mu roky utekali a po svadbe hor sa robit dieta. Ale viete vy vobec ze urobit dieta niekedy trva aj mesiace ci roky? On si zrejme myslel ze ked sa uz rozhodol ozenit a mat dieta tak ho bude mat hned :D a ked videl ze ono to nie je take lahke ze je potrebne to skusat dlhsi cas tak uz z toho bol mimo lebo uz mal 35 rokov, hned chcel dieta tak dokedy ma cakat ked mu uz roky utekaju ze?
To je problem vas chlapov niektorích :) cakate , cakate, cakate.. lebo mate cas.. a ked vam dopne ze uz je naozaj najvyssi cas na zenu a rodinu tak to chcete hned lebo uz mate na to dost rokov a ked nedajboze cakate tak uz vam to prekaza. Treba sa skor zobudit. Poznam naozaj vela takychto pripadov cakania u chlapov. Bolo by dobre sa zobudit aj skor.
Nic v zlom :)
Autor: je to tvoj zivot, sam uvidis ci sa tvoj nazor zmeni alebo nie, nikto ti do toho nemoze kecat. Kazdy si zariadi svoj zivot tak ako chce. Chapem ze sa bojis ist do vztahu na zaklade toho co vidis vo svojom okoli ze tie vztahy nevydrzia, ludia sa trapia kvoli laske, rozchadzaju a rozvadzaju. Na vztahu treba bohuzial pracovat a nie utekat pri prvych vaznejsich problemoch. Toto je chyba tych dnesnych vztahov. Existuju aj naozaj velmi dobre dievcata ver mi. Len si na nu musis pockat alebo ju aj sam najst. A hlavne najprv spoznat pred vztahom, nepozerat sa na krasu lebo to nie je vsetko, pozerat sa hlavne na to ci ti sedi, ci si s nou rozumies, aku ma povahu, ako sa sprava s polocnosti lebo aj to je jedna z chyb ze cholapi musia mat pri sebe peknu caju a charakter je az na druhom mieste.

poviemti

Preventivne pre to mozes spravit asi len tolko, ze sa nestanes pokrytcom a zbabelcom, ci uz vo vztahu alebo bez vztahu a ostanes verny sam sebe....nevkrocis do rovnakej rieky v ktorej si videl utopit sa druheho.

JustSayin

ahoj lev, som jeden z tých, ktorý cca do 33r chceli vzťah, rodinu atď, potom sa mi "otvorili" oči a všetko som prehodnotil, som sám, deti nechcem, partnera nechcem (paradoxne teraz je o mna odrazu zaujem) ale ja uz som si vybral svoju cestu a som naozaj šťastný, vyrovnaný, spokojný. Ak máš záujem, napíš mi na mail, môžme pokecať. Udávam dočasný mail (throwaway account), kde by som Ti potom napísal kontakt na mňa. (anotherthrowawayaccount@mailinator.com)

prieskumnicka

Ked sa teraz necitis na rodinu a manzelstvo tak naco to riesis? Ak sa to niekedy v buducnosti zmeni tak potom to ries. Niekedy si ludia najdu lasku aj v dochodkovom veku

liberta

Si ešte mladý, na to, čo chceš musíš prísť sám a máš na to čas. Ak zrovna nepociťuješ potrebu rodiny a detí, ver tomu, že nie si sám. Musíš však naozaj hľadať v sebe, čo naozaj chceš, po čom túžiš.

pedag1

Ale neviem si predstaviť, že by som žil v jednom byte celý život sám. To by si bol isto na prášky. "Beriete nejaké prášky, pán B.? Nie! Mali by ste!"

pedag1

Ale vo vyššom veku už tak ľahko nemusíš mať deti. Mladší ľudia sa skôr rozchádzajú a rozvádzajú, ale majú za to deti skôr. Ale ono, keď máš veľkú rodinu, tak samotu znášaš ľahšie, keď máš troch otcov, štyri babky, päť dedkov a vlastných, nevlastných súrodencov a aj chudobných príbuzných, tak je to viac menej radosť žiť.

Mrauka

Nepozeraj na inych, ake maju vztahy, na rodicov, ci na dobu.
Ake si to urobis, take to budes mat. Nie je to len o tom najst vhodnu osobu, pracovat na vztahu musis stale. Obaja.