Ako by ste vy zareagovali,keby vam toto partner urobil?

Príspevok v téme: Ako by ste vy zareagovali,keby vam toto partner urobil?
Lacintura

Prosim,predstavte si,ze vam toto urobi priatel.
Ja totiz neviem ako sa zachovat podla mna je to vazny nasilny prejav,podla neho bezny
Ste na welness pobyte,vse je ok relativne,ale partnerovi stale vadi,ze nechodiw naha,ale obliekate sa, davate si pozor na seba,aby ste sa drzali v teple,ved nie je na sr 40 st.
Vadi mu,ze sa dlho prezliekate.Vzdy mu to vadi,ze beriete so sebou kufor s vecami.
Udajne naco.
Predstsvte si,ze cestou domov sa este zastavite v tatrach a idete do lesa sa prejst.Samozrejme,ze hlasili tam skarede pocasie a dazd,tak si date na seba aj mikinu a dlhe hrubsie gate a tenisky.A zoberte si so sebou do ruky aj dazdnik,lebo bola ciernava nad vami.
Bojite sa,ze zmoknete.

A obidete auto k partnerovi smerom k soferovi,kde sedi vas partner,poviete mu,zlato uz mozeme ist,a on vstane s ocami blciacimi od zurivosti a vystekne po vas,ze naco ti je dazdnik co s nim chces strasit,si zdrava,vytrhne vam ho zurivo z ruk a hodi do auta ,zamkne auto a je zurivy. Nehladi vobec na to,ze vy ten dszdnik chcete a vypochoduje od auta prec,nezaujima ho,ze ten dazdnik chcete.Vy nanho hladite,neschopne slova,len som mu povedala,co si to dovoluje?Ci je normalny,ze co robi,ze co to urobil?Ja som ostala ako obarena vodou. Trhst si veci z ruk a zavelit,ze dovi ty si to nevezmes a odist este zurivy so slovani a zurivym vyrazom na tvari,aj tie slova uplne zurive ,zurivu ton a krik.Samozrejme pred ludmi.Boli tam este nejaki ludia obdalec.
Taketo ponizenie,ja som sa takto nikdy nezachovala ani k svojmu psovi.Zachoval sa ku mne ako k soplavemu decku a psovi,uplne ma ponizil tymto cinom.Viem roky o nom,ze je zurivy pre hocico,ale kvoli dazdniku?Totalna malichernost pre mna,a co ked si ho vezmem?Povedal mi,ked som sa ho pytala preco ma tak ponizil,ze furt ho nasieram,lebo si berem vzdy so sebou nepotrebne paksamenty.
Toto pre mna nebolo ospravedlnenie,partner si vobec nepriznaba chybu,nevie,co bolo na tej situacii zle a nasilne.Toto by som si nikdy k nikomu nedovolila a najma za pohodoveho pekneho dna,kedy sme prezivali romanticky den.Mam pocit,ze to sakramentsky prehnal smerom ku mne, zda sa mi to ako nssilny a ponizujuci cin.Prosim,co si o tom myslite?

Aliss

Ty nepotrebujes pocut od nas, ako by sme zareagovali, ci co si o tom myslime :) Ver svojim pocitom a tomu, ze to spravne nie je. Nie preto, ze to pisem ja, alebo 30 ludi podo mnou, ale preto, ze to tebe ublizuje a pride ti to nespravne. V prvom rade si s nim pohovor na temu, co v nom spusta agresivitu. Sice ti vytrhne dazdnik z ruky, ale ver tomu, ze skutocny problem nie je v samotnom dazdniku a to, ze si si ho brala so sebou. Je to v nom, je to nieco, co ho desne stve a takto sa to prejavuje. Clovek, co nema v sebe mnohe veci vysporiadane, bude z partnera robit svoje dieta, ktore bude mat potrebu neustale napravovat, poucat, kontrolovat a bude vybuchovat pri malichernostiach. Takze, ak ti tento clovek stoji za to, aby si sa pokusila nejak mu pomoct, tak ok. Ale ak ti za to nestoji, nechaj ho. Lebo ty nie si povinna znasat niekoho vybuchy :)

Lacintura

V ziadnom pripade nechcem fobit z nikoho obet ank tyrana.Nestaviam sa do tej roly.Len neviem,co dalej.Chapem skraty,ak ma clovek ,chyti nervy,ale stale by sme sa mali ako tak vediet ovladnut.Partner ma vsak zjavne problemy so sebaovladanim.Nepaci sami jeho postoj a bojim sa ho doslova.
Nepisem chaoticky,napisala som situaciu ako sa stala.Hladan vychodisko.
Viem,ze to spravi zas,ale keby mal na take konanie aspon pravo a dovod,on tvrdi,ze ma.Ja sama viem,ze sa neberir dazdnik do hor,ale nesli sme zase na gerlach,iba sa prejst po luke a tak.Bolo pekne a nemala som zrovna prsiplast Je tretuhodne,ak beriem dazdnik?keby mi partner bol vysvetlil,ze neber dazdnik lebo naco,tak pouvazuje.On m vsak nedal na vyber,vytrhol mi ho ako psovi z papule, nepytajuc sa na moj nazor.Ked mi povedal dovod,ostala som esre visc v soku,nie kvoli hromozvodu alebo bezpeciu,co by som mozno pochopila ale kvoli tomu,ze nosim zbytocne paksamenty a zbytocne,ako stara krava zenska,co nepotrebujem,ze som chora na mozog

Zuzazuza

Pre mna by to bolo to posledne, co povedal a urobil v roli mojho partnera. Lenze to som ja. Mam sa rada. Vacsina zien sa nema rada.

