Ako by ste vy zareagovali,keby vam toto partner urobil?

Príspevok v téme: Ako by ste vy zareagovali,keby vam toto partner urobil?
Lacintura

Prosim,predstavte si,ze vam toto urobi priatel.
Ja totiz neviem ako sa zachovat podla mna je to vazny nasilny prejav,podla neho bezny
Ste na welness pobyte,vse je ok relativne,ale partnerovi stale vadi,ze nechodiw naha,ale obliekate sa, davate si pozor na seba,aby ste sa drzali v teple,ved nie je na sr 40 st.
Vadi mu,ze sa dlho prezliekate.Vzdy mu to vadi,ze beriete so sebou kufor s vecami.
Udajne naco.
Predstsvte si,ze cestou domov sa este zastavite v tatrach a idete do lesa sa prejst.Samozrejme,ze hlasili tam skarede pocasie a dazd,tak si date na seba aj mikinu a dlhe hrubsie gate a tenisky.A zoberte si so sebou do ruky aj dazdnik,lebo bola ciernava nad vami.
Bojite sa,ze zmoknete.

A obidete auto k partnerovi smerom k soferovi,kde sedi vas partner,poviete mu,zlato uz mozeme ist,a on vstane s ocami blciacimi od zurivosti a vystekne po vas,ze naco ti je dazdnik co s nim chces strasit,si zdrava,vytrhne vam ho zurivo z ruk a hodi do auta ,zamkne auto a je zurivy. Nehladi vobec na to,ze vy ten dszdnik chcete a vypochoduje od auta prec,nezaujima ho,ze ten dazdnik chcete.Vy nanho hladite,neschopne slova,len som mu povedala,co si to dovoluje?Ci je normalny,ze co robi,ze co to urobil?Ja som ostala ako obarena vodou. Trhst si veci z ruk a zavelit,ze dovi ty si to nevezmes a odist este zurivy so slovani a zurivym vyrazom na tvari,aj tie slova uplne zurive ,zurivu ton a krik.Samozrejme pred ludmi.Boli tam este nejaki ludia obdalec.
Taketo ponizenie,ja som sa takto nikdy nezachovala ani k svojmu psovi.Zachoval sa ku mne ako k soplavemu decku a psovi,uplne ma ponizil tymto cinom.Viem roky o nom,ze je zurivy pre hocico,ale kvoli dazdniku?Totalna malichernost pre mna,a co ked si ho vezmem?Povedal mi,ked som sa ho pytala preco ma tak ponizil,ze furt ho nasieram,lebo si berem vzdy so sebou nepotrebne paksamenty.
Toto pre mna nebolo ospravedlnenie,partner si vobec nepriznaba chybu,nevie,co bolo na tej situacii zle a nasilne.Toto by som si nikdy k nikomu nedovolila a najma za pohodoveho pekneho dna,kedy sme prezivali romanticky den.Mam pocit,ze to sakramentsky prehnal smerom ku mne, zda sa mi to ako nssilny a ponizujuci cin.Prosim,co si o tom myslite?

Aliss

Uff, najprv som si myslela, ze potrebujes len uistenie, ze co s nim zazivas, je zle...to ako si sa tu v hlavnom prispevku obhajovala, ako keby si bola nesvojpravna a musela neznamym ludom vysvetlovat, preco si si na seba dala bundu, ci zobrala dazdnik. Ale tvoj posledny koment ma dostal. On ti je vsetkym co mas? Aaaaa, az sa mi nozicek vo vrecku otvara za take reci :D Si velmi submisivny typ zeny, lahko manipulovatelna, tvoje sebavedomie tiez nie je vysoke....nepisem ti to preto, aby som ta ponizila, skor podnietila to, aby si sa zamyslela nad sebou. V prvom rade, uvedom si, ze on nie je vsetko co mas. Tieto romanticke kraviny nesvedcia o nesmiernej laske k nemu. Svedcia o tom, ze si nevyrovnana, hladas sa, si nesamostatna a preto vidis v inom cloveku zmysel svojho zivota. Aj keby ta mlatil, v tvojich ociach je to jedine, co mas. Prosim ta, otvor oci, prefackaj sa a uvedom si, ako absurdne to znie a ako velmi si takymi recami ublizujes. Si jedinecny, urcite dobry clovek, ktory nepotrebuje mat vedla seba agresivneho jedinca, si clovek, ktory ma obrovsky hodnotu a moze byt milovany niekym, kto si ho bude vazit. Je na tebe pre aky zivot sa rozhodnes. Ale prosim ta, nie si ziaden nevolnik, neostavaj s niekym, kto ti je schopny ublizit kvoli dazdniku! Nebud ta hlupana, ktora sa uspokoji s pocitom "je pre mna vsetkym, lepsi uz nepride" a radsej si necha strelit jednu po hube, akoby sa mala uvedomit a odist od niekoho, kto jej sposobuje bolest! Nemas pri hlave pistol, nikto ta nenuti byt s tym clovekom! Mas pravo na poriadneho, zreleho, rozumneho chlapa vedla seba! Prestan sa lutovat a ponizovat! Nie je to jediny chlap na svete! Miluj sa, vaz si seba samu a kasli na to, co ti ublizuje! Ci uz to bude zla praca, nevhodny partner, alebo cokolvek.