To, co robi, je o jeho vybusnej povahe. Bude sa to iba zhorsovat. Toto budes mat cely zivot. Nie lepsie, horsie. 100% istota. Omnoho horsie.

0v3cka

ja by som si s nim pohovoril niekedy v klude s tym ze si toto neprajem a ze by mozno bolo lepsie ak toto chce robit pravidelne aby to robil niekomu inemu..

FillipC

Prosim ta, ty nie si ziadna tyrana zena. Rozculujes ho a potom robis zo seba chuderu. Pises nezrozumitelne, uz to ma rozculuje. Trepat si do hor dazdnik je uplne na hlavu. Sa berie prsiplast, dazdnik je hromozvod. Chytil nerv a ani sa mu necudujem. Radsej sa zamysli nad sebou a urob so sebou nieco, ako jeho rozoberas a robis z komara somara, aby si ty vyznela ako chudiatko a on ako tyran.

Defcon

Chod od somara prec. Takto to zacina, pokracuje fackami a konci na policii. Ked si toto dovoluje a nie ste manzelia, tak v manzelstve by to bolo o bitke. Chod , chod, a neobzeraj sa .

Lacintura

Mozno trest v zmysle prerusenia kontaktu pre 4 rocny vztah,je asi prilis,urobil hroznu skratovu chybu,za co som velmi nahnevana,a neviem sa cez to preniest, to je fakt,ale ani neviem,ako sa mam cez to preniest?Viem,ze tyrane zeny zazivaju aj horsie veci,bitky,facky a pod,ale toto je pre mna tiez zle velmi,nasilny cin.Takto zacinaju tyrane zeny,nechcen tak skoncit.
Nemam zaujem z toho robit sou ani hystercit kvoli tomu,ale som hrozne nahnevana a citim sa beznadejne.
Ubito,znicene,otrasne.Citim sa uplne dole dusevne.Ako keby ma zbil,tak som sa tiho gesta zlakla a uplne ma tym odzbrojil.Nechapen doteraz,co mu to vobec napadlo.a keby aspon priznal,ze schybil,ze skratovo jednal,a keby sa ospravedlnil,sypal si popol na hlavu,tak toeste mozno pochopim,ale teraz ani neviem,co robit.

Kimmy_CA

Takéto príspevky so žiadosťou o pomoc s vysvetlením niečoho partnerovi, ktorý to chápať nechce, tu už boli. No ale rovno ti poviem že nikto tu nemá čarovný prútik, takže ak tvoju situáciu, perspektívu, pohľad na vec, názor, natural alebo povahu tvoj partner nechápe a odmieta akceptovať alebo čo len sa vynasnažiť mu porozumieť, tak nikto s tým nič nespraví. Na vzájomné porozumenie a toleranciu treba dvoch. Ani tango nemôžeš tancovať sama. Možno by si si mala nájsť niekoho pre koho je vzájomné porozumenie, tolerancia a harmónia vo vzťahu väčšou prioritou ako neustále dokazovanie si vlastnej pravdy.

Lacintura

No mate pravdu,tiez sa mi nezda normalne co urobil.
Bolo to cez hranicu, nepacilo sa mi absolutne,co urobil.Citim sa ponizene velmi.On to vsetko zlahcuje ze co na tom,ze mi vythol dazdnik,ja to pokladam za nanajvys drze,bezocive a trufale.Bojim sa uz takychto skratov za vsetko, co je,sa rozculuje do neprocetna.Podla mna sa zachoval otrasne, takto sa skutocne dvaja zalubeni ludia k sebe nechovaju. A on ani nevnima nevidi svoji chybu,ked som mu povedala,ze to nebolo normalne co urobil,ze zbytocne hystericku reagoval a ze ma velmi ponizil,tak nereagoval,ze to je normalne co urobil,ze vsak sa nic nestalo.hrozneho.ako mu mam akym sppsobom vysvetlit,ze to bolo ponizujuce a drze ld neho a ze mi ublizil?Nechape to.A nechcem nezelam si aby to este niekedy urobil.

mercredi

Ja vážne nechápem, PREČO si s takým idiotom ??? Čo si vôbec nevážiš samu seba ??? A ako by som ja zareagovala v tvojom prípade? Okamžite by som s ním prerušila akýkoľvek kontakt, a to radím aj tebe. Alebo sa bojíš byť sama ?