Lollka

Psychopati sa na zaciatku casto pretvaruju a prejavovat sa zacnu neskor, postupne. Keby sa k tebe takto spraval na prvom rande tak hned zdrhnes to je jasne. On to vie, preto sa sprvoti pretvaruje a svoje prave ja ukaze neskor. Zeny potom casto spominaju na pekne zaciatky a zelaju si spat toho mileho gentlemana. Pravdou je, ze ten mily dobry pozorny chlapik nikdy neexistoval, bol to len psychopat s maskou.
A nie je dobre ze on je tvoje vsetko, co nemas rodinu, kamaratov? Nikdy sa tak neputaj na ziadneho cloveka a nikdy sa nevzdavaj rodiny a priatelov lebo ked o neho prides nezostane ti vobec nikto. A ked ta bude tyrat nebude ti mat kto pomoct, hoc len psychicky. Skus sa sprvoti zacat odputavat, aby nebol tvoje vsetko, obnov stare kamaratstva, vyrvaraj nove. Zameriavaj sa viac na vztahy s inymi ludmi, rozvijaj ich.

pppccc

Mozno ho len nahnevalo, ze si ohrozila jeho a ak by ste mali deti, tak aj tie, tym, ze so zobrala dazdnik do burky do hory. Inak to vyzera, ze si dost nesamostatna, jesitna a ani rozumu nemas nazvys. A to ho mozno skrie vnutorne , ze tu na SK tazko nejaku odchodnejsiu nahradu od teba najde. Ved to vidis sama, ze sem pisu zeny, ktore ho ani v zivote nevideli a ani nepoznaju, nemaju, co robit, tak z nudy sem vypisuju slohove prace, aky je on strasny a ty si aka chudinka..

Zuzazuza

Necakala som taketo odsudzujuce komentare
- nase komentare nie su odsudzujuce. Piseme fakty, popisujeme realitu, aka je. To nie je odsudzovanie. Piseme ti to, co Ty nevidis. Neodsudzujeme. Ale co mame napisat pozitivne o nom, ked on robi zle co robi.

Len co ked je mi vsetkym,co mam.Ako mam opustit vsetko,co mam.
- a Ty si co? Nic? Predtym, ako on prisiel do tvojho zivota, Ty si neexistovala? Nebola si schopna zivota? Si extremne na nom zavisla, pokial toto napises. Ani sa necudujem, ze si moze k tebe dovolit, co si dovoluje, ved Ty si uplne v podriadenej a zavislej pozicii voci nemu. Ziadny clovek nemoze byt tvojim vsetkym. Ved Ty si v prvom rade kompletna samostatna bytost, az potom si v roli dcery, sestry, partnerky, zamestnankyne a podobne. On skutocne nie je tvojim vsetkym. Uvedom si to.

Neviem,kde sa beru taketo typy chlapov
- nuz beru sa presne pri takych typoch zien, ako si Ty. Zien, co neveria vo vlastne sily, potlacaju vlastnu osobnost, nedoveruju svojim vlastnym schopnostiam. Beru sa pri zenach, ktore su ochotne vzdat sa vlastnej osobnosti a prav. Nebyt teba, nerobi to, lebo by si mu to nedovolila a uz davno by ste neboli spolu. Mas na tom velku mieru zodpovednosti, ze to robi, lebo situaciu akceptujes. Zodpovednost mas iba za situaciu, v ktorej sa nachadzas. V ziadnom pripade nemas zodpovednost za jeho vybuchy.

A vytacam ho tym,lebo ich nedokaze kludne prijat.
- zlatko, ale on sa vytaca sam, Ty nie si zodpovedna za jeho emocie. Nielen, zasahuje do tvojho prava na osobne rozhodnutia o normalnych veciach, ale este na to reaguje utocne a obvinuje ta za to, ze mas este nejake zvysky vlastnej osobnosti. Ale neboj, ked s nim zostanes, prides aj o ne. A potom,ked uz nikdy nebudes chciet nic, zacne na teba vybuchovat kvoli pocasiu a dalsim veciam, ktore Ty nemas ziadnu sancu ovplyvnit.

Kazdy si musi prejst svoju cestu. Ty mozno este potrebujes zazit s nim viac, kym sa ti rozvidni v hlave. Ale verim, ze k tomu dospejes urcite.

Lacintura

Necakala som taketo odsudzujuce komentare,takmer vsetci ste sa zhodli,ze je psycho a ze mam odist.
A ja nad tym naozaj uvazujem.Len co ked je mi vsetkym,co mam.Ako mam opustit vsetko,co mam.jeho cin sa neda len tak zabudnut,ano,dnes to bol dazdnik,ale co ma caka nabuduce na vylete..Neviem,kde da beru taketo typy chlapov,zdal sa uplne normalnym prve chvile.
Je agresor,uvedomujem si to,toto bol skutocne nasilny akt,stotoznujem sa uplne s vami.Povedala by som vsak,ako hovori Aliss,presne tak,toto nebolo o dazdniku,len..tu ide o nieco hlbsie.Viem,ze jemu na mne vadi prilis vela vela vci,vlastnosti a zlozvykov,to sa uz neda ani vsetko vymenovat.A vytacam ho tym,lebo ich nedokaze kludne prijat.

Lollka

Ono je asi tazke priznat si po takej dobe vztahu v ktory si verila ze je ten pravy ze sa vlastne ruti do zahuby, ale niet inej moznosti. Lebo nabuduce nielenze ti vytrhne dazdnik z ruky ale este ti ho aj roztrieska o hlavu.

popyskumudat

Je to cholerický nervák. Čím skôr mu daj kopačky, je chorý na hlavu, preč od neho a čím skôr. A pri odchode mu odkáž nech začne brať lieky na nervy lebo raz niekoho prizabije.

Ovecky

Dalsi ´gentleman´ vyhnaty z jaskyne? Predpokladam, ze je z dediny, a tento model si priniesol so sebou z detskych ciac, ked foter slopal v senku a doma mame sem tak preventivnu uvalil. Ak mas nejaku sebauctu, posli ho do ... vies kam:) Na co ti je takyto deb..o co si na tebe lieci komplexy? Treba ti to? Ak s nim ostanes o par rokov tu budeme mat temu a la modry konik, muz mi fukol, lebo sa decko povracalo v aute. V poslednej dobe si vsimam, ze takychto buranov je ako maku, hlavne na SK. Cim to bude? Chovanie ako cig... v UK

zuzazuza

Ty sa vkuse snazis obhajit to, ze mas s tym problem. To je znak toho, ze si lahko manipulovatelna, citovo vydieratelna, ovplyvnitelna. Bojis sa mat vlastny nazor a stat si za nim. Neustale nas presviedcas, ze mas pravo citit sa, ze sa k tebe sprava nefer.

napisala si: ale keby mal na take konanie aspon pravo a dovod,on tvrdi,ze ma

moje, na taketo spravanie nema nikdy nikto dovod. Za prve, ak mu nieco vadi, ma ti to povedat slusne, cim ti da najavo, ze ta respektuje ako rovnocennu ludsku bytost. Za druhe - prepac, ale aby niekomu vadilo, ze sa oblecies teplo alebo ze si chces zobrat dazdnik, tak to uz daleko prekracuje za hranice toho, kde su jeho prava a kde zacinaju tvoje prava.

Tvoj vztah je cely zly uplne od zakladov. Ty si ale ten makky typ baby, co sa fakt boji mat vlastny nazor. Ty nikomu nic predsa nemusis zdovodnovat. Ak si TY myslis, ze s tebou skaredo zaobchadza, je uplne jedno, ci si to mysli on alebo my tu. TY mas pravo na VLASTNY nazor, na VLASTNE pocity. Bez ohladu na kohokolvek, ak TY citis, ze s tebou niekto jedna nefer, TVOJ nazor je ROZHODUJUCI. Tak si to daj v hlave doporiadku, uvedom si, co je dolezite a uvedom si, ze nikto nikdy za tebou stat nebude, ak to neurobis sama. Chces byt cely zivot handricka, do ktorej si bude ktosi druhy beztrestne utierat topanky? Nemas nahodou vacsiu hodnotu ako toto? Ved si druhym rovnocenna. Tak ver svojmu usudku, pocitu, a nic nemusis obhajovat nikomu